Спіруліна: переваги

Спіруліна пройшла великий шлях перш ніж знайшлися вболівальники здорового харчування, які вивчили її і стверджують, що все в ній чудово і білок, і вона навіть лікує ракові захворювання.
Природно, і я зацікавився цим питанням і вирішив вивчити всі більш детально.

Ця мікроводорость зростає природно в теплих, лужних озерах Африки, Центральної і Південної Америки, а також в морській воді. Вона також вирощується і збирається в штучних водоймах.

Спіруліна насиченого сині-зеленого кольору, як кажуть, дуже схожа на багаті поживними речовинами морські водорості, такі як водорості норі, комбу, вакаме, і хлорелла.

Як повідомляє сайт https://sz.lviv.ua/superfudy/spirulina/ спіруліна має досить цікаву історію, я повинен сказати. Було доведено, щоб вона була основним джерелом білка для ацтеків в 14 столітті, а також для тих, хто живе навколо озера Чад в Центральній Африці.
У світовій продовольчій конференції Організації Об’єднаних Націй 1974 року народження, спіруліна була оголошена як «найкраща їжа для майбутнього» і досі розглядається як засіб боротьби з недоїданням в країнах, що розвиваються.

І, в кінці 1980-х, НАСА розглядали спіруліну в якості одного з основних продуктів харчування в тривалих космічних місіях, через її високу живильну цінність і здатності виживати практично в будь-яких умовах.

Тому давайте розглянемо цю водорість більш детально і побачимо її користь для здоров’я.

Синьо-зелений колір спіруліни обумовлений наявністю фикоцианина – пігменту, який може мати кілька дивних переваг для здоров’я, в тому числі підтримку і захист мозку і серця від окислювальних процесів і стресу.

Окислювальний процес – це дисбаланс між виробництвом вільних радикалів і здатністю організму протидіяти їх шкідливого впливу. Ці вільні радикали виникають від нейродегенеративних, ракових захворювань і хронічної втоми, так що дуже важливо, щоб наш організм був здатний боротися з ними за допомогою адекватних рівнів антиоксидантів.

Дослідження підтвердили, що спіруліна активує антиоксидантні та протизапальні властивості у людей і тварин. Експерти вважають, що цей фикоцианин і наділяє спіруліну своїми дивовижними антиоксидантними властивості, на додаток до свого блискучого синьо-зеленого кольору.

Що цікаво цей фикоцианин, знайдений тільки в спіруліни, і становить 16% від загальної маси водоростей. У боротьбі проти окисного процесу організму спіруліна може бути могутньою зброєю.