Основи пошиття краватки-метелика власноруч

Краватка-метелик шиємо своїми руками

Краватка-метелик – це стильний і елегантний аксесуар, який можна виготовити самостійно. Цей предмет гардеробу став невід’ємною частиною вбрання для чоловіків та жінок, додаючи їм особливий шарм і елегантність. Виготовлення краватки-метелика своїми руками нескладне завдання, і для цього вам знадобиться декілька простих інструментів.

Починаємо з вибору тканини для краватки-метелика. Ви можете обрати будь-яку тканину за вашим смаком – шовкову, сатинову, бавовняну чи будь-яку іншу, яка вам подобається. Важливо врахувати, що розмір краватки-метелика може варіюватися від маленького до середнього, тому оберіть тканину залежно від бажаного розміру.

Після вибору тканини, розкладаємо її на рівній поверхні і накладаємо шаблон нашої краватки-метелика. Його можна знайти в інтернеті або власноруч зробити. За допомогою ножиць вирізаємо тканину за контуром шаблону.

Після вирізання тканини ви складаєте її навпіл вздовж довжини і згину зверху. Цьому місцю потрібно приділити увагу, оскільки саме воно буде знаходитися на передньому плані і привертати увагу. За допомогою штопора закріплюємо цю згину стібками, щоб вона була безпечно зафіксована до треба краватки.

Далі нашу краватку-метелика та тканину, з якої вона виготовляється, треба прасувати з пристрасю і ретельністю. Це додасть їй більшої елегантності і оновить її зовнішній вигляд. Для цього можна використати праску або випрасовувач парою.

Шиємо модну краватку-метелика матеріали та інструменти

Шиємо модну краватку-метелика матеріали та інструменти

Краватка-метелик – це стильний деталь гардеробу, яка чудово доповнює образ. Якщо ви хочете носити унікальні аксесуари, то можна спробувати зшити його самостійно. Для цього знадобиться деяка навичка та деякі матеріали та інструменти.

По-перше, потрібно вибрати відповідну тканину. Краще взяти еластичну тканину, наприклад, шовковий або шерстяний напівшовк. Залежно від розміру краватки-метелика, розрахованого на вашу шию, треба знайти достатню кількість тканини. Зменшуйте розмір, якщо він вам здається занадто великим, або збільшуйте, якщо занадто маленьким.

По-друге, треба підготувати всі необхідні інструменти. Для початку потрібно мати ножиці та голку з ниткою для шиття. Для більш точного виконання рекомендується мати плоскогубці та ножиці для пагонів і клапанів. Також знадобиться праска для прасування аксесуарів.

Після того, як матеріал вибрано і інструменти підготовлені, можна приступати до виготовлення самої краватки-метелика. Накладаємо шаблон краватки на тканину і вирізаємо його, залишаючи додаткові 1-2 сантиметри для швів. За допомогою праски згину всі краї тканини вздовж швів, щоб вони були рівними.

Потім складаємо клапоть тканини навпіл по середню згину. Якоюсь стібкою, можна взяти звичайну хірургічну нитку, проковтують маленьке кільце так, щоб його закрили обидва краї посередині третього елемента краватки. При вифується, якщо ви зусильно зіщипнете тканину середньої, у вас вийде маленька краплеподібна цятка.

Після того як шаблон краватки-метелика зіщипнуто, треба закріпити краї за допомогою голки та нитки. Тепер можна приступити до вшивання стібками вгорі краватки, роблячи характерні складки. Таким чином, їх можна вшити приблизно два або три. Далі приступаємо до зшивання прямим швом країв.

Нарешті, після закінчення шиття, можна прикріпити готову краватку-метелик до сорочки або футболки. Для цього потрібно намотати стрічку на неї і закріпити кінці голки або шпилькою. Таким чином, стильний аксесуар готовий!

Шиємо краватку-метелик послідовність дій

Шиємо краватку-метелик послідовність дій

Щоб виготовити краватку-метелик своїми руками, спочатку потрібно підібрати красиву тканину. Беремо клапоть тканини, яка нам подобається, і розміром трохи більшою за розмір краватки-метелика, яку хочемо зробити.

Далі згину маленьку клапоть тканини пополам навпіл. Закріплюємо краї зліва та справа стібками або правильними стежками. Потім знову згину краї тканини, які щойно закріпили, вздовж, і закріплюємо їх швом. Таким чином, виготовляється навколо краю тканини краватка.

Тепер потрібно придбати маленьке кільце або виготовити його самої з клаптика тканини. Його розмір треба обчислити, він залежить від довжини тканини та відстані, якою хочете, щоб краватка-метелик виділялась на шиї.

Після закінчення цих приготувань можна приступати до шиття самої краватки-метелика. Для цього розгладжуємо тканину з праскою і складаємо її таким чином, щоб одна частина була більшою або середньою, а інша – меншою. Потім краї меншої частини накладаємо на краї більшої частини і закріплюємо стежками або стібками.

На початку і в кінці краватки можна зробити згин або виготовити металевий затискач, який буде закріплювати краватку на шиї. Головне – це стежити за красивим дизайном і забезпечити зручність і комфорт при носінні краватки-метелика.

Виготовлення гумки і застібки

Виготовлення гумки і застібки

Для початку, коли у вас вже готові дві половини краватки-метелика, приступаємо до виготовлення гумки і застібки. Для цього нам знадобиться невелика клапоть тканини, інструменти та невелике кільце.

Спочатку ми беремо клапоть тканини, розмір якої залежить від розміру краватки. Яке двох краї зустрілися, накладаємо один на один і прасуємо праскою, щоб тканина була рівномірно згинута.

Далі, розгортаємо тканину і характерними стібками прив’язуємо кільце посередині одного краю. Це кільце буде слугувати для закріплення гумки.

Тепер ми можемо скласти тканину навпіл, з’єднати краї за допомогою стібків, а також зафіксувати гумку, закрутивши її навколо кільця. Ми залишилися з невеликою прогалиною, де можна закріпити застібку.

Для цього ми можемо збити кінці тканини вгору та вниз і притиснути їх за допомогою стібків, а можна також вздовж цього проміжку закласти невелику стрічку та прикріпити її стібками. Тепер наша гумка з застібкою готова.