Як приготувати смачний лагман по-татарськи: рецепт та поради

Як приготуваит смачний лагман по-татарськи

Лагман – це національна страва татарської кухні, яка поєднує в собі м’ясо, овочі та локшину. Це ситне і смачне блюдо, яке чудово підійде для сімейного обіду чи гостинця для гостей. Приготування лагмана вимагає трохи часу та терпіння, але результат вартий усіх зусиль.

Спочатку потрібно підготувати необхідні продукти. Велику моркву потрібно помити і нарізати півкільцями. Ось такими овочами ми будемо гарно прикрашати наш лагман. Також знадобиться свіжа кількість м’яса, можна взяти яловичину або баранину. М’ясо треба нарізати на невеликі кусочки, не більше 3-4 см кожний. Також підготуйте локшину, можна випікати її самостійно або взяти готову у магазині.

Тепер переходимо до процесу приготування. У великому казані або глиняній горщині ретельно потушкуйте м’ясо до півготовності. Для цього достатньо підсмажити його на середньому вогні з усіх боків. Потім додайте нарізану моркву і продовжуйте тушкувати разом ще 5-7 хвилин. Далі в казан треба налити бульйон або воду, в якій готувалась локшина. Продуктів повинно бути достатньо, щоб вони покривали наверх. Зменште вогонь і тушкуйте ще 10-15 хвилин.

Поки тушкуються м’ясо і овочі, ви можете приготувати локшину. Для цього потрібно варити локшину в окремому казані або каструлі, дотримуючись інструкцій на упаковці. Як тільки вона буде готова, злейте воду і трохи охолоньте.

Коли м’ясо та овочі готові, треба об’єднати їх з локшиною. Ретельно перемішайте складники, щоб всі смаки поєднались. Тепер лагман готовий до подання. Викласти його можна в глиняну горішницю або на плоску тарілку і прикрасити порізаним зеленню. Подавати на стіл краще гарячим.

Смачний лагман по-татарськи – це страва, яка вартує усіх зусиль, витрачених на її приготування. Спробуйте зробити це блюдо у своїй кухні і порадуйте себе та своїх близьких чудовим смаком традиційної татарської кухні.

Лагман по-татарськи рецепт приготування

Лагман по-татарськи рецепт приготування

Лагман по-татарськи – це страва зі східної кухні, яку можна приготувати за декілька простих кроків. Даний рецепт підходить для тих, хто любить ситні та ароматні страви.

Для приготування лагмана потрібно зібрати на кухні потрібні продукти. За бажанням можна взяти бульйон або самому його приготувати. Отриманий бульйон треба процідити через сито і викласти його в велику казан на міцний вогонь.

Овочі для лагману потрібно нарізати нарізаний овочі на плоскій тарілці. Після цього, великі кавун відправляємо в казан до м’яса, додамо потрібну кількість води, столову ложку розчинних локшина, паприку, сіль і перець. Після цього закрийте казан і залишіть його на вогні протягом години.

Потрібно зазначити, що лагман вариться на дуже маленькому вогні. Після варіння лагман треба нарізати моркву надковочуком і нарізати яйце півкільцями.

Голяшку м’яса потрібно викласти на глибоку тарілку і правильно її порізати на плоскі шматочки. Зверху наріжте на кавун наріжте на кавун. Отриманий локшина викладіть на тарілку, ретельно перемішайте макарони і м’ясо.

Готовий лагман по-татарськи подавайте на стіл разом зі свіжою петрушкою. Ця страва вразить вас своїм смаком та ароматом. Понюхайте, це справжній східний шедевр!

Рецепт приготування лагмана по кримсько-татарськи

Рецепт приготування лагмана по кримсько-татарськи

Для приготування смачного лагмана по кримсько-татарськи вам знадобиться:

  • 300 г м’яса (яловичини або баранини), наріжте на кусочки
  • 1 літр бульйону (можна використати грибний або м’ясний)
  • 300 г локшини, свіжої або сухої
  • 2 великі моркви, наріжте півкільцями
  • 2 болгарські перці, наріжте соломкою
  • 1 цибуля, поріжте соломкою
  • 2 помідори, зняти шкірку, наріжте кубиками
  • 3 зубчики часнику, збридніть і ретельно поріжте
  • 2 столові ложки рослинної олії для смаження
  • Сок з половини лимона
  • Сіль, перець, куркум під смак

Для початку, помийте м’ясо та наріжте на кусочки. У казані, розігрітому на середньому вогні, розітріть олію та обсмажте м’ясо до золотистого кольору. Додайте нарізану цибулю та часник, тушкуйте протягом 5 хвилин. Потім додайте нарізану моркву та перець, потушкуйте 5 хвилин. Додайте нарізані помідори та сіль, перець, куркум, продовжуйте тушкувати інші 5 хвилин.

У окремому каструлі приведіть до кипіння воду і додайте локшину. Варіть до готовності згідно інструкції на упаковці. Активно помішуючи, відкиньте відварену локшину на друшляк і змийте під холодною водою для зупинки процесу приготування.

Додайте локшину до казану з овочами та м’ясом, додайте бульйон та продовжуйте готувати ще 5-7 хвилин до повного готовності лагмана. Після приготування розлейте лагман по тарілкам або підайте прямо з казану. Підсмажте нарізаний лимон та викладіть на лагман зверху, як приправу.

Лагман по кримсько-татарськи готовий до подачі на стіл. Смачного!