Рецепти перших страв: смачний суп з картоплі, квасолі та м’яса та інші варіанти

Суп з картоплі квасолі і м’яса та інші рецепти перших страв

Українська кухня славиться своїми смачними та ситними стравами. Однією з найпопулярніших є суп з картоплі, квасолі і м’яса. Цей суп відмінно підходить для холодного сезону, коли хочеться ситної та смачної їжі, що зігріває душу і тіло.

Рецепт супу з картоплі, квасолі і м’яса дуже простий. Починаємо з підготовки інгредієнтів: картоплю, моркву, квасолю і свіжі гриби. М’ясо, зазвичай яловичина, також необхідно підготувати – його треба посічену невеликими півкільцями підсмажити до золотистого кольору.

У казанок чи глиняний горщик налити 2-3 літри холодної води і поставити на вогонь. Після закладаємо картоплю, моркву, квасолю та гриби, а також підсмажене м’ясо. Постійно помішуючи, готуємо на маленькому вогні протягом півгодини.

Після цього додаємо різні спеції: лавровий лист, перець, мускатний горіх і кріп. Знімаємо з вогню і даємо настоятися приблизно 10-15 хвилин. Суп готовий до подачі на стіл.

Суп з картоплі, квасолі і м’яса – ситна та корисна страва, яка містить багато корисних речовин і вітамінів. Картопля і квасоля забезпечують організм необхідними вуглеводами, а м’ясо додає білки. Лавровий лист має протизапальну дію, а мускатний горіх додає особливий смак.

Не забувайте про інші рецепти перших страв, такі як суп з томатного соку, гороху або картопляний суп з грибів. Завдяки різним інгредієнтам та технологією приготування, у вас завжди є можливість варити різні смачні страви для вашої сім’ї.

Суп з квасолею і м’ясом

Суп з квасолею і м’ясом

Суп з квасолею і м’ясом – це ситна і смачна страва, яка поєднує в собі корисні інгредієнти та насичений смак.

Основою цього супу є картопля, яку нарізаємо півкільцями і закладаємо в киплячу воду. До картоплі додаємо квасолю, яку перед цим замочуємо на півгодини. Квасоля – це джерело речовин, необхідних для нашого організму, таких як білки та вуглеводи.

Поки картопля та квасоля готуються, ми готуємо м’ясо. Яловичину нарізаємо на невеликі шматочки, а моркву та цибулю дрібно посічену. Разом з м’ясом закладаємо ці інгредієнти в киплячу воду та варимо протягом години. Це дозволяє м’ясу віддати всі свої смакові якості та корисні речовини.

Після години варіння м’яса додаємо до супу картоплю та квасолю, а також нарізані печериці. Додаємо також лавровий лист, горіх мускатний, сіль та перець за смаком. Варимо ще 10-15 хвилин, поки всі інгредієнти добре проваряться.

Готовий суп з квасолею і м’ясом можна прикрасити свіжими зеленню, зокрема кропом. Це додасть страві аромату і насиченості.

Цей рецепт супу з квасолею і м’ясом – чудовий варіант для холодної пори року, коли організму потрібні багато корисних речовин. Він невимогливий у приготуванні, але дуже смачний і ситний.

Скільки варити

Кожен рецепт першої страви має свою технологію приготування, тому час варіння може варіюватися. Зазвичай, варяті суп на кілька годин, щоб всі інгредієнти добре прогарнулись і випустили всі корисні речовини.

Наприклад, для приготування рисового супу з картоплею і квасолею потрібно варити суп півгодини. Спочатку підсмажуємо картоплю з цибулею, потім додаємо овочі і варимо до кипіння. Після того, як суп закипить, знімаємо з вогню і довше не варимо, щоб зберегти всі корисні властивості і вітаміни.

Якщо ви готуєте супчик з квасолі, то замочуємо горох на кілька годин, а потім варимо протягом години. До готового супу можна додати томатного соусу, посічену моркву і цибулю, а також лавровий лист і суміш спецій для більш насиченого смаку.

У рецепті супу з яловичини і грибів, вариться велика кількість інгредієнтів. Дрібно посічений часник, кроп, мускатний горіх, сіль і перець додаються до супу після того, як він повністю приготується. Картопля та гриби варяться трохи довше, близько 40 хвилин, а сам суп готується протягом 2 годин.

Суп із сочевиці з м’ясом

Для приготування супу з сочевиці з м’ясом, дрібно нарізаємо свіжу моркву і картоплю. Замочуємо сочевицю на декілька годин у холодній воді.

У невеликому каструлі підсмажуємо нашу картоплю до золотистого кольору. Додаємо до неї моркву, томатне пюре та натерті на тертці часник і цибулю. Особливо смачно буде з додаванням свіжих печериць і грибів.

Потім заливаємо всі інгредієнти водою. Додаємо солі, перцю, мускатного горіха і лаврового листа. Варимо на середньому вогні протягом півгодини.

Після цього додаємо замочену сочевицю і готуємо на маленькому вогні ще 20 хвилин. Додаємо варену квасолю та набагато більше свіжого кропу. Вимикаємо вогонь і залишаємо настоятися ще 10 хвилин.

Ваша страва готова! Суп із сочевиці з м’ясом – це ситна, смачна і корисна страва, яка додасть вам сил і енергії. Додайте до неї шматочки яловичини і вашій страві буде доданий особливий смак. Смачного!

М’ясний суп гороховий

Супчик гороховий – це ситна і смачна страва, яка додасть вам сили і енергії. Додавши в суп м’ясо, ви отримаєте ще більше корисних речовин і насичений смак.

Для приготування м’ясного супу горохового потрібно взяти кілька інгредієнтів: горох, картоплю, моркву, цибулю, м’ясо (найкраще підходить свіже свиняче або яловиче м’ясо), лавровий лист, мускатний горіх, суміш перців, кроп, сіль.

Спочатку ми маємо замочити горох на декілька годин у воді, щоб він став м’яким та швидко готувався. Потім періодично викидаємо воду і змішуємо горох з чистою водою.

Далі ми варимо м’ясо разом з лавровим листом і сумішшю перців у окремому каструлі, поки воно не буде готове. Коли м’ясо готується, ми можемо почати готувати овочі.

Моркву та цибулю ріжемо дрібно і підсмажуємо на сковороді. Потім додаємо до них кусочки картоплі і гриби (якщо ви їх бажаєте додати до супу).

Після цього ми закладаємо в каструлю з м’ясом картоплю, моркву та цибулю. Додаємо замочений горох, мускатний горіх, сіль і кроп. Залити все це водою (приблизно 2 літри) і ставимо на вогонь.

Коли суп починає кипіти, знімаємо піну. Варимо суп на маленькому вогні протягом півгодини, доки горох не стане м’яким. Після цього вимикаємо вогонь і залишаємо суп на кілька годин, щоб він настоявся і набрав більше смаку.

М’ясний суп гороховий готовий! Подаємо його холодною або гарячою, за бажанням можна додати томатного соусу або сметани.

Густий картопляний суп зі свининою

Густий картопляний суп зі свининою

Щоб приготувати густий картопляний суп зі свининою, спочатку варимо м’ясо. Закладаємо в каструлю на вогонь кілька шматочків свинини та доливаємо води, щоб вона покрила м’ясо повністю. Закриваємо кришкою і варимо при помірному кипінні протягом півгодини.

Потім видаляємо шматочки свинини з бульйону і вставляємо в нього картоплю. Часнику можна також додати пару дрібно посічених зубчиків для більш насиченого смаку.Продовжуємо варити супчик на середньому вогні до готовності картоплі.

Уважно викладаємо кропу. Кроп можна замінити петрушкою або залишити його взагалі. Знімаємо супчик з вогню.

Тепер готуємо основу для супу – підсмажуємо на рослинному маслі моркву, яку наріжемо півкільцями. Потім додаємо до неї посічену цибулю та трохи дрібно порізаного часнику. Після невеликої підсмажування додаємо гриби, які ми перед цим замочували у холодній воді протягом години.

Поки морква з грибами підсмажується, можна приготувати доповнення до супу.Для цього варимо окремо квасолю та горох. Коли вони стають готовими, відкидаємо воду, а рисовий горошок просто змішуємо з готовою картоплею.

Тоді додаємо до підсмаженої моркви з грибами основу супу, розчиняємо її у воді і ставимо на вогонь. Після закипіння додаємо до супу нашу суміш з картоплі і гороху, а також квасолю.

Довше не готуємо, так як суп вже готовий. Його можна подавати на стіл гарячим. Густий картопляний суп зі свининою – смачна і поживна страва, корисна для вашого організму завдяки великій кількості корисних речовин.

Грибний суп з печериць з м’ясом

Грибний суп з печериць з м’ясом

Грибний суп з печериць з м’ясом – це смачна і ситна перша страва, яка додасть різноманіття до вашого столу. Для приготування цього супу з печериць з м’ясом вам знадобляться наступні інгредієнти: півкільцями нарізані печериці, картопля, м’ясо (можна використовувати яловичину або свинину), горох, морква, цибуля, часник, лавровий лист, суміш спецій, зелень (кроп або петрушка), томатний соус, сіль, перець.

Спочатку м’ясо замочуємо у холодній воді на півгодини. Потім ставимо його варитися на помірному вогні разом із дрібно нарізаною морквою і цибулею. Коли м’ясо звариться, знімаємо його з води і нарізаємо на невеликі шматочки.

У окремому каструлі варимо картоплю, печериці, горіх та горох з добавкою лаврового листа. Після варіння додаємо до каструлі картоплю, варене м’ясо та спеції. Все це варимо ще 10-15 хвилин, щоб суп насичився ароматом грибів і м’яса.

Після цього додаємо томатний соус і сіль за смаком. Продовжуємо готувати суп ще кілька хвилин до готовності картоплі та грибів. При подачі на стіл в суп можна додати свіжу зелень, таку як кроп або петрушку.

Грибний суп з печериць з м’ясом – це не тільки смачна, але й корисна страва, оскільки в ньому поєднуються корисні властивості грибів, м’яса та овочів. Цей суп містить велику кількість білка, вітамінів та мінералів, що робить його незамінним для збалансованого харчування.

Як довго варити

Як довго варити

Час варіння залежить від конкретного рецепту, але є деякі загальні рекомендації для приготування супу з картоплі, квасолі і м’яса. Варіння гороху перед приготуванням супу викликає особливе увагу. Горох слід замочувати у холодній воді не менше 6 годин, або використати швидку технологію замочування в гарячій воді протягом 1 години. Потім горох варимо на помірному вогні протягом 40-50 хвилин, доки він не стане м’яким і перетертим.

Коли горох вариться, слід приготувати решту інгредієнтів. Картоплю очищуємо і ріжемо на кубики або півкільцями. Цибулю нашинкуємо. Моркву і гриби також нарізаємо. Лавровий лист і часник додаємо для аромату.

Після того, як горох ставимо варитися, вибираємо велику каструлю і розігріваємо на ній олію або сало. Підсмажуємо цибулю і моркву до золотистого кольору. Додаємо гриби і смажимо, поки вони не виділять свій сік.

Потім додаємо картоплю і пасеруємо разом з іншими інгредієнтами. Наступним кроком є додавання квасолі та води. Квасолю слід попередньо варити окремо, так як вона вариться довше, близько 1 години. До каструлі додаємо варену квасолю, горох і воду. Кількість води залежить від кількості інгредієнтів, але зазвичай це близько 2-3 літри.

Після додавання води ставимо каструлю на вогонь і варимо суп протягом 30-40 хвилин. Під час варіння можна додавати різні спеції, такі як суміш перців, мускатний горіх, сіль і перець за смаком. Також можна додати свіжу чи сушену кропу для аромату і корисних речовин.

Після варіння супу з картоплі, квасолі і м’яса слід вимкнути вогонь і залишити його на декілька хвилин, щоб він настоювався. Потім можна подавати на стіл, прикрасивши зеленню та подаючи зі сметаною або гарячим хлібом.