У Лозівській громаді підтримують молодих лікарів

У Лозівській громаді діє кілька міських Програм щодо підтримки молодих фахівців медичної галузі. Одна з них – забезпечення житлом та фінансування ремонтних робіт. Подружжю лікарів Бойчук виділили двокімнатну квартиру на одному з мікрорайонів міста. Владислав Бойчук – лікар-терапевт поліклінічного відділення №1 КНП «Лозівське ТМО». Дружина Поліна Бойчук – лікар-уролог цієї ж медустанови.

Обговорити професійні плани та розпитати про потреби у подальшому облаштуванні квартири, на зустріч лікарів запросив Лозівський міський голова Сергій Зеленський.

Молоде подружжя, яке очікує поповнення у своїй родині, дякувало за підтримку і допомогу. Відзначили, приємно вражені увагою та турботою з боку міської влади.

Владислав Бойчук розповів, що сам родом з Івано-Франківщини. Після закінчення у 2019 році Харківського національного медичного університету працював завідуючим амбулаторії у місті Коломия. Згодом дослухався до порад дружини та перевівся до поліклінічного відділення № 1 у Лозовій і не жалкує.

– Я усе життя мріяв про кардіологію. Наразі у планах перекваліфікуватися на лікаря-кардіолога, мене підтримує у цьому керівництво поліклініки. Також є велике бажання пройти курси ультразвукової діагностики серця, таким чином ще більше підвищити свій фах та якість медичної допомогу пацієнтам

Лозівський міський голова Сергій Зеленський зауважив, що саме такого фахівця наразі потребує поліклінічне відділення № 1. Тому відразу запропонував додаткові можливості в організації навчання та набуття практичних навичок в профільних лікарнях Дніпра та Києва. Також доручив пропрацювати питання закупівлі обладнання для досліджень серцевих захворювань. Відзначив, напрямок кардіології у Лозовій потребує розвитку та осучаснення.

Голова громади подякував молодим лікарям, що обрали для роботи медустанову Лозової. Зауважив, що молоді люди завжди можуть розраховувати на підтримку та допомогу з його боку та керівників лікарні.

Джерело: Лозівська міська територіальна громада