Як вибрати архітектора

 

Будівництво заміського будинку має здійснюватися за проектом. Існує два варіанти будівництва котеджу відповідно до проекту: за типовим проектом і з індивідуального проектування.

Як повідомляє https://vr-group.com.ua/architectural-fusion/ у першому випадку вибирається вже готове рішення, яке враховує середньостатистичні потреби при будівництві будинку і підходить для більшості забудовників. У другому випадку – розробляється проект з нуля під конкретні побажання і завдання замовника. Індивідуальний проект є унікальним і вимагає ретельного опрацювання з боку соціалістів. Таким фахівцем є архітектор (або проектувальник).

Тому для багатьох людей, які вирішили вибрати індивідуальне проектування свого заміського будинку, питання правильного вибору і пошуку архітектора стає вкрай актуальним. З огляду на той момент, що будівництво будинку починається саме з цього етапу.

Від правильного вибору архітектора залежить багато в чому не тільки успішність будівництва, але і подальша експлуатація будинку, комфорт проживання в ньому для всіх членів сім’ї. Грамотний архітектор пропрацює кожну деталь, загальну візуальну концепцію майбутнього будинку, грамотне поділ житлової площі на зони відповідно до особливостей сім’ї на даний момент і на перспективу. Дані завдання покликаний вирішити грамотний фахівець-архітектор.

Якщо архітектор-проектувальник готовий беззастережно виконати будь-яку примху замовника, то швидше за все це не компетентний виконавець. Адже грамотний фахівець завжди знає, що можна і реально втілити, а що ні. При цьому професійно доведе свою відповідь.
На що акцентувати увагу при виборі
• Наявність реально досвіду в сфері проектування та будівництва заміського будівництва та профільної освіти.
• Готовність виконати функцію авторського нагляду на етапі будівництва. Найчастіше без цієї додаткової послуги рідко можна домогтися високої якості робіт підрядників.
• Поетапність процесу проектування будинку. Форсування процесу в цій справі не рекомендується, інакше поспіх чревата помилками в прорахунках, виправити які іноді коштує дуже дорого.
• Повнота пакета документів, які готує і надає архітектор. Якщо немає робочих креслень, то краще відмовитися від послуг такого фахівця (дивіться додаток).
• Чи надає архітектор додаткові послуги, наприклад, геодезичні розрахунки, узгодження проекту і т. Д. Це хороша оцінка перспективи встановлення довгострокового співробітництва. Часто такі фахівці мають свою команду фахівців по роботі над окремими вузлами і дизайну.
• Участь в спеціалізованих семінарах, конференціях або виставках. Буде великим плюсом наявність власних розробок.
• Уважність до слів замовника – тільки так можна дізнатися все переваги і завдання клієнта для створення проекту будинку мрії.
• Укладення договору з чітко прописаними умовами співпраці, правами і обов’язками сторін, гарантії і фіксуванні вартості послуг.

Тільки з огляду на дані поради і рекомендації, можна правильно вибрати грамотного фахівця в сфері архітектури та проектування і бути впевненим в майбутньому результаті. Тому процесу вибору і пошуку архітектора слід приділити належну увагу і час.