Які страви можна приготувати на обід?

Що приготувати на обід

Обід – це час, коли всі збираються за столом, щоб насолодитися смачною стравою. Якщо ви думаєте, що вибрати на обід, ми пропонуємо вам кілька смачних і простих рецептів.

Почнемо з першої страви – бурякового супу. Для його приготування вам знадобиться кілька свіжих буряків, які треба варити у воді до готовності, після чого нарізаємо їх на кубики. До буряка додаємо нарізану цибулю, моркву і гриби. Все це заливаємо гарячим бульйоном і тушкуємо на слабкому вогні протягом 15-20 хвилин.

Другою стравою на обід може бути картопля з сиром. Для цього ви потрібно взяти кілька відварених картоплин, злегка подрібнюємо їх на тертці, додаємо тертий сир, яйця, розмелений часник і зелень. Все це добре перемішуємо і формуємо котлети, які обсипаємо паніровкою. Потім смажимо їх на сковороді з обіду до хрусткої корочки.

Не забудьте також про смачні десерти на обід. Один з них – це медовик. Для його приготування потрібно змішати мед, цукор, молоко, олію і яйця. За допомогою дерев’яного ложки змішуємо це все разом, додаємо ванілін і розпушувач, поступово вливаємо просіяне борошно. Тісто нарізаємо на коржі, які запікаємо в духовці при 180 градусах до золотисто-коричневого кольору.

Такі страви на обід допоможуть вам насолодитися смачними і корисними стравами. Приготування їх не займе багато часу, а результат вас точно порадує. Смачного обіду!

Сучасний обід – це…

Сучасний обід – це страви з натуральними і свіжими продуктами, які готуються швидко і просто. На початку обіду ми можемо приготувати суп з овочами. Для цього ми розрізаємо картоплю і моркву на шматочки, промиваємо їх ретельно в холодній воді і заливаємо гарячим відваром. Тушкуємо овочі на маленькому вогні, поки вони не стануть м’якими. Після цього додаємо нарізану цибулю, гриби і буряк, а також розрізану капусту. Додавати олію не потрібно, оскільки овочі готуються на їх власному соку.

Під час готування обіду ми також можемо приготувати салат зі свіжої зелені. Для цього ми розрізаємо зелень на гілочки, промиваємо її під холодною водою і обсушуємо. Потім ми розрізаємо огірок, помідори і перець на шматочки, а також прикрасивши салат нарізаною цибулею і зеленню. Заливаємо салат соняшниковою олією і приправляємо сіллю та цукром за смаком.

Основні страви для обіду можуть бути м’ясні або рибні. Наприклад, ми можемо підготувати тушковане м’ясо. Для цього ми нарізаємо м’ясо на шматочки і тушкуємо його на сковороді з додаванням цибулі і буряка. Після цього ми додаємо воду і тушкуємо їх до готовності. Подрібнюємо гриби і додаємо їх до м’яса, а також додаємо картоплю і залишаємо страву тушкуватися на маленькому вогні.

Обід завершується десертом, який може бути солодким або фруктовим. Наприклад, ми можемо приготувати запіканку з яблук. Для цього ми нарізаємо яблука на шматочки і смажимо їх на сковороді з додаванням цукру і кориці. Потім ми перекладаємо яблука в форму, приправляємо тертим сиром і запікаємо в духовці до готовності. Подаемо запіканку зі сметаною або варенням.

Готуємо обід правильно

Готуємо обід правильно

Супи – це важлива складова обіднього столу. Тушкуємо овочі та гриби, які можна придбати на базарі. Вони додають смаку і аромату супам. Соняшникової олії додаємо лише невелику кількість, а зелень промиваємо ретельно.

Молоко можна використовувати для приготування різних страв. М’ясо ми готуємо на сковороді або на вогні. Коли м’ясо дуже розрізаємо, залишаємо його холодною, а потім вливаємо у форму, додаючи лист. Форму розігріваємо і викладаємо туди страву.

Моркву та цибулю ріжемо на шматочки, пасту готуємо з кипяченої водою. Страви можна готувати як на плиті, так і в духовці. Оскільки готуються вони невеликий час, то треба використовувати третці або картоплин. Накриваємо їх томатною пастою та заливаємо олією.

Картоплю обов’язково розрізаємо на шматочки, а буряк прикрасивши гілочками зелені. Для приготування олії потрібно використовувати різні види олії, а також цукор для підсолодження. Нарізану зелень можна використовувати як прикрасу до обіду.

Основа основ перші страви

Основа основ перші страви

Перші страви – це важлива складова будь-якого обіду. Вони розігрівають наші організми і готують до прийому інших страв. Основу першої страви можна приготувати з різних продуктів, наприклад, з м’яса, грибів або картошки.

Розпочинаємо готувати перші страви з відвареного м’яса. Для цього м’ясо потрібно промити і нарізати на невеликі шматочки. Картоплю також чистимо, миємо і нарізаємо. У сковороді розігріваємо олію і тушкуємо м’ясо разом з картоплею до готовності.

Якщо ви бажаєте приготувати першу страву з грибами, то спочатку їх потрібно промити і нарізати. Паралельно можна нарізати і свіжу моркву. Гриби тушкуємо на сковороді з олією до готовності, а потім додаємо моркву і продовжуємо тушкувати.

Щодо першої страви з картошкою, її треба промити, очистити і нарізати. Потім картошку кладемо у каструлю, заливаємо холодною водою і ставимо на плиту. Коли вода закипить, заливаємо картошку гарячим молоком і продовжуємо варити до готовності.

Щоб перші страви були смачніші, можна додати різні приправи та трави. Наприклад, перець, цукор, корицю або сир. Також можна прикрасити перші страви зеленню, грибами чи тертим сиром. Головне – готувати з любов’ю і насолоджуватися обідом!

Грибний суп-пюре

Грибний суп-пюре – це чудовий варіант для обіду. Його можна приготувати одночасно з іншими стравами, а результат вас точно не розчарує. Прикрасивши суп-пюре гілочками свіжої зелені, ви отримаєте гарний і апетитний обід.

Для приготування грибного супу-пюре потрібно взяти свіжі гриби, розігріти олію в сковороді і обжарити на ній нарізану цибулю. Потім додаємо гриби та тушкуємо їх до готовності.

Коли гриби готові, додаємо до них кип’ячену воду та варимо ще кілька хвилин. Потім знімаємо з вогню і заливаємо гриби томатною пастою. Знову ставимо на вогонь і варимо ще кілька хвилин.

Потім перекладаємо гриби в блендер, додаємо трохи молока і ретельно подрібнюємо все до однорідної консистенції. Поки гриби перемелюються, розігріваємо олію на сковороді і обсмажуємо на ній шматочки м’яса.

Після цього додаємо м’ясо до супу-пюре, додаємо також сіль, перець, корицю та цукор за смаком. Все ретельно перемішуємо і варимо ще кілька хвилин.

Гарячий грибний суп-пюре подаємо на стіл, прикрасивши його гілочками зелені. Цей суп буде гарним доповненням до обіду, особливо коли навколо холодно і ви хочете трохи зігрітися.

Приготування

Для приготування обіду потрібно взяти невеликий каструльку та налити в неї холодну воду. Додаємо воді декілька гілочок зеленню, яку перед цим ретельно промили. Ведемо до кипіння, а потім варимо ще 10 хвилин.

У другій каструлі розігріваємо олію та додаємо нарізану цибулю. Тушкуємо її до золотистого кольору. Потім додаємо нарізані картоплю та моркву, які промили та очистили від шкірки. Заправляємо овочі соняшниковою олією та смажимо все разом ще декілька хвилин.

Поки овочі смажаться, ми молотимо мясо та гриби за допомогою м’ясорубки. М’ясо можна також натерти на тертці. Додаємо цукор, перець та сіль до м’ясної суміші та все добре перемішуємо.

Тепер ми беремо тушку курки та вкладаємо в неї м’ясну суміш. За допомогою нитки зшиваємо тушку так, щоб м’ясо не випало. Встановлюємо тушку на решітку в духовці та готуємо при температурі 180 градусів протягом 1 години.

Поки курка готується, ми приготовуємо томатну заправку. Для цього взяли томатну пасту та замішуємо її з холодною водою. Додаємо цибульку, моркву та буряк, які нарізаною дрібно.

Отриману суміш заливаємо кип’яченою водою та залишаємо на вогні прокип’ятити. Після цього зменшуємо вогонь та варимо ще 10 хвилин.

При подачі на стіл, страву можна прикрасити зеленню та порціонно подати на столі, накривши кришкою.

Бульйон на горбуші

Для приготування бульйону на горбуші нам знадобиться невеликий шматочок м’яса, який ретельно промиваємо під холодною водою. Потім кладемо його в каструлю разом з нарізаною цибулею, морквою, картоплею, грибами та зеленню.

Додатково можна прикрасити суп гілочками зелені та відвареного яйця. Все це заливаємо водою та ставимо на вогонь. Після кипіння, зменшуємо вогонь та готуємо бульйон протягом 1-2 години.

Поки бульйон готується, можна приготувати супову пасту. Для цього розігріваємо соняшникову олію на сковороді та обсмажуємо пасту до золотистого кольору. Потім виливаємо на неї кип’ячену воду та додавати варений буряк, терті огірки, свіжий помідор та інші накріплення на свій смак.

Готові супи подаємо гарячими, прикрасивши їх зеленню, нарізаною цибулею, тертим сиром або корицею. Вони можуть бути основною стравою обіду або додатком до других страв.

Борщ у духовці

Борщ у духовці

Щоб приготувати борщ у духовці, спочатку потрібно підготувати всі необхідні інгредієнти. Почнемо з картоплини – очищуємо і нарізаємо її на кубики. Далі, моркву і цибулю також розрізаємо на дрібні шматочки. Гриби можна нарізати, але це не обов’язково, їх можна залишити цілими.

Після підготовки овочів, на невеликій сковороді розігріваємо олію і тушкуємо на ній цибулю, моркву та гриби. Коли овочі стануть м’якими, додаємо їх до казанка. Також кладемо туди картоплю і нарізані кубиками шматочки м’яса.

Після цього вливаємо в казанок воду, щоб вона покрила всі інгредієнти, і ставимо його на плиту. Додамо сіль, цукор, корицю, молоко та томатну пасту. Готуємо борщ на середньому вогні, поки картопля не стане м’якою.

Під час готування борщу можна підкислити його соком з лимона або оцтом за смаком. Коли борщ готовий, додаємо в нього нарізаною зеленню – петрушку або кінзу. Страву можна прикрасити шматочками сиру або соняшникової олії.

3 варіанти других страв

Дуже смачні і прості страви можна приготувати з грибів. Для цього потрібно ретельно промити гриби, потім подрібнити їх і обсмажити на сковороді з додаванням рослинної олії. Можна також додати дрібно нарізану цибулю і тушкувати разом з грибами до готовності. Гриби можна подавати гарячими, прикрасивши зеленню.

Ще одну смачну страву можна приготувати з мяса. Для цього потрібно відварити м’ясо у воді до готовності. Потім м’ясо розрізаємо на невеликі шматочки і обсмажуємо на сковороді з додаванням рослинної олії. Додамо нарізану цибулю і нарізану моркву. Тушкуємо все разом до м’якості овочів. Можна подавати гарячими з картоплею або пастою.

Зовсім прості страви можна приготувати з буряка. Для цього потрібно відварити буряк до готовності, потім його охолодити і нарізати на тонкі шматочки. Потім у сковороді розігріваємо олію та додаємо буряк. Тушкуємо його до м’якості. Можна додати трішки цукру, перцю, томатної пасту та корицю для більш насиченого смаку. Можна подавати гарячими з картоплею або пастою.

Рагу з рисом грибами й овочами

Для приготування рагу з рисом, грибами й овочами, спочатку приготуємо овочі та гриби. Цибулю подрібнюємо і смажимо на соняшниковій олії до золотистого кольору. До цибулі додаємо порізані гриби і тушкуємо їх ретельно, поки вони не стануть м’якими.

Підготування рису: відвареного рису можна прикрасити сиром або зеленню. Зелень можна нарізаною та промитою.

Для приготування овочів, картоплю, моркву та буряк треба подрібнити. Потім відварюємо їх у окремій каструлі. Коли овочі будуть готові, вони заливаються олією та формуються у форму.

Починаємо готувати рис. Молоко розігріваємо, а потім вливаємо його у сковороду з рисом. Додаємо сіль та цукор за смаком. Потім все ретельно перемішуємо.

Для приготування соусу можна використовувати томатну пасту або сік з томату. Накриваємо рис сучасною кришкою та ставимо на вогонь. Через деякий час на рис додаємо соус і тушкуємо разом з овочами та грибами. Додаємо також сушену корицю та лист перцю.

Щоб рідина не випаровувалася, душимо страву на духовці при температурі 180 градусів до готовності. Вже готове рагу можна прикрасити зеленню або сиром.

Капуста тушкована на свинячих реберцях

Для приготування страви “Капуста тушкована на свинячих реберцях” нам знадобиться наступний перелік продуктів:

  • молока;
  • холодною водою;
  • шматочки свинячого м’яса;
  • картоплі;
  • цибулі;
  • моркви;
  • капусти;
  • пасту;
  • гриби;
  • буряк;
  • олії;
  • сиру;
  • зеленню;
  • корицю;
  • перцю;
  • соняшникової олії;
  • томатну пасту;
  • цукор.

Починаємо готувати страву. На сковороді розрізаємо свинячі реберця на невеликі шматочки і обпалюємо їх з обох боків до появи золотистої корочки. Потім додаємо порізану цибулю, моркву та картоплю, які перед цим промиваємо. Тушкуємо все це разом протягом 10-15 хвилин на середньому вогні.

У цей час ми приготовуємо капусту. Для цього на іншій сковороді розігріваємо олію і пасеруємо порізану капусту протягом 5 хвилин. Додаємо соняшникову олію, молоко, цукор, спеції та томатну пасту, змішуємо й заливаємо гарячою водою, щоб капуста була прикрита. Тушкуємо капусту з закритою кришкою на слабкому вогні протягом 40-50 хвилин.

Після чого додаємо до капусти пасту з м’яса, картоплі, цибулі та моркви і ретельно все перемішуємо. Знову накриваємо кришкою і тушкуємо на невеликому вогні ще 15 хвилин.

Страву подаємо гарячою, прикрасивши зеленню та тертим сиром. Ця капуста тушкована на свинячих реберцях стане чудовим обідом для всієї родини!

Що приготувати на обід?

На обід можна приготувати багато смачних страв з буряком. Один з варіантів – це салат з буряка і огірка. Для цього необхідно варити буряка до готовності, потім охолодити його, очистити й нарізати кубиками. Додати нарізану свіжу огірку, приправити олією та сіллю.

Якщо ви хочете приготувати гарячу страву, можна зварити пасту з томатним соусом. Для цього необхідно варити пасту до готовності, потім на сковороді розігріти олію та обсмажити нарізану цибулю. Додати томатну пасту та приправи по смаку. Смажити все разом до готовності, а потім змішати з пастою.

Для першого можна приготувати суп з плитки. Для цього необхідно залити кип’яченою водою сухий суп та додати сухі картопляні зірочки чи інші інгредієнти. Залишаємо на декілька хвилин під кришкою, щоб він настоявся, а потім готуємо на плиті до готовності.

Не забувайте про десерт! Можна приготувати моркву, запечену з корицею. Для цього моркву чистимо, нарізаємо на шматочки, потім промиваємо під холодною водою. Запікаємо в духовці з корицею та цукром до готовності. Подрібнюємо зелень та прикрашаємо страву.

Тефтелі з картоплею

Щоб приготувати тефтелі з картоплею, спочатку ми натираємо картоплю на тертці. Дуже дрібно!

Після цього додаємо яйця, молоко, цукор, сіль та соняшникову олію. Все ретельно перемішуємо.

Далі з цієї маси формуємо невеликі котлетки, які обсипаємо крупкою булкою або сухарями.

Уже після цього на пательню розігріваємо олію і тушкуємо тефтелі до готовності з обох боків.

Подрібнюємо цибулю, моркву та гриби. Картоплю розрізаємо на шматочки і варимо їх до готовності.

Після чого розігріваємо олію на сковороді і тушкуємо нарізану цибулю, моркву та гриби.

Потім добавляємо до цієї суміші томатну пасту, сіль, перець, цукор, корицю та воду.

Заливаємо картоплині шматочки цю суміш, великим фуршетним ложечкою робимо горбочок і відправляємо всі страви в духовку. Готуємо приблизно 30-40 хвилин при температурі 180 градусів.

Прикрасивши готові страви зеленню, можна подавати на обід.

Смачне третє

Смачне третє

Якщо ви не знаєте, що приготувати на обід, то пропоную спробувати смачні гриби з м’ясом і сиром. Це дуже ситна страва, яку можна приготувати швидко і просто. Для цього треба ретельно вимити гриби і м’ясо, а потім посмажити їх на сковороді. Під час цього процесу можна додати трохи цибулі і перцю для пікантного смаку. Коли гриби і м’ясо будуть готові, змішуємо їх з натертим сиром і плавимо все в духовці до розплавлення сиру.

Ще одну смачну страву на обід можна приготувати з картоплі. Для цього картоплю потрібно обдерти, нарізати на шматочки і варити в кип’ятковій воді до готовності. Коли картопля буде готова, зливаємо воду і додаємо томатну пасту, розрізану нарізану цибулю і невеликий шматочок буряка для кольору. Все це тушкуємо на плиті протягом 15-20 хвилин. Після цього страву можна прикрасити зеленню і подавати гарячим на обід.

Якщо ви хочете щось більш ситне і гаряче на обід, то можна спробувати приготувати суп з вареного м’яса. Для цього треба відварене м’ясо розрізати на шматочки і варити його разом з декількома картоплями, морквою і цибулею. Коли овочі будуть готові, засипаємо суп тертим сиром і заливаємо його соняшниковою олією, щоб страва стала ще смачнішою. Після цього суп треба розлити по мискам і прикрасити зеленню.

Желе з молока

Желе з молока – це ніжний десерт, який можна приготувати на обід або на будь-яку іншу вечерю. Його готування дуже просте і не забере багато часу.

Для приготування желе з молока необхідно:

  • 1 літр молока;
  • 100 г цукру;
  • 10 г желатину;
  • зелень для прикраси.

Спочатку промиваємо желатин холодною водою, а потім заливаємо його гарячим молоком і ретельно перемішуємо. Після того, як желатин розчинився, додаємо цукор і знову перемішуємо. Тепер ставимо каструлю на плиту і розігріваємо на середньому вогні, постійно помішуючи, але не допускаючи кипіння. Коли молоко стане гарячим, знімаємо з вогню і додаємо подрібнену зелень.

Потім молоко з желатином і зеленню заливаємо в форму і ставимо в холодильник на 2 години, щоб желе затверділо. Після цього виймаємо желе з форми і прикрашаємо зеленню. Наш смачний і ніжний десерт готовий до подачі на стіл!

Запіканка із сиру

Запіканка із сиру – це одна з найпопулярніших страв на обід. Щоб приготувати цю смачну страву, спочатку потрібно зібрати всі необхідні інгредієнти. Для цього можна взяти олію, молоко, яйця, сир та інші продукти.

Коли все готове, починаємо готувати запіканку. Спочатку розігріваємо олію на сковороді і обсмажуємо нарізану цибулю до золотистого кольору. Потім додаємо нарізані гриби і моркву. Все це тушкується на помірному вогні.

У іншій каструлі відварюємо кілька картоплин до готовності. Після цього їх чистимо і подрібнюємо на тертці. Додамо подрібнені картоплини до готового грибного сиру. Також можна додати нарізану зелень.

Після того, як все перемішано, запікаємо сир у духовці. Перед цим, форму змащуємо олією і заливаємо сирну масу. Зверху можна прикрасити шматочками мяса або овочами. Запіканку варто запікати до готовності. Щоб перевірити, чи вона готова, можна використати нож або виделку – вони мають заткнутися без проблем.

Після того, як запіканка готова, вона може подаватися на обід. Її можна подавати як гарячим, так і холодним. Запіканку прикрасивши зеленню або оригінальним соусом, вона стане смачним доповненням до будь-якої страви.