На Близнюківщині чоловік ледь не втопився у криниці +vd

Він знепритомнів на глибині, коли рили колодязь, і вже захлинався. Потопельника врятував рідний дядько, який живе поруч.

 

Історія трапилася у селі Шевченкове Близнюківського району. Молодий чоловік Віталій з друзями допомагав односельцю рити колодязь – у якості підробітку. 22 вересня вже мали ставити укріплюючі кільця. Господар двору наполіг, що робити це буде сам, однак на глибині чоловікові стало зле. Як кажуть очевидці, чоловік надихався чадного газу. Той пішов у шахту з помпи, яка відкачувала воду.

На заміну господарю вниз відправили наймолодшого, тобто, Віталія, говорить він сам. Хлопець переконує, що довго відпирався, але злякався залишитись без підробітку. Щойно Віталій опустився на дно, одразу почав мліти. Він кричав, аби його підняли на поверхню, але його ніхто не почув.

На чоловіка звернули увагу, коли той вже був непритомним. За словами рідного дядька Віталія, Сергія, зомлілого намагалися дістати за допомогою так званої кішки – це металевий гачок для підняття відер з глиною. Ним чоловікові порізали вуха та спину. Сергій побачив те, що коїлося, і кинувся рятувати племінника. Ризикуючи власним життям, він дістав напівмертвого небожа з дна колодязя.

Віталія забрали у відділення реанімації. Близнюківський лікар-анастезіолог Андрій Квасов говорить, що ще кілька б хвилин — і медики були б безсилі. Хлопець провів майже добу у комі. 24 вересня Віталію стало краще, і його перевели у терапевтичне відділення. Зараз чоловікові лікують важке запалення легенів.

Грошову допомогу Віталію ніхто не надав. Господарі подвір’я, де рили колодязь, заплатили чоловікам лише 150 гривень за фактично виконану роботу. Тим часом сім’я потопельника вже витратила на його лікування понад 2 тисячі гривень.

Шевченківським надзвичайним випадком зацікавилася міліція. За словами господаря колодязя, бурильну установку заарештували до з’ясування обставин.

Зараз родина потерпілого молиться, щоб утоплення не вплинуло на його майбутнє здоров’я. Лікарі вже попередили близьких, що кожна застуда Віталія може завершитися повторною реанімацією. У хлопця в легенях досі залишився мул.

Анна Скрипник

 

 

{youtube}no_efbyx1vc{/youtube}