Легкий м’ясний соус – ідеальне доповнення до смачної страви

М’ясний соус простий додаток для приголомшливої страви

М’ясний соус – це чудове доповнення до різних страв, яке додає смаку і аромату. Цей соус підходить для будь-якого виду м’яса, а також як супровід до картоплі, овочів чи спагетті. Рецепт приготування м’ясного соусу дуже простий і не вимагає багато часу і зусиль.

Для приготування м’ясного соусу знадобиться яловичий фарш або будь-яке інше м’ясо за бажанням. Також потрібні цибуля, часникові, спеції (сіль, перець, орегано), томатному соусі, олія (рекомендується оливкова) і вино (можна замінити на молоко). Найбільш смачно м’ясний соус виходить з додаванням бекону, який додає пряний смак.

Щоб приготувати м’ясний соус, спочатку розігрійте сковороду з олією. Додайте нарізану цибулю і часникові і тушкуйте їх на середньому вогні протягом кількох хвилин, доки цибуля не стане м’якою. Додайте м’ясо і тушкуйте його до готовності, регулярно помішуючи.

Потім додайте томатний соус, вино або молоко, спеції і тертий бекон. Зменште вогонь і тушкуйте соус протягом 20-30 хвилин, періодично помішуючи. Соус готовий, коли він стане густим і ароматним.

М’ясний соус можна подавати з будь-якими гарнірами або як самостійну страву з хлібом. Він відмінно підходить до спагетті або картоплі, а також може бути додатком до м’ясних і овочевих страв. Загалом, м’ясний соус – це простий і водночас смачний додаток до будь-якої страви, який може приголомшити своїм смаком і ароматом.

Рецепт м’ясного соусу для спагетті болоньєзе

Рецепт м’ясного соусу для спагетті болоньєзе

Для приготування смачного м’ясного соусу для спагетті болоньєзе вам знадобиться:

  • 1 головка цибулі;
  • 1 головка часнику;
  • 100 г бекону;
  • 300 г яловичого фаршу;
  • 1 сковорідка олії;
  • 2 столові ложки тертого молока;
  • 1 столова ложка орегано;
  • сіль за смаком;
  • чорний перець за смаком;
  • 1 склянка томатного соусу;
  • 1/2 склянки червоного вина;
  • 1/2 склянки води;
  • гілочка свіжого базиліку для прикраси.

Інструкції:

  1. На сковороді зігрійте олію та обсмажте на ній дрібно нарізану цибулю, часник і бекон. Варіть на помірному вогні, поки огортаючу смакову субстанцію бекону не випустить.
  2. Додайте яловичий фарш у сковороду та готуйте до стану, коли м’ясо стане будь-яке менше рожевим. Час варіння залежить від товщини фаршу.
  3. Потім додайте вино та варіть, поки воно не випарується на половину. Присипавши фарш сіллю, пеклом та іншими спеціями, зробіть це за смаком.
  4. Виправте смак, додаючи томатний соус та воду. Зменьште вогонь до мінімуму, закрийте каструлю і тушкуйте соус протягом 1-2 годин. Періодично помішуйте, щоб соус не прілився.
  5. Коли соус стане густим і насиченим, він буде готовий до подачі. Використовуйте його як доповнення до спагетті, картоплі або іншої страви за вашим бажанням.
  6. Прикрасьте готову страву кульками свіжого базиліку, щоб надати їй аромату та вигляду.

Цей м’ясний соус стане чудовим доповненням до вашої страви та прикрасить ваш стіл святковою атмосферою. Смачного!

Готуємо соус з картоплею

Готуємо соус з картоплею

Для приготування соусу з картоплею вам знадобиться наполовину сковороду та різні овочі. Почніть з обсмаження цибулі та бекону на олії. Також потрібно додати м’ясо, яке може бути будь-яке – яловичий або свинячий фарш.

Згодом додайте до сковорідки картоплю, яку рекомендується натерти на тонкі кульки. Тушкуйте овочі та м’ясо з картоплею протягом десяти хвилин, періодично помішуючи.

Після цього додайте до сковорідки томатний соус, до якого можна додати розігріту головку часнику та різні спеції, такі як орегано і сіль. Присипавши соус спеціями, тушкуйте все разом протягом ще п’ятнадцяти хвилин.

Коли соус буде готовий, викладіть його на стіл та подайте разом з приготованими спагетті. Соус може бути доповненням до мясних страв, але також можна використовувати його як самостійну страву, просочивши ним кусочки хліба.

Ви можете приготувати соус з картоплею за інструкціями, але також варто експериментувати. Наприклад, ви можете додати до соусу з картоплею також яйце або молоко, щоб змінити його стану і смаку.

Рецепт м’ясних кульок в томатному соусі

Рецепт м’ясних кульок в томатному соусі

Для приготування цієї страви вам знадобиться головка цибулі, яку потрібно буде дрібно порізати, і часникові спеції для підсмажування. Рекомендується використовувати яловичий фарш, але ви можете взяти будь-яке м’ясо за вашим смаком. Замість яловичого фаршу, можна використовувати курячий або свинячий. Також вам знадобиться терте м’ясо або бекону для додаткового смаку.

Станьте сковорідку на середню вогню і додайте трохи олії. Потім додайте цибулю і часникові спеції, і тушкуйте їх протягом 5-7 хвилин, поки не стануть м’якими. Додайте фарш і смажте його, розбивши на маленькі кульки. Змішайте їх з цибулею і часником. Через приблизно 5 хвилин додайте натерте м’ясо або бекону та смажте ще 5 хвилин.

Потім додайте вино і тушкуйте, допоки воно не випарується наполовину. Потім додайте томатний соус і орегано, і доведіть до кипіння. Зменшіть полум’я і душіть протягом 15-20 хвилин, час від часу помішуючи, доки кульки не стануть готовими.

Поки ваші кульки тушкуються, можна приготувати гарнір. Рекомендується подавати ці м’ясні кульки зі спагетті або картоплею. Приготуйте їх згідно інструкції на упаковці, додайте трохи солі і олії для кип’ятіння. Інші варіанти гарніру можуть бути овочі або хліб.

Прикрашайте ваші кульки в томатному соусі зеленню і подавайте гарячими. Ця страва може бути самостійною або використовуватися як доповнення до інших страв.