7 березня виповнюється друга річниця від дня загибелі Героя України Олександра Орлова

З цієї нагоди на могилу командира снайперської групи Харківського спецпідрозділу «Омега»  підполковника Олександра Олександровича Орлова,  лягли квіти пам’яті від Лозівської міської ради та її виконавчого комітету, від народного депутата України Юлії Світличної, від Лозівської районної військової адміністрації та районної ради, від родини загиблого.

Загинув Олександр Орлов 7 березня 2022 року у бою під час оборони Харкова. Це була визначна битва для Харкова та всієї країни.  Саме цього дня була остання спроба російських військ захопити хоча б один будинок у місті.

7 березня 2022 року, на блок-пості «Роза вітрів», що на східній околиці залізобетонного міста, почали атаку два диверсійно-розвідувальні загони ГРУ збройних сил РФ та загін центру спецпризначення росгвардії. Снайперська група Харківського спецпідрозділу «Омега» під командуванням підполковника Орлова під’їжджала до позиції. Росіяни мали підтримку мінометів, і один із загонів пішов у ближній бій. Побачивши кількісну перевагу противника та оцінивши ситуацію, підполковник Орлов прийняв рішення  вступити в бій. Росіяни потрапили саме на тих, хто був готовий їх зустріти.

Снайпери «Омеги» діяли максимально ефективно. А командир «Орел» показував усім приклад, маневруючи під вогнем, не дозволяючи противнику наблизитись. Бій був запеклий, перестрілка йшла 5 годин. Більша частина російського спецпідрозділу була знищена разом з його командиром, але одна важка втрата була і з боку українців – підполковник Орлов Олександр Олександрович. Він загинув від смертельного кульового поранення.

За особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане служіння українському народові підполковнику Орлову Олександру Олександровичу присвоєно звання Герой України з удостоєнням ордена «Золота Зірка» (посмертно).

Присутні вшанували його пам’ять та пам’ять всіх українських воїнів, які віддали своє життя за незалежність та цілісність України скорботною хвилиною мовчання.

Також скорботні квіти, в знак глибокої пошани, лягли  до могил земляків, що поховані поряд з Олександром Орловим.  За незалежність і суверенітет вони заплатили надвисоку ціну – власне життя, Віталія Влезька, Романа Тимофія, В’ячеслава Лаптєва, Івана Безпальченка, Юрія Логачова, Дмитра Безп’ятого, Дмитра Верховодова.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *