Керівники області та громади обговорили можливість залучення інвесторів та партнерів до розвитку реабілітаційного центру “Жемчужинки”

Лозівський міський голова Сергій Зеленський спільно із заступником начальника Харківської обласної військової адміністрації Євгеном Івановим 2 вересня відвідали реабілітаційний центр “Жемчужинки”. Керівники  поспілкувалися з вихованцями та батьками. Розглянули перспективи розширення.

За кілька місяців до повномасштабного вторгнення у центрі встигли відкрити нове відділення соціально-побутової реабілітації для дорослих дітей. Тут вони вчаться готувати, прасувати, прати – адаптуватися до самостійного життя.

Тепер керівник та натхненниця центру Ольга Ашиткова шукає можливості відкриття театральної студії, зимового саду та соціального підприємництва. Дітям з інвалідністю важливо надалі мати робочі місця, адже після центру вони знову залишаються сам на сам.

  • Ми будемо працювати над розширенням спектру надання реабілітаційних послуг у Центрі «Жумчужинки» й збільшенням площі закладу, – зауважив  Євген Іванов. – На жаль, попит на ці послуги є і ними  користуються не лише жителі Лозівської громади, а й області. Я розумію, як це зробити, будемо займатися. Є можливості надання грантів та залучення допомоги іноземних фондів.  Вже намітили декілька проєктів для реалізації й знаємо з ким співпрацювати.  

Лозівський міський голова Сергій Зеленський подякував начальнику Харківської обласної військової адміністрації Олегу Синєгубову та голові Харківської обласної ради Тетяні Єгоровій-Луценко за постійну підтримку у розвитку Центру.

 

Джерело: Лозівська міська територіальна громада