Надбання та плани: Медики звітували про результати роботи за 9 місяців

З головного – обговорили нестачу кадрів та необхідність підвищення заробітної плати лікарям. З керівним складом Лозівського термедоб’єднання та Центру первинної медико-санітарної допомоги зустрівся Лозівський міський голова Сергій Зеленський та його заступник Валерій Крикун.
У Лозівському ТМО дефіцит вузькопрофільних лікарів залишається суттєвим, розповідає лиректор ТМО Юрій Шевченко. Заклад укомплектований лише на 76 відсотків. Цього року на роботу прийнято 14лікарів, звільнилося – 6. Всього у закладі працює 103 лікаря, майже 40% відсотків з них пенсійного віку. Особливо нестача лікарського складу відчувається в поліклінічному відділенні.
Лозівський міський голова Сергій Зеленський наголосив, що медиками проводиться недостатня робота зі створення належних умов праці для лікарів. Нинішній рівень зарплати не мотиує кваліфікованих фахівців приходити на роботу до Лозівського ТМО, переконаний міський голова: «Я наполягаю на перегляді заробітних плат лікарям. Додатково проаналізуйте фінансове становище та знайдіть можливості збільшити видатки на фонд заробітної плати. Фахівці днюють і ночують, надаючи медичну допомогу, тож їхня праця має гідно оплачуватися. Особливо необхідно заохочувати молодих лікарів – це майбутнє медичного закладу.»
Первинна та вторинна ланки медицини звітували про укладені договори з НСЗУ, ремонти в медзакладах, закупівлю обладнання, залучення лікарів та оплату їхньої роботи. Намітили плани щодо подальших капремонтів та придбання медичної апаратури.
Цього року Лозівське ТМО збільшило кількість пакетів укладених з Національною службою здоров’я України, розповідає директор медзакладу Юрій Шевченко. До 19 минулорічних додали ще три пакети – реабілітація стаціонарна, психіатрична допомога мультидисциплінарним командам, зубопротезування та зуболікування. Це дало можливість розширити спектр послуг населенню та збільшити доходи медустанови, зауважив керівник.
За послуги надані в рамках 22 пакетів заклад отримав понад 160 мільйонів гривень, порівняно з аналогічним періодом минулого року заробив майже на 37 мільйонів більше. До кінця року за пакетами Лозівське ТМО планує отримати ще 50 мільйонів гривень.
Допомога на потреби Лозівського термедоб’єднання надходила й з бюджету громади, закладу спрямувади майже 14 мільйонів. Фінансування з інших джерел – майже 12 мільйонів гривень.
Витрати закладу за 9 місяців поточного року складають майже 165 мільйонів гривень. 65% – це заробітна плата медпрацівників, інформує керівник. Також до суми входять: капітальні видатки (ремонти та закупівля обладнання), плата за комунальні послуги, медикаменти, харчування пацієнтів.
Щодо капітальних видатків у 2024 році. В стаціонарному відділенні № 1 завершили ремонт реабілітаційного відділення та лівого крила третього поверху. Капітально відремонтували систему киснепостачання.
У поліклінічному відділенні № 1 відремонтовані санвузли. Там же триває ремонт рентгенологічного відділення, де незабаром запрацює новий апарат.
Первинна ланка медицини відремонтувала амбулаторію в селі Миролюбівка. Наразі займається ремонтами кабінетів у приміщенні колишньої залізничної лікарні – для сімейників.
В планах – відремонтувати маніпуляційні кабінети, розширити парковку біля міської поліклініки, оснастити запасні процедурні в укриттях, оновити хірургічне та реанімаційне відділення, а також амбітний проєкт сучасного реабілітаційного центру.
Для покращення обслуговування населення медики планують закупити ендоскопічне обладнання, стоматологічний рентгенівський апарат. Також є потреба в мамографі.
Лозівська громада цінує підтримку партнерів у напрямку розвитку медичної галузі. Вдячна за допомогу МОЗу, Нацслужбі здоров’я України, Харківській обласній військові адміністрації, Харківській обласній раді та Департаменту охорони здоров’я ХОВА.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *