У Краснопавлівці відкрили поліцейську станцію та представили офіцера громади

Відкриття поліцейської станції відбулося 21 березня за участі керівництва Лозівської тергромади, Лозівської районної військової адміністрації та начальника Головного Управління Національної поліції у Харківській області. Поліцейському офіцеру громади, яким став капітан поліції Роман Воробйов, керівники побажали успішної роботи на благо мешканців громади.

Свою службу в правоохоронних органах Роман Воробйов розпочав у 2008 році з посади помічника дільничного інспектора міліції. Згодом працював дільничним офіцером поліції. Після проходження навчання та вдалого складення іспитів Романа Воробйова призначено поліцейським офіцером громади. Краснопавлівку та прилеглі населені пункти обслуговує більше 15 років, добре знає територію та населення. Обізнаний на проблемних питаннях. До того ж, правоохоронець проживає у Краснопавлівці.

– Це співробітник, який 24/7 знаходитиметься на території свого обслуговування. Він повністю підзвітний громаді, її керівництву та депутатам, – наголосив начальник ГУНП в Харківській області Володимир Тимошко. – Таке наближення правоохоронця до населення напряму впливає на профілактику злочинів. У тих громадах, де є поліцейський офіцер – кількість побутових злочинів у рази зменшується. Загалом покращується криміногенна ситуації.

Поліцейський офіцер громади – це наступний крок у реформі Національної поліції. Його основна мета – забезпечити населені пункти окремим офіцером, який не тільки працюватиме на їх території, але й житиме там. На відміну від роботи дільничного офіцера поліції, поліцейський офіцер громади наділений додатковими функціями: ювенальної поліції, дозвільної системи, контролю за дотриманням правил дорожнього руху.

Лозівська громада долучилася до реалізації проєкту «Поліцейський офіцер громади» у 2023 році. У рамках співпраці, для належної організації роботи правоохоронця з бюджету громади депутати спрямували 900 тисяч гривень на закупівлю спецавтомобілю та майже 500 тисяч – на ремонт та придбання меблів.

Також лозівські депутати затвердили програму «Поліцейський офіцер громади», згідно якої відбуватиметься співпраця правоохоронця з громадою. Нею передбачено ряд заходів, що здійснюються на місцевому рівні, направлених на підтримку діяльності поліцейського офіцера громади.

– Краснопавлівський старокруг – один з найбільших у Лозівській громаді, тому важливо, що цю територію обслуговуватиме досвідчений і відповідальний поліцейський, – наголосив Лозівський міський голова Сергій Зеленський. – Я бажаю Роману продуктивної роботи та сподіваюся на плідну співпрацю на благо нашої громади.
Сергій Зеленський відзначив перші результати роботи з виявлення паліїв.
Начальник ГУНП в Харківській області Володимир Тимошко подякував керівництву Лозівської територіальної громади за співпрацю та допомогу в облаштуванні поліцейської станції в Краснопавлівці.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *