У Краснопавлівському будинку культури «Дніпро» запрацював освітній хаб «Вибрики»

Реалізувати проєкт, Управлінню культури міської ради спільно з  працівниками БК «Дніпро», вдалося завдяки перемозі у конкурсі «Створення освітніх дитячих хабів: просторів розвитку та безпеки», що втілювався у життя ГС “Культурна Ліга Сходу” за підтримки Німецького товариство міжнародного співробітництва (G1Z).

Відремонтували приміщення за кошти бюджету Лозівської тергромади, на це виділено 200 тисяч гривень. Обладнання для  його діяльності, на загальну суму 507 тисяч, надало Німецьке товариство міжнародного співробітництва (G1Z). Працівники БК «Дніпро» та Краснопавлівської селищної бібліотеки-філії у червні пройшли навчання у місті Львів щодо організації роботи освітнього хабу.

На відкриття дитячого центру, 10 жовтня, запросили дошкільнят і школярів. Привітати відвідувачів завітали заступники Лозівського міського голови Володимир Барановський та Олексій Корпан, а також начальниця Управління культури Олена Пуга.

  • Від імені Лозівської тергромади Сергія Зеленського я вітаю вас з відкриттям цього чудового освітнього і розважального простору, – сказав заступник міського голови Володимир Барановський. – Ми радіємо, що цей хаб відкрився у такому великому старостинському окрузі, як Краснопавлівський. Сподіваємося, що він стане улюбленим місцем для спілкування і відпочинку дітлахів з різних куточків громади.  А його поява стане стимулом для подальшого розвитку та облаштування БК «Дніпро» та прилеглої до нього території.

Для дітей організатори підготували розважальну програму з конкурсами, танцями і піснями. Наостанок пригощали малечу солодощами.

Керівниця БК «Дніпро» Галина Загорулько подякувала за підтримку в облаштуванні хабу  Лозівському міському голові Сергію Зеленському, депутатам міської ради та Управлінню культури. А також Німецькому товариству міжнародного співробітництва (G1Z) завдяки якому хаб обладнано побутовою та оргтехнікою, меблями, зарядною станцією та кондиціонером.

  • Відкриття такого хабу для наших діток дуже важлива подія, – говорить Галина Загорулько, – В умовах воєнного стану – це допоможе дітям соціалізуватися, комунікувати між собою і розвиватися. У нас, з дотриманням усіх безпекових заходів, для малечі проводитимуться різні розвивальні ігри, фізичні заняття,  театральні читання, робота телестудії. Заклад розрахований на вік від 5 до 12 років і відкритий для усіх діток Лозівської громади.  

 

 

Джерело: Лозівська міська територіальна громада