Знайдені методи подолання емоційної реактивності при конфліктах

Психологи стверджують, що під час конфліктів загострення пристрастей є поширеним явищем, оскільки емоції учасників стають все більш інтенсивними, контроль над ними погіршується. Виникаюча агресія, напруга провокують необдумані дії, іноді насильство. Також спеціалісти стверджують, що цей процес часто супроводжується підвищеним рівнем стресу, адреналіну, що ускладнює вирішення конфлікту, може загострити наслідки. Емоційність часто ускладнює комунікацію між сторонами, утруднюючи досягнення взаєморозуміння, компромісу. Для запобігання цього ефекту психологи рекомендують вчитися контролювати власні емоції, проявляти емпатію, прагнути до конструктивного вирішення складної ситуації.

Явище емоційної реактивності

Згідно з дослідженнями, це явище є реакцією, що відбувається автоматично, викликаною минулими травмами, спогадами. Навіть спогади щодо використання VIP casino 77 фріспінів можуть викликати цю реактивність. Було визначено, що в цьому стані нервова система пригнічує здатність мозку мислити розумно через збудження. Щоб подолати емоційну реактивність, психологи рекомендують розвивати емоційну свідомість:

  • розуміти власні емоції;
  • контролювати емоції;
  • зменшувати вплив емоцій на здоровий глузд.

Спеціалісти радять розробити план дій, що ґрунтується на цінностях, щоб зберегти спокій. Вони також рекомендують пам’ятати, що у інших людей також є почуття. Підготовка примирювальних фраз наперед може допомогти знизити емоційні реакції, зберегти спокій. Навіть глибокий вдих може зняти напругу, налагодити нервову систему.

Виявлена потреба у “емоційних віджиманнях”

Психологи наголошують на виконанні “емоційних віджимань”. Цей психологічний прийом включає складання списку ситуацій, де проявляється емоційна реактивність. Згідно з дослідженнями, важливо спробувати подивитися на ситуації з погляду іншої людини, щоб краще зрозуміти те, що відбувається. Таким чином, боротьбу з емоційною реактивністю можна розглядати як тренування, що вимагає часу, значних зусиль, але при послідовних зусиллях результати обов’язково будуть досягнуті.