Рецепт приготування смачного і ароматного сала з часником, який підкорить ваші смакові рецептори!

Рецепти приготування смачного і ароматного сала з часником

Сало з часником – це смачна і популярна страва української кухні. Ця закуска має свій неповторний смак і аромат, які створюють часник і спеції, які застосовуються під час його готування. Є багато рецептів приготування сала з часником, але найбільш поширений і довірений – це варіант засолювання сала з часником.

Для приготування цього продукту потрібно взяти свіже сало, яке ви можете купити на ринку або у магазині. Необхідно порізати його на невеликі кубики або смужки, додати до нього часник, який також потрібно порізати на дрібні зубочки. Також ви можете використовувати інші спеції, які підкреслять смак сала з часником, наприклад, цибулю, імбир, перець чи інші улюблені спеції.

Потім ви повинні взяти каструлю і виливши в неї деяку кількість води, додайте солі і спецій. Після цього додайте сало та часник і дозвольте йому готуватися на середньому вогні протягом певного часу. Якщо ви хочете, щоб сало було більш солодким і м’яким, ви можете додати трохи цукру до каструлі. Після закипання води і солі знизьте вогонь і готуйте сало протягом 2-3 годин.

Після приготування сала з часником відправте його в холодильник для зберігання. Це дозволить салу насититися ароматом часнику та спецій, а також зберегти його свіжість. Перед подачею страви на стіл вам необхідно вийняти сало з холодильника і залиште його в кімнатній температурі протягом 20-30 хвилин, щоб воно стало м’яким і соковитим. Прикрасьте сало з часником зеленню або іншими додатками за вашим смаком, і смачна закуска готова до подачі на стіл!

Рецепт сухого засолювання сала з часником

Сало з часником вважається одним з найбільш популярних страв української кухні. Його можна використовувати як окрему закуску або додавати до різних інших рецептів. Як приготувати таке смачне і ароматне сало? Один з варіантів – сухе засолювання з використанням часнику.

Почніть з того, щоб очистити сало від лушпиння. Для цього видаліть його за допомогою ножа і розріжте на невеликі шматочки. Потім помістіть його в емність і посоліть. Залиште на протягом кількох годин.

Після того, як сало трохи підійде, приступайте до наступного етапу. Відразу оберніть кожен шматочок сала в часничок. Його можна порізати на декілька частин або залишити цілим – залежить від ваших уподобань. Додайте також інші спеції за смаком, наприклад імбир або різні суміші спецій.

Тепер сало з часником потрібно закрити щільно. Для цього візьміть ємність з кришкою і пропустіть її через кип’яток, щоб дезінфікувати. Потім викладіть сало з часником в ємність і закрийте кришкою.

Таким чином, сало буде засолюватися протягом кількох днів. Чим довше ви його будете тримати, тим більше вийде смакових нюансів. Сало з часником можна залишити протягом 10-14 днів для досягнення найкращого смаку.

Після закінчення часу засолювання сало готове для вживання. Воно стане чудовою закускою до гарячих страв або може бути використано для приготування інших страв. Сало з часником зберігайте в холодильнику або можна вморозити в морозилці для подовження терміну зберігання.

Рецепт приготування сала в розсолі з часником

Рецепт приготування сала в розсолі з часником

Для приготування сала в розсолі з часником вам знадобиться наступна кількість продуктів:

  • сало – 500 г;
  • сіль – 2 столові ложки;
  • вода – 1 літр;
  • часник – 3 зубчики;
  • перець горошком – 5 штук;
  • імбир – 1 чайна ложка.

Почніть з того, що оберніть сало в папір або плівку і відправте його в морозилку на 2-3 години. Після цього вийміть сало і розморозьте його при кімнатній температурі.

Очистіть часник від лушпиння і поріжте його на дрібні шматочки.

Приготуйте розсільний розчин, зіллю в літрі води. Додайте до розчину часник, перець горошком та імбир, щоб надати салу ароматний смак.

Після того, як сало повністю розморозиться, поріжте його на шматочки товщиною близько 1 см. Не забудьте видалити шкірку, якщо вона є.

Викладіть шматочки сала в ємність, наприклад, каструлю, щільно один до одного.

Залейте розсільним розчином так, щоб сало повністю покрило рідина. Закрийте ємність кришкою і залиште на 24 години для засолювання.

Після цього витягніть сало з розсолу і встановіть на тарілку. Вставте зубочки часнику в отвори, зроблені в салі.

Оберніть сало в папір або плівку і зберігайте в холодильнику протягом декількох днів, щоб воно набрало насичений смак.

Таке сало з часником можна використовувати як закуску до гарячих страв, а також для приготування різних рецептів української кухні.

Рецепт приготування сала з часником через м’ясорубку

Рецепт приготування сала з часником через м’ясорубку

Рецепт приготування сала з часником через м’ясорубку – це швидкий і простий спосіб приготувати смачний продукт. Щоб порізати сало, найбільш зручно використовувати м’ясорубку з ножем для сала. При використанні м’ясорубки шматочки сала будуть однорідно розмелені, а часник додасть смаку і аромату.

Для приготування сала з часником через м’ясорубку вам знадобиться невелика кількість сала, цибулі, часнику та сіллю. Спочатку очистіть сало від шкірки і лушпиння, а потім наріжте його на невеликі шматочки. Оберніть сало в каструлю з холодною водою і відправте його в холодильник на протягом 1-2 годин для засолювання.

Тим часом поріжте цибулю на дрібні кубики і пропустіть часник через м’ясорубку. Після засолювання сала, вийміть його з каструлі і обсушіть. Вставте ніж м’ясорубки з ножем для сала і почніть прокручувати сало через нього. Додайте до сали мелену цибулю та часник, а також сіль і інші спеції за вашим смаком.

Засолене сало з цибулею і часником перемішайте до повної однорідності. Потім наберіть масу та вставте її в готові порожні оболонки з салом. Зверніть увагу, щоб порожнина була щільно заповнена. За бажанням можна додати ще трошки сала сверху. Зверніть увагу, що кількість продукту, яка виходить з даного рецепту, залежить від кількості використаного сала.

Після того як ви заповнили оболонки салом з цибулею і часником, обмотайте їх кулером або фольгою і відправте в холодильник на протягом кількох годин для охолодження і затвердіння. Після цього сало з часником готове до вживання. Зберігайте його в холодильнику під кришкою, щоб зберегти свіжість і аромат.

Рецепт вареного сала з часником

Для приготування смачного вареного сала з часником вам знадобиться:

  • свіже сало – візьміть таку кількість, яка дозволить вам з’їсти страву протягом декількох днів;
  • часник – декілька головок;
  • сіль – за смаком;
  • інші спеції – за бажанням (можна додати імбир, перець тощо).

Почніть з підготовки сала. Очистіть його від лушпиння та оберніть у кілька шарів фольги. Після цього поріжте сальце на невеликі кубики або смужки.

Покладіть сало в каструлю та залейте водою. Додайте сіль, часник (великі зубчики часнику можна розрізати навпіл). Якщо бажаєте, додайте інші спеції за смаком (наприклад, імбир).

Ставте каструлю на середній вогонь та чекайте, поки вода закипить. Після закипання зменшіть вогонь та варіть сало протягом 40-60 хвилин, залежно від того, наскільки м’яким ви хочете його отримати. Зберігайте сало в розсолі в холодильнику.

Після закінчення часу варіння відкиньте воду та залиште сало в каструлі на декілька годин або навіть ночі, щоб воно наситилося смаком часнику та солі. Також ви можете викласти сало на дошку або тарілку та залишити його в такому стані на протязі дня.

Після цього смачне сало з часником готове до вживання. Ви можете використовувати його в різних рецептах замість інших продуктів. Найбільш популярний варіант – нарізати сало тонкими шматочками та подавати з хлібом та овочами. Також ви можете заморозити сало з часником у морозилці та використовувати його в майбутньому.

Варене сало в лушпинні цибулі з часником

Варене сало в лушпинні цибулі з часником

Дієтологи радять обмежувати споживання сала, але інколи хочеться чогось особливого, а в нашій культурі сало займає головне місце. Пропоную рецепт вареного сала в лушпинні цибулі з часником, який допоможе насолодитися цим смачним продуктом без шкоди для фігури і здоров’я.

Для приготування цієї страви потрібно взяти кілька шматочків сала і обернути їх горошинкою в лушпинню цибулі. Розсіл зроблений з води, солі і часнику, і туди додано ще імбир, як приємний спецію. Продукти відправляються в холодильник на декілька годин, щоб сало насолодилося смаком цибулі і спецій.

Після цього сало варимо в каструлі в різних температурах – спочатку на великому вогні, потім на маленькому. Часу цього процесу потрібно приділити достатньо, щоб сало було м’яким і смачним. Після варки сало відразу залиште в каструлі протягом 1-2 годин, щоб воно насолодилося смаком часнику і лушпинню цибулі.

Тепер можна порізати сало на шматочки і подавати на стіл як закуску. Такі рецепти особливо люблять чоловіки. Запашне, ароматне сало з часником і лушпиннею цибулею буде ідеально підходити до хліба та інших страв. Спробуйте цей рецепт і насолоджуйтесь смаком сала з часником!

Як солити сало з часником і імбиром

Як солити сало з часником і імбиром

Сало з часником і імбиром – це смачна закуска, яку люблять багато людей. Але як приготувати таке сало, щоб воно вийшло смачним і ароматним?

По-перше, вам потрібно порізати сало на невеликі шматочки. Найбільш зручно робити це, коли сало холодне. Додайте в каструлю воду і поставте її на вогонь. Після закипання вставте туди сало і варіть протягом кількох хвилин, щоб зняти лушпиння.

Потім видаліть каструлю з вогню і охолодіть сало. Поки сало охолоджується, ви можете приготувати часникову масу. Для цього пропустіть кілька головок часнику через прес, або дрібно поріжте.

Додайте до часнику трохи солі і імбир, щоб надати салу аромату. Змішайте ці інгредієнти разом.

Тепер ви можете приступити до засолювання сала. Ви можете використовувати різні способи засолювання, але ми пропонуємо вам наступний рецепт:

  1. Візьміть каструлю і викладіть дно шаром сіллю.
  2. Оберніть кожний шматочок сала у сіль так, щоб сало було повністю покрите.
  3. Викладіть шматочки сала на сіль в каструлю.
  4. Зверху розтягніть рівномірний шар часничкової маси.
  5. Повторіть той самий процес з кожним наступним шаром сала.
  6. Після того, як ви закінчите засолювати всі шматочки сала, ви можете відправити каструлю в холодильник на протягом 1-2 днів.
  7. Після цього сало буде готове до вживання. Ви можете зберігати його в холодильнику або морозилці в спеціальній посудині з кришкою.

Такі інгредієнти, як сіль, часник та імбир, дозволить вам отримати ідеальну закуску, яку будуть любити ваші близькі. Засолене сало з часником і імбиром стане чудовою прикрасою на столі під час святкових заходів, а також гарно підійде для приготування різних страв.

Рецепт засолки сала по-домашньому

Якщо ви любите смачне і ароматне сало з часником, то цей рецепт засолки сала по-домашньому саме для вас. Для приготування цього дивного продукту вам знадобиться кілька продуктів та трохи часу.

Почніть з того, що поріжете сало на кусочки потрібного розміру. Очистіть часник від лушпиння і пропустіть через прес. Також поріжте цибулю навпіл кільцями. Потім вставте зубочки часнику в глибокі прорізи сальця.

Приготуйте розсіл, змішавши воду з сіллю. Додайте до розсолу спеції за вашим смаком: перець, горошини духмяного горошку, інші ароматні спеції. Пропорції спецій залежать від вашого смаку. Додайте також часник і цибулю до розсолу.

Встановіть каструлю на вогонь та доведіть розсіл до кипіння. Додайте до розсолу нарізане сало. Залиште сало в розсолі на кілька годин, після чого засолювання буде повністю завершене.

Вийміть сало з розсолу та оберніть кожен шматок у фольгу. Розмістіть сало в морозилці і залиште там на кілька днів. Таким чином, сало буде зберігатися довше при низькій температурі.

Після витягнення сала з морозилки ви можете використовувати його для приготування різних страв. Додайте сало до борщу, смаження, закусок і так далі. Сало з часником надає стравам неперевершеного смаку та аромату.