Рецепти та поради: як зробити «біг мак» вдома

Як приготувати «біг мак» в домашніх умовах рецепти та поради

Багато з нас, особливо коли ми були дітьми, мріяли про вишуканий смак фастфуду. Одним із найпопулярніших об’єктів бажання була безсмертна булочка з котлетою, салатом і соусом під назвою «біг мак». Проте, у зв’язку з певними обставинами, не всім входження ведмежої хатки було доступне. Тож якщо ви також мрієте здійснити цей смаколик у власному домі, його приготування може бути простим та легким викликом. І ось як це зробити!

Секрет біг мака починається з самого початку: булочки. Ви можете використовувати куплені булочки, але вони не даватимуть такої самої якості смаку, як булочка власного виробництва. Тому, якщо у вас є певні навички випічки, можливо, варто спробувати підготувати їх самостійно. Для цього вам знадобиться пшенична мука, дріжджі, молоко та інші інгредієнти. Просто змішайте всі складові тіста, додайте трохи солі і залиште протягом декількох годин, щоб дріжджі просилися. Після цього розподіліть тісто на кілька частин, сформуйте булочки і випічте протягом кількох хвилин в духовці.

Щоб створити атмосферу класичного «біг маку», вам також знадобиться котлета. Найкраще використовувати мариновану котлету, яку можна приготувати з фаршу та додати до нього різні спеції й інші інгредієнти. Сформуйте котлету у формі, яка нагадує булочку, його великість повинна бути зближена до розміру булочки для біг маку. Після цього можна смажити котлети на сковороді або навіть запікати в духовці. Головне, не забувайте залишити котлети соком та м’якими всередині.

Біг мак в домашніх умовах рецепт приготування

Біг мак в домашніх умовах рецепт приготування

Біг мак – це одна з найвідоміших страв фастфуду, яка самій першій хвилині після з’явлення на ринку стала справжнім хітом. Багато людей, навіть здоров’я своїх батьків, піддались тому таємниці смачного булочки з котлетою. Тепер Ви також можете насолодитися неймовірним смаком біг мака, приготувавши його власноруч.

Секрет справжнього біг мака – це насичений смак та унікальна комбінація продуктів. Зацінка цього бургера – у котлеті, яку рекомендуємо готувати самостійно. Попередньо розподіліть фарш на 2 однакові частини, маринуйте одну з них у суміші молока та дріжджів протягом години. Потім змішайте фарш з котлетою та розподіліть його на 2 шматочки, збирати велику котлету.

Відділіть верхню та нижню частини булочки. Намажте верхню частину кетчупом та гірчицею на свій смак. Умовно поділіть нижню частину булочки на дві половинки. Спочатко розбийте на них яйце, додайте майонез та олію в співвідношенні 1:1, додайте нарізану цибулю, маринований огірок та смажену котлету. Залиште булочку з котлетою на кілька хвилин для просочення соком.

Додайте на булочку з такими інгредієнтами салат та маринований огірок зверху, закрийте булочкою зверху та нажміть на неї. Готовий біг мак готується власними руками!

Секрети смачного соусу

Секрети смачного соусу

Саме головне в рецепті чудового соусу для бургерів – це правильне додавання інгредієнтів. Для початку змішайте дріжджі з молоком та залиште їх піддаватися протягом 15 хвилин. Цей етап допоможе соусу набути гостроти та виразності смаку.

Додавання цибулі в соус – ще один важливий секрет, який робить його по-справжньому смачним. Маринована цибуля додає соусу пікантність і аромат. Вам знадобиться лист салату, попередньо розподіліть його по дну булочки.

Готові котлети необхідно намажте соусом. Для приготування цього соусу, змішайте майонез з кетчупом і додайте його на котлети. Такий соус надасть бургеру смак фастфуду, а ваші батьки зворушаться коли скуштують його.

Ще один секрет смачного соусу – це додавання маринованого огірка. Тонкі кружальця огірка нададуть соусу свіжість та хрусткість. Викладіть ці кружальця на котлету в разі потреби.

Якщо ви хочете, щоб ваш бургер був ще більш смачним, ви можете додати котлеті карамелізовану цибулю. Для цього треба нарізати цибулю на тонкі пластини, посолити її та підсмажити на розплавленому маслі до золотистого кольору. Це додасть соусу незабутній смак.

Не забувайте що організація і збирати усіх інгредієнтів також важлива. Підготуйте булочку, котлету, лист салату, мариновану цибулю, мариновані огірки і соус. Зберіть усе разом для створення найсмачнішого бургера. Якщо ви добре додержуєтесь рецепту, то зможете приготувати найсмачніший «біг мак» власними руками.

Вчимося правильно збирати бутерброд

Вчимося правильно збирати бутерброд

Якщо ви хочете приготувати цей популярний фастфуд у власних домашніх умовах, то вам потрібно знати кілька таємниць збору інгредієнтів. Перш за все, попередньо маринуйте огірок і цибулю у молоці протягом кількох годин. Цей секрет додасть бутерброду особливої свіжості і смаку.

Почніть зі змішування соусу. Викладіть на булочку потрібну кількість соусу за вашим бажанням. Додавання власних приправ із молоком додасть бутерброду неповторного смаку і якості. Намажте нижню частину булочки соусом та почніть класти інші інгредієнти.

На булочку з соусом покладіть лист салату. Якщо бажаєте, можна попередньо змити листок салату у молоку для підсилення свіжого смаку. На салат покладіть маринований огірок і дріжджову котлету з намоченими цибулиними кільцями.

Щоб зберегти зручність їди, ви можете приготувати кілька бутербродів одночасно. Просто повторіть описаний процес збору інгредієнтів для кожної булочки.

Коли ваші бутерброди готові, ви можете залишити їх як є або додати декорації з сушеними травами або розкрошеними сирними паличками. Насолоджуйтесь своїм власним домашнім біг маком без шкоди для здоров’я!

Вчимося готувати булочки для біг маку

Вчимося готувати булочки для біг маку

Приготування булочок для біг маку починається з розчину дріжджів. Для цього розітріть дріжджі з трошками цукру і додайте тепле молоко. Залиште на кілька хвилин, щоб дріжджі активувалися.

В цей час можна підготувати решту інгредієнтів. Маринований огірок наріжте тонкими колечками, а лист салату розподіліть на кусочки, щоб пізніше спростити збирання булочки. Намажте нижню половину булочки соусом, додайте маринований огірок та лист салату.

Тепер приготуйте котлети. Змішайте фарш з цибулею та спеціями за власним смаком. Формуйте котлети попередньо замочивши руки у воді, щоб фарш не прилипав. Смажте котлети на розігрітій сковорідці з обох боків до золотистого кольору.

Покладіть котлету на лист салату в булочку. Додайте ще соусу на свій смак і закрийте булочкою сверху. Ваш власний біг мак готовий!