У Лозовій підтримали дітей, які вимушені були залишити рідний дім через війну

У рухах та спорті діти мали можливість розкритися, проявитися, взаємодіяти та комунікувати між собою. Дозвілля для малечі організувало Управління освіти, молоді та спорту Лозівської міської ради у співпраці з Громадською організацією «Освічена ініціатива». Цього разу запросили дітей молодших класів з різних навчальних закладів. У подальшому розваги влаштують й для більш старших учнів, за окремою програмою.
– Це заняття з психосоціальнальної підтримки для дітей, яке допомагає краще комунікувати в групі, вільніше виражати свої емоції, співпрацювати та розвивати навички публічного виступу, – говорить представник ГО «Освічена ініціатива» Сергій Семиволос. – Ця методика роботи з дітьми прийшла в Україну у 2015 році, у відповідь на агресію росії проти України. Тому проведення таких занять дуже актуальне для дітей, ми бачимо це на своєму досить тривалому досвіді роботи у деокупованих територіях Харківській області та міста Харкова.
Наразі у Лозівській громаді перебуває понад 13,5 тисяч внутрішньо-переміщених осіб, у тому числі діток, які потребують особливої психоемоційної підтримки. Опікуються ними освітні заклади та соціальні служби Лозівської громади, долучаються волонтерські та громадські організації.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *