Лозівська громада співпрацює з всеукраїнською благодійною організацією Конвіктус Україна у напрямку протидії гендерно зумовленому насильству

Деталі співробітництва Лозівський міський голова Сергій Зеленський обговорив з керівницею напрямку протидії гендерно зумовленому насильству в Харківській області Катериною Балабась сьогодні, 3 вересня. До наради долучилися керівники профільних управлінь та служб міської ради.

У Лозівській громаді страртує проєкт, яким передбачено кілька активностей,  інформує  Катерина  Балабась. Перед усім – це проведення інформаційних сесій щодо підвищення обізнаності про гендерно-зумовлене насильство, майстер-класів для дітей та дорослих для психоемоційного розвантаження і надання послуг постраждалим від насильства.

– Ми працюємо з усіма видами гендерно зумовленого насильства у тому числі й домашнього – фізичне, психологічне, сексуальне, економічне, – говорить Катерина. – Тому жінки, а як показує практика саме вони найчастіше стають постраждалими, можуть звертатися до нас за допомогою. Підтримка надається конфіденційно, організовується таким чином, щоб постраждала жінка почувалася цілком у безпеці. Наразі у Лозівській громаді вже розпочала свою роботу кейс-менеджерка, яка працює з постраждалими. Сподіваємося, що наша діяльність стане корисною для жителів громади. 

Міський голова Сергій Зеленський відзначив, що профільні відділи та управління міської ради готові до співпраці: «Допомога потрібна не лише жителям громади, а й  внутрішньо-переміщеним особам. Тож готові сприяти та підтримувати роботу фахівців благодійної організації Конвіктус Україна у даному напрямку роботи.»

Катерина Балабась поінформувала, у планах багато інформаційних сесій щодо підвищення обізнаності про гендерно-зумовлене насильство. За сприяння громади готові проводити ці заходи на підприємствах, установах та організаціях. Вже проведено сесію у кризовому центрі для жінок, що розміщується у Лозівській громаді. Окрім проєкту з протидії гендерно зумовленого насильства, у Лозівській громаді, працює проєкт «Крила». Є домовленості про співпрацю на базі Центру зайнятості. 

 

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *