Керівники Лозівського району попросили свого нардепа Анатолія Гіршфельда допомогти з бюджетом +vd

Допомогти ліквідувати дефіцит бюджету, попросило керівництво Лозівського району нардепа Анатолія Гіршфельда під час його офіційного візиту 29 січня.

Незабезпеченість районного бюджету перевищує 25 мільйонів гривень. З медиків та освітян зняли надбавки, під загрозою оптимізації ледь не половина шкіл Лозівщини.

Анатолій Гіршфельд розповів, ситуація з місцевими бюджетами показала, що ініціатива уряду – забрати у районів частину податку з доходів фізосіб, який працює, а замість цього дати нові стягнення, які не працюють, – це експеримент над народом. Спочатку треба було перевірити, скільки дають нові податки, а вже потім відмінусовувати ПДФО, переконаний Анатолій Гіршфельд. Він особисто був проти таких бюджетних нововведень. Нардеп припускає, у лютому ВР має внести зміни до формуння місцевих бюджетів.

 

Анатолій Гіршфельд повідомив про те, що погодив з Харківською облдержадміністрацією заходи в окрузі на 10 мільйонів гривень. В основному це ремонти шкіл, доріг та підведення газу.

Народний депутат, районні очільники також переговорили з сільгоспвиробниками, аби ті підтримали сільські місцеві громади, якщо дефіцит бюджету не зменшать. Аграрії запевнили, вже почали це робити та продовжуватимуть надалі.

  {youtube}KhuKEoPkaTs{/youtube}