У Лозівському медичному центрі відкрили сучасний операційний блок +vd

24 жовтня у Центральній районній лікарні, яка тепер називається міжрайонним медичним центром, почав працювати оновлений оперблок.

На цю подію особисто завітав голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін. Він оглянув відремонтовані операційні і констатував, що у них можуть працювати навіть зірки світової медицини. Тут є все для проведення складних операцій: нова система вентиляції, кондиціювання, подачі кисню,  високоякісне покриття на стінах та підлозі, яке допомагає підтримувати стерильність, і новітнє медичне обладнання.

Ремонт приміщення та придбання спеціальної апаратури коштували понад 2 мільйони гривень. Основну частину грошей виділила область. Районний бюджет взяв на себе третину витрат.

У 4 сучасних лозівських операційних є кому працювати, зазначив губернатор. У нього не виникло сумнівів щодо професіоналізму місцевих спеціалістів. Утім, Михайло Добкін зазначив: аби у хірургів був стимул і далі гідно працювати, слід піднімати їм та їхнім колегам заробітні плати. І саме час серйозно задуматись над молодою зміною. Випускників вишів треба зацікавлювати їхати у Лозову та у довколишні села. Для цього їм необхідно надавати житло та виділяти стартову грошову допомогу.

Анна Скрипник

 

{youtube}DaTQn3Qk1wo{/youtube}