Після трирічної перерви у Лозовій почали робити щеплення вакциною АКДС +vd

У Лозовій триває планове щеплення вакциною АКДС. Препарату не було 3 роки, повідомила заступник директора Лозівського ТМО Людмила Найдук. Вакцина захищає від дифтерії, правцю та коклюшу. Мами дітей відносяться до вакцинації по-різному, нарікають на реакцію після неї.

Людмила Найдук пояснила, у 50 % дітей є реакція на вакцину, це цілком нормальне явище. Спеціаліст підкреслила, це лише реакція, а не ускладнення. Чи проявиться вона, залежить від того, чи здорова дитина, чи має вроджені особливості та як на препарат у дитинстві реагували батьки малечі. У дитини може піднятися температура, а місце щеплення трохи напухнути. Про ймовірну реакцію батьків завжди попереджають, наголосила Людмила Найдук.
Симптоми можуть проявлятися максимум 3 дні, а захист від хвороб на все життя, додала медик. Головне слухати лікаря, а не шукати методи лікування в інтернеті.

Щеплення – це елемент державної безпеки, розповіла Людмила Найдук. Вакцина, яку надала держава – має усі відповідні сертифікати. Препарат пройшов перевірку Всесвітньої організації охорони здоров’я, зазначила спеціаліст.
Батьки мають право відмовитись від щеплень. Зараз таких випадків менше, ніж раніше, інформують медики. Вакцину також можна купити самостійно, вона коштує від 600-800 гривень. Спеціаліст додала, збудник правцю живе у землі – «підхопити» його дуже просто. Тому, фахівці радять не відмовлятися від вакцинації та робити її у ранньому віці, бо чим старше людина, тим складніше вона переносить щеплення.

   {youtube}Kz0AaswUrIc{/youtube}