Суд виніс вирок у справі про лозівчанина, що вистрибнув з вікна міліції

Двоє колишніх працівників лозівської міліції наступні 7,5 років можуть повести за ґратами.

24 вересня Первомайський міськрайсуд визнав екс-правоохоронців винними за п’ятьма статтями Кримінального кодексу, повідомляє офіційний веб-портал прокуратури Харківської області.

Засуджених звинувачували у тому, що у січні 2011 року вони привели до міськвідділу лозівчанина Ласло Коломпарова разом з дружиною та донькою та погрозами примушували його зізнатися у злочині. Затриманий вистрибнув з вікна 4 поверху міськвідділу — начебто він злякався за свою родину і хотів привернути до себе увагу. За кілька днів від отриманих травм чоловік помер у лікарні.

Крім того, ті ж міліціянти у квітні 2011 року вчинили ще одне порушення: вони провели незаконний обшук у наркомана і вимагали в нього хабар, щоб не порушувати справу.

Як йдеться у повідомленні облпрокуратури, суд визнав винним обох працівників правопорядку у скоєнні злочинів, передбачених ч. 3. ст. 365 (перевищення службових повноважень із застосуванням насильства, що спричинило тяжкі наслідки), ч. 2 ст. 127 (катування за попередньою змовою групою осіб) ч. 2 ст. 162 (незаконне проникнення до житла особи, незаконне проведення огляду та обшуку вчинені службовою особою), ч. 2 ст. 190 (шахрайство, вчинене за попередньою змовою групою осіб), ч. 3 ст. 364 (зловживання службовим становищем вчинене працівником правоохоронного органу) Кримінального кодексу України.

Але поки що вирок не набрав сили: у засуджених є 30 діб, щоб подати апеляцію.

Валерія Гецко