На Лозівщині, у Кінному, відзначили свято Івана Купала +vd

На Лозівщині, у  Кінному, відзначили свято Івана Купала. 6 липня жителі села танцювали, співали, грали у різноманітні конкурси, та пускали вінки  на воду. Організовували вечірні гуляння для жителів Кінного артисти Лозівського районного будинку культури.

Лозівські артисти розважали гостей піснями, танцями та конкурсами. Вони  розповіли, до свята у Кінному готувалися ще з травня. Зауважили, проводять цей захід  для того, аби донести до сучасної молоді часточку  стародавніх слов’янських традицій та звичаїв.

Завідуюча Кінненським сільським клубом Олена розповіла, свято до Івана Купала проводять щороку, а цьогоріч у організації вечірніх гулянь допомагали як районні артисти, так і місцеві жителі та керівництво Кінного заводу. Жінка сподівається, що свято допоможе трохи підняти настрій, та підбадьорити місцевих жителів у нинішні часи.

Протягом вечора жителі Кінного змагалися у танцювальних конкурсах, обирали найкрасивіший дівочий вінок. Неодружені  закохані пари стрибали  через багаття , а молоді  незаміжні дівчата, пускали вінки на воду, сподіваючись знайти цього вечора своє кохання.

             {youtube}EAfwmuH8N1s{/youtube}