Мер Лозової Сергій Степанов назвав цьогорічні сходи більш конструктивними +vd

Більш конструктивно і менш емоційно. Так Сергій Степанов пісумував свої цьогорічні зустрічі з лозівчанами 26 листопада під час круглого столу з журналістами.

Нинішньої осені мер Лозової провів 12 зустрічей з лозівчанами. На них він звітував про діяльність міської влади і відповідав на питання людей. Послухати міського голову ціьогоріч пройшли майже 1300 лозівчан — стільки ж, як торік. Сергій Степанов розмовляв з ними не сам, а разом з усіма міськими керівниками — їх він називає своєю командою — і депутатами міськради.

Питань поменшало

Мер відзначив, що питань від людей поменшало — їх було близько 200 проти майже 300 минулорічних. Не в останню чергу, так сталося через те, що комунальники стали більш відповідальними, сказав Сергій Степанов. Так й сам він знімав частину питань своєю промовою: голова багато говорив про стан справ у місті, пояснював, що про дитсадок на Авилівці не забули, просто трохи відклали, а на дороги гроші застрягли у казначействі.

З тих питань, що таки пролунали, більшість стосується комунальних проблем — це 84% усіх звернень.

ОСББ — не панацея, але ефективні ліки

Сергій Степанов трохи менше, ніж у попередні роки, радив людям створювати об’єднання співвласників багатоквартирного будинку. Пояснює це тим, що проблеми житлового фонду почали виходити за межі можливостей об’єднань. Але не всюди. Тому ОСББ, на переконання мера, залишається одним з найкращих способів отримати ремонт. І голова бачить, що лозівчани його чують.

“Ми один одного чуємо. Поки це не виражено у кінцевому результаті. Але, я думаю, це таке накопичення розуміння, яке буде трансформуватися у результат зі створення ОСББ”, – сказав Сергій Степанов, Лозівський міський голова.

Половину питань вже вирішили

З усіх звернень лозівчан на сходах щодо комуналки — а їх було 160 — половина вже вирішена позитивно, 34 знаходяться у стадії вирішення, 21 відпрацьовано, повідомив Сергій Степанов, зауваживши, що це — попередня інформація.

“Відпрацьовано” означає, що на ці проблеми в міста немає грошей, пояснив міський голова. Зокрема, на ремонти будинків, які потріскалися через вибухи на арсеналі. Сергій Степанов нагадав, що продовжує звертатися з цього приводу до народних депутатів і уряду, бо на ремонти потрібно майже 3 мільйони гривень. У Лозової є шанс отримати їх з держбюджету, повідомив мер, але наступного року частину грошей на післяарсенальні будинки можуть виділити також і з міської скарбниці.

“З місцевого бюджету я буду ініціювати виділення коштів — тих, які можна буде виділити. Скільки це буде — 100 (тисяч гривень), 200 — я не знаю”, – сказав Сергій Степанов.

Мер хоче бачити більше молоді

На сходи до Сергія Степанова ще з 2010 року, коли він тільки почав цю практику, ходять переважно пенсіонери. Але мер хоче бачити більше молоді. Для цього обіцяє розробити новий, цікавий формат зустрічей з лозівчанами у 2014 році.

Валерія Гецко

 

{youtube}JtJwXLtGrQw{/youtube}