Вглиб і вшир: на ЛКМЗ працюють над новими сільськогосподарськими агрегатами +vd +ft

На підприємстві планують випускати іще 5 нових моделей агротехніки — при тому, що тут вже виробляють понад два десятки різних борін, культиваторів і лущильників.

Нові агрегати розробляють спеціалісти Українського конструкторського бюро трансмісії і шасі (воно, як і ЛКМЗ, входить до індустріальної групи УПЕК). Як пояснюють конструктори, на ЛКМЗ хочуть максимально забезпечити потреби аграріїв у сільгосптехніці, щоб вони прийшли сюди з грошима — і нікуди більше не ходили.

Новинки представлять аграріям цієї весни: це будуть глибокі розрихлювачі, 12-метровий дисковий лущильник та приставка для посіву шириною у 24 метри. Зараз на виробництві збирають перші дослідні зразки.

Глибокий розрихлювач, ЛКМЗ, ТРК Сігма

Дослідний зразок універсального глибокого розрихлювача

Глибокі розрихлювачі — агрегати не для кожного дня. Їх необхідно використовувати раз у 2-3 роки, щоб у землю, спресовану тракторами, могли знову надходити живильні речовини і кисень, говорить заступник головного конструктора Олексій Ваганов.

Глибокий розрихлювач-щелеріз, ЛКМЗ, ТРК Сігма

Розрихлювач-щелеріз у 3D-моделі

Іще два нові агрегати поки існують у кресленнях і 3D-моделях. Обидва розроблені для потужних сучасних тракторів. Це 12-метровий дисковий лущильник та приставка суцільного висіву із шириною захвату 24 метри. Такі великі агрегати суттєво пришвидшують обробіток землі, відповідно, аграрії економлять на пальному і зарплатні.

ДЛМ-12, який випускатимуть на ЛКМЗ, ТРК Сігма

ДЛМ-12 має поповнити модельний ряд дискових лущильників, які випускає ЛКМЗ

Дослідні зразки усіх нових моделей мають бути готові вже цієї весни, і тоді їх відправлять на випробування у поля, найвірогідніше, навчально-дослідного господарства “Докучаєвське” Харківського національного агроуніверситету.

Цього ж року, напередодні весняно-польових робіт, аграрії активно замовляють у ЛКМЗ перевірені часом борони-зчепки та культиватори. Крім того, на заводі запускають у серію минулорічну розробку — 16-метровий дисковий лущильник. Як говорить директор з сільгоспвиробництва Віктор Кучеренко, після торішніх випробувань у запорізьких полях аграрії оцінили цей агрегат.

ДЛМ-16 Дукат на випробуванні у полі, ЛКМЗ, УПЕК

16-метровий дисковий лущильник “Дукат” на випробуванні у полях, фото з сайту ІГ УПЕК

Зараз, коли ковальсько-механічний завод переживає кризу — через спад у промисловості і розірвання договору з ХТЗ, — сільгоспнапрямок допомагає підприємству втриматися на плаву, говорить генеральний директор ЛКМЗ Василь Черномаз. Виробництво агрегатів дає роботу практично всім цехам заводу, і що не менш важливо, замовники вносять передоплату і доволі швидко розраховуються за поставки.

Валерія Гецко

________________

Вам предстоит поездка в столицу? Не знаете, где остановиться? Вы можете снять комнату в киеве по низкой стоимости. Хорошие выгодные предложения без переплат.

________________

На правах реклами

 

{youtube}di1p_6rYA58{/youtube}