У Лозовій податківці пропонують порушникам компроміс +vd

За словами начальника Лозівської ОДПІ Валентина Тетянчука, з середини січня почав діяти податковий компроміс. Тепер підприємці, які з власної вини або через афери партнерів не сплачували всі податки, можуть їх списати. Для цього необхідно заплатити лише 5% від виявленого податкового боргу. Завдяки такій законодавчій поступці Лозівська ОДПІ планує цьогоріч додатково зібрати мільйон 200 тисяч гривень.

Податковий компроміс діятиме до 16 квітня. Ним можуть скористатися підприємці, які були неточними у звітностях до 1 квітня 2014 року.
Найбільше від податкового компромісу виграють підприємці, яких обманювали партнери, говорить Валентин Тетянчук. Шахраї не сплачуючи податки, і ті перейшли на кінцевого реалізатора. Начальник Лозівської ОДПІ не радить бізнесовцям спокушатися на підозріло дешеву продукцію. Такою вона може бути лише у безпосереднього виробника товару.
Обманюють, пояснює податківець, здебільшого фірми-одноденки, які існують не більше кількох місяців. Вони не мають обігових коштів та найманих працівників. Валентин Тетянчук наголошує, нових партнерів обов’язкового треба перевіряти за базою податкової.
Штрафи та пеня за несвоєчасно сплачені податки у випадку податкового компромісу не стягуватимуться.

   {youtube}VwH-9WoBR3s{/youtube}