Лозівські податківці приїхали у Близнюки допомогти з декларуванням доходів +vd

Керівники Лозівської об’єднаної податкової інспекції 11 лютого поїхали у селище Близнюки допомагати місцевим мешканцям заповнити декларації про доходи.

 

Лозівські податківці приїжджають допомагати близнюківцям з деклараціями вже вдруге. Начальник лозівської податкової Валентин Тетянчук звертає увагу, чому важливо не брехати у деклараціях і чому варто вже сьогодні подбати про гарну податкову історію: говорить, незабаром українці декларуватимуть не доходи, а видатки, і тоді громадянину важко буде пояснити, на які кошти він звів будинок, якщо у попередні роки у декларації він показував збитки.

Більшість з тих, хто прийшов заповнити декларації, – це власники землі. Тому податківці переважно роз’яснюють особливості оподаткування доходів саме від сільського господарства.

Близнюківські землевласники приїзду податківців, кажуть, раді — не треба їхати до Лозової, щоб здати декларації. Заповнювати їх спеціаліст допомагає прямо там, де проходить зустріч, — у селищній раді. Частина близнюківців і податок платить одразу на місці.

Подавати декларацію зобов’язані усі громадяни, чиї доходи у 2013 році не оподатковувалися, нагадують податківці. Зокрема, це стосується власників землі, отримувачів доходів з-за кордону, тих, хто одержав подарунки, спадщину, людей, які продавали майно. Декларацію потрібно подати до 1 травня до податкової інспекції.

А ось власники електронних ключів можуть зробити це в інтернеті, не виходячи з дому, нагадав головний податківець Валентин Тетянчук. Тож він радить усім, хто приходить у справах до його установи, заразом отримувати й електронні ключі. За словами пана Тетянчука, процедура займає 15 хвилин, а економить години.

Валерія Гецко

 

{youtube}YvzszgUoVms{/youtube}