У Лозовій мешканці перейменованої вулиці Квітки-Основ’яненка проти нової назви +vd

У Лозовій за законом про засудження комуністичної символіки вулицю 40 років Жовтня  перейменували у  Григорія Квітки-Основ’яненка. Мешканці кажуть, нова назва їм не подобається.

 

30 січня люди влаштували збори, покликали представників місцевої влади, помічника народного депутата України Анатолія Гіршфельда Олександра Неділька, аби виказати своє невдоволення. Люди попросили залишити стару назву вулиці, або замінити її на іншу.

Секретар міськради Сергій Коба повідомив, стару назву повернути не можна, адже вона підпадає під закон про засудження комуністичного режиму в Україні. Посадовець запропонував мешканцям Квітки-Основ’яненка колективно обрати іншу назву та представити її на комісії з питань перейменування  вулиць.

На сходах люди вирішили назвати свою вулицю Вишневою. За це проголосували більшість присутніх мешканців. Кажуть, обрали нейтральну назву, аби пізніше знову  її не змінювати.

Перед тим, як представити обраний варіант на  комісії з перейменування, мешканці вулиці перевірять, чи немає іншої Вишневої у Лозовій.

          {youtube}mT4Yj-VG42w{/youtube}