Як приготувати хашламу з баранини: рецепт та поради

Хашлама з баранини

Хашлама – це страва, яка відома в армянській кухні. Вона приготовлюється з баранини та різних овочів. Це смачне і ситне блюдо, яке підійде для обіду або вечері. Хашлама має виразний та багатий смак, завдяки використанню свіжих інгредієнтів та спецій.

Для приготування хашлами з баранини потрібно велику казан. Спочатку м’ясо ріжуть на кусочки і підсолюють. Потім додають дрібно нарізану цибулю і помідори. Зверху кладуть різні овочі – болгарський перець, помідори, петрушку та іншу зелень. Все це заливають водою або бульйоном.

Казан з хашламою виставляють на вогонь і готують її протягом кількох годин. Під час готування додають різні спеції, такі як хмелі-сунелі та багато інших. Вони дадуть блюду особливий смак і аромат.

Готову хашламу подають гарячою. Її можна прикрасити зеленню та свіжим перцем. Це смачне блюдо можна подавати з вареним рисом або хлібом. Воно стане справжнім відкриттям для кожного, хто любить екзотичні страви та смакові поєднання.

Як правильно приготувати хашламу з бараниною

Як правильно приготувати хашламу з бараниною

Хашлама з бараниною – це смачне і ситне блюдо, яке походить з армянської кухні. Щоб його приготувати, вам знадобиться деяка ємність, в якій ви будете готувати страву.

Спочатку, необхідно приготувати баранину. Візьміть приблизно кілограм м’яса баранини і наріжте його на невеликі шматочки.

Потім, підготуйте інші інгредієнти для хашлами: помідори, болгарський перець, цибулю, зелень (петрушку, кінці зелені) та хмелі-сунелі.

Далі, в казані розігріваємо олію і кладемо м’ясо. Смажимо його до золотистого кольору.

Потім, додаємо нарізану цибулю до м’яса і продовжуємо смажити ще кілька хвилин.

Додайте до казану нарізані помідори та болгарський перець. Також додайте хмелі-сунелі для насичення смаку. Потім заливаємо страву водою так, щоб вона майже повністю покрила інгредієнти.

Тепер, на маленькому вогні, готуємо хашламу протягом 2 годин. Періодично помішуйте і додавайте воду, якщо вона випаровується.

На самому кінці готування, додайте зелень і посипте посипаємо щіпкою хмелі-сунелі. Прикрашаємо хашламу зверху зеленню.

Воно готове! Хашлама з бараниною – це ситне, ароматне і смачне блюдо, яке дадуть вам справжню кулінарну насолоду. Подавайте його гарячим з хлібом або відварними овочами.

Рецепти хашлама з баранини

Рецепти хашлама з баранини

Рецепт 1: Хашлама з баранини по-вірменськи

Рецепт 1: Хашлама з баранини по-вірменськи

Інгредієнти:

  • 1 кілограм баранини
  • 3-4 цибулі
  • 3-4 помідори
  • 500 г овочів (болгарський перець, кінці кабачків, морква)
  • Зелень (петрушка, кріп)
  • Спеції (хмелі-сунелі, сіль, перець)

Для приготування хашламу баранину ріжемо на кубики та варимо протягом 2 годин у казані. Потім додаємо наші овочі: болгарський перець, кінці кабачків та моркву. Все це заливаємо кип’ятком і варимо ще 30-40 хвилин.

Потім додаємо цибулю, помідори, зелень, спеції (хмелі-сунелі, сіль, перець) та заливаємо хашлам пивом або водою так, щоб оно покривало всі інгредієнти на 1-2 см. Далі варимо ще 30 хвилин, додаємо сіль і перець за смаком.

Хашлама готова, можна подавати на стіл. Прикрашаємо зверху зеленню та свіжими помідорами.

Рецепт 2: Хашлама з бараниною і овочами

Рецепт 2: Хашлама з бараниною і овочами

Інгредієнти:

  • 1 кілограм баранини
  • 3-4 цибулі
  • 3-4 помідори
  • 500 г овочів (болгарський перець, кінці кабачків, морква)
  • Зелень (петрушка, кріп)
  • Спеції (хмелі-сунелі, сіль, перець)

Для приготування хашламу з бараниною і овочами спочатку баранину ріжемо на кубики та варимо протягом 2 годин у казані. Потім додаємо наші овочі: болгарський перець, кінці кабачків та моркву. Все це заливаємо кип’ятком і варимо ще 30-40 хвилин.

Потім додаємо цибулю, помідори, зелень, спеції (хмелі-сунелі, сіль, перець) та заливаємо хашлам пивом або водою так, щоб оно покривало всі інгредієнти на 1-2 см. Далі варимо ще 30 хвилин, додаємо сіль і перець за смаком.

Хашлама з бараниною і овочами готова. Прикрашаємо зверху зеленню та свіжими помідорами.