У Лозовій можуть перейменувати ще 30 вулиць +vd

У Лозовій можуть перейменувати ще приблизно 30 вулиць. 7 квітня на комісії з перейменування керівники міста повідомили, з Харківської облдержадміністрації надійшов лист з рекомендацією розглянути ще майже 3 десятки назв вулиць та провулків, але вже не в рамках закону про засудження комуністичного минулого.

Керівники міста сподівалися, що після 21 лютого питанням перейменування займатиметься голова облдержадміністрації Ігор Райнін, але ці повноваження знову переклали на міську раду, розповів Сергій Коба, секретар міськради.

Частина вулиць, які порекомендували розглянути додатково, знаходяться у переліку обов’язкових для перейменування, його затвердив Український інститут національної пам’яті .

Загалом, топонімічна група розглянула усі вулиці, назви яких порекомендували змінити. Остаточне рішення прийматимуть депутати міської ради на сесії 22 квітня. Сергій Коба зауважив, тепер перейменування буде не безкоштовним. За переоформлення документів лозівчани платитимуть мінімум 150 гривень. Цей факт депутати також враховуватимуть під час прийняття рішення.

 

          {youtube}K-JblGgqOtk{/youtube}