Два села Близнюківщини майже відрізані від району +vd

Вкотре після негоди дорогу, яка з’єднує села Васюкове та Катеринівку з районом, розмило. Тепер їздити там може бути небезпечно, говорять місцеві очільники.

У Васюковому не зможе їздити шкільний автобус

Дорогу у селі Васюкове негода пошкодила ще два роки тому. Цього року ситуація стала більш серйозною. Опади ще більше зіпсували  дорогу. У травні тут за два  дні випала майже місячна норма опадів. Вода розмила і дорогу, і врожаї людей, розповів мешканець села Васюкове Олександр. Тепер невідомо, чи безпечно тут пересуватися, адже грунт, на якому була дорога, підмитий знизу.

Розмита дорога з’єднує село з районом. До того ж, нею зазвичай їздить шкільний автобус. Раніше її намагалися полагодити, туди підсипали землю, але, за словами Олександра, результату мало.

Цим шляхом їздять і інші автобуси. За словами голови Близнюківської районної  ради Володимира Бреуса деякі водії зараз хочуть відмовитись від маршруту, бо бояться аварії та відповідальності у разі нещасного випадку.

З Васюкового є інший шлях, яким можна дістатися району. Це грунтова дорога. Але для транспорту вона не призначена, говорить голова Близнюківської районної ради  Володимир Бреус.

Для ремонту потрібно щонайменше 300 тисяч гривень

Негода зіпсувала дорогу і в селі Катеринівка Лукашівської сільської ради. Цього року частину дороги тут розмили дощі. Мешканець Катеринівки Ілля бачив, що відбувається. Каже, що води було дуже багато.

Питання ремонту вже підіймали на засіданні сесії, говорить Володимир Бреус. Грошей, які виділяють ремонтникам, мало. Їх вистачає лише на ямковий ремонт. Якщо виділити кошти на ремонт, взимку грошей не вистачить на суміш, якою посипають дороги.

Дорожники  запропонували відновлювати дорогу за рахунок спонсорів або за рахунок жителів села. Та районний голова нагадав, що для ремонту потрібно, щонайменше, 300 тисяч гривень. Тож збирати кошти на ремонт із жителів села не будуть.

Районна рада вже відправила запит до Києва, аби розглянути питання ремонту дороги якнайшвидше. До вересня цю проблему мають вирішити. Тим паче, що незабаром Васюківською дорогою повинен їздити шкільний автобус. Аварій статись не повинно, зазначив голова Близнюківської районної ради.

Юлія Шаповалова

 {youtube}RRy78lLTlQ8{/youtube}