Ягідне желе з чорної смородини: смачний рецепт для всієї родини

Рецепт желе з чорної смородини

Чорна смородина – це дуже корисна ягода, яка має безліч вітамінів і мікроелементів. Особливість цього фрукту полягає в його кислому смаку, який додає десерту освіжаючу нотку. Якщо ви любите солодощі, але не хочете перебірати з цукром, то рецепт желе з чорної смородини – це саме те, що вам потрібно!

Інгредієнти для приготування цього десерту дуже прості: чорна смородина, цукор-пісок і вода. Перше, що ми робимо, це ми розкладаємо ягоди у форму для желе. Потім змішуємо цукор з водою і варимо цю суміш протягом кількох хвилин, доки цукор повністю не розчиниться.

Завдяки цьому розчину желе буде мати прекрасну текстуру і чудовий смак!

Потім додаємо в цю суміш соку з чорної смородини і варимо ще кілька хвилин. Додавання соку забезпечує більше смородинового смаку і аромату. Після цього знімаємо з вогню і дозволяємо желе охолодитися. Воно буде готове через декілька годин.

Заготовлений десерт можна подавати в якості самостійного десерту або використовувати як начинку для тортів, пирогів або варення. Це таке смачне і корисне ласощі, яке навіть можна давати дітям. Завдяки своїм властивостям, желе з чорної смородини може бути незамінним доповненням до вашого столу і відмінним варіантом десерту для всієї родини!

Особливості ягоди

Особливості ягоди

Чорна смородина – одна з найпопулярніших ягід, яка завдяки своїм корисним властивостям і чудовому смаку широко використовується в кулінарії. Вона містить більше вітаміну С ніж апельсини, і це робить її незамінним джерелом цінних речовин для зміцнення імунітету, особливо в холодну пору року.

Якщо варити смородину, то вона втрачає багато своїх корисних властивостей, але для приготування солодких десертів, таких як варення та желе, вона прекрасно підходить. Через свою особливість загусати, чорна смородина додає желе апетитний і соковитий вигляд. Цього десерту можна додати в різні пропорції, створюючи різноманітні варіації смаку – від кислуватого до солодкого.

Для приготування смородинового желе потрібно взяти 500 грамів ягід, 250 грамів цукру-піску та 10 грамів желатину. Спочатку ми розкладаємо желатин в холодній воді на 10-15 хвилин, потім зливаємо зайву воду і розтоплюємо його на водяній бані. В той час, коли желатин охолоджується, розсипаємо цукор-пісок на смородину та варимо її на середньому вогні, поки не з’явиться сироп. Потім додаємо розтоплений желатин і добре перемішуємо. Коли смесь загусне, варіння можна вилити в форму і поставити в холодильник для охолодження.

Отже, особливість чорної смородини полягає в тому, що вона додає неповторний смак і аромат до солодощів. Завдяки своїй здатності загусати, вона створює прекрасні консистенції із любого десерту. Використовуючи цю ягоду, ми отримуємо не тільки смачний десерт, але й корисну добавку до нашого харчування.

Рецепти варення і желе з ягід чорної смородини

Рецепти варення і желе з ягід чорної смородини

Ягоди чорної смородини – це справжній скарб природи. З них можна приготувати безліч смачних страв, а особливо варення і желе. Ці ягоди мають багато корисних властивостей і відмінно підходять для приготування десертів.

Для варення з чорної смородини можна використовувати як цілі ягоди, так і сок. Для цього треба відібрати свіжі і стиглі ягоди. Сок можна видавити з них, а ягоди розкладаємо в каструлю. Додавши цукор-пісок в пропорціях за смаком, ставимо на вогонь і готуємо варення до загусання. Чим більше цукру – тим солодше буде варіння.

Іншим варіантом є приготування желе з чорної смородини. Для цього ми використовуємо сік чорної смородини, цукор і желатин. Сік ви можете видавити з ягід через сито або використовувати готовий сік. Потім цукор розчиняємо у соку і ставимо на вогонь. Желатин замочуємо у холодній воді, потім додаємо до соку з цукром і варимо, поки желе не загусне.

Ці два рецепти варення і желе з чорної смородини – прекрасний спосіб насолодитися соковитими ягодами цього сезону. Їх особливість полягає в тому, що вони зберігають всі корисні властивості смородини. Смородинове варіння або желе можна використовувати як самостійний десерт, а також як додаток до солодких страв чи випічки.

Рецепт 1

Цей рецепт желе з чорної смородини дозволить насолодитися більше ягодами цієї корисної ягідки. Завдяки високому вмісту вітамінів та антиоксидантів, чорна смородина є незамінним інгредієнтом для приготування смородинового желе. Цього солодощу можна насолоджуватися як самостійно, так і використовувати його для приготування різних десертів.

Для приготування смородинового желе потрібно мати такі інгредієнти:

  • чорна смородина – 500 г;
  • цукровий пісок – 200 г;
  • сік лимона – 1 шт.

Розкладаємо ягоди чорної смородини в каструлю і додаємо цукор-пісок. Потім заливаємо все цим соком лимона. Розігріваємо на слабкому вогні і ретельно перемішуємо, доки цукор повністю розчиниться. Після цього варимо желе протягом 15-20 хвилин, поки смородина не загусне. Якщо бажаєте, можете розподілити желе по банкам та закрити їх кришками для тривалого зберігання.

Рецепт 2

Желе з чорної смородини – це смачний і корисний десерт, який можна приготувати дуже просто і швидко. Для цього нам знадобиться кілька інгредієнтів: чорна смородина, цукор-пісок, сік лимона або лимонна кислота та вода.

Починаємо з того, що промиваємо ягоди чорної смородини і видаляємо кісточки. Цього можна уникнути, якщо використовувати вже приготоване смородинове варіння. Але якщо у вас є свіжі ягоди, то вони будуть кращим варіантом для цього десерту.

Далі ми кладемо смородину в каструлю, додаємо цукор-пісок і сік лимона або лимонну кислоту. Загусне цукор витягується з ягід, завдяки чому отримується густе і смачне желе.

Тепер варимо масу на маленькому вогні протягом 15-20 хвилин. Важливо перемішувати, щоб уникнути пригорання. Після цього знімаємо з вогню і дозволяємо желе трохи охолонути.

Потім розкладаємо желе по склянкам або формочкам і залишаємо в холодильнику на кілька годин. Після цього наше желе буде готове до подачі.

Особливість цього рецепту полягає в тому, що желе з чорної смородини можна використовувати як самостійний десерт, або ж його можна використовувати як начинку до інших солодощів, наприклад, до пирогів або тістечок.

Рецепт 3

Рецепт 3

Цукровий десерт з чорної смородини – це смачний і ароматний ласощі, який можна приготувати на основі свіжих ягід. Інгредієнти для цього рецепту дуже прості і доступні – цукор, чорна смородина і вода.

Спочатку необхідно приготувати цукор-пісок, змішавши його з водою у відповідних пропорціях. Потім варимо цукровий сироп, поки цукор повністю розчиниться. Після цього додаємо до сиропу чорну смородину і варимо її протягом 10-15 хвилин.

Результатом нашого варіння буде сок з чорної смородини, який можна використовувати як самостійний десерт, або як основу для приготування смородинового варення. Завдяки особливостям смородини, сок з неї дуже швидко загусне, тому досить додати трохи цукру і варити його ще 5-10 хвилин.

Потім розкладаємо цукровий десерт по склянкам або келихам і насолоджуємося смаком і ароматом чорної смородини. Якщо хочеться більше різноманітності, можна додати інші ягоди або фрукти до цього десерту. Наприклад, полуницю, малину або груші. Таке поєднання додасть нових ноток смаку і зробить десерт ще смачнішим і цікавішим.

Калорійність желе приготованого з чорної смородини

Особливість желе з чорної смородини полягає в тому, що цей десерт має низьку калорійність. Це стає можливим завдяки використанню основного інгредієнта – соку з чорної смородини, який має низький вміст цукру. Таке желе можна варити навіть для тих, хто дотримується дієти і обмежує споживання солодощів.

Для приготування желе з чорної смородини потрібно використовувати мінімальну кількість цукру. Зазвичай рецепт включає в себе додавання цукрового сиропу або цукрового варення. Щоб зберегти низьку калорійність, рекомендується додавати цукор у мінімальних пропорціях або взагалі його уникати.

Загусне желе завдяки особливостям структури чорної смородини. Варення з цих ягід має високий вміст пектину, який забезпечує загущення маси. Після варіння соку з чорної смородини і його охолодження, воно набуває стійкої желеобразної консистенції.

Більше того, смородинове желе збагачує організм корисними речовинами. Чорна смородина містить велику кількість вітамінів, антиоксидантів і мінералів, що корисно для зміцнення імунітету та підтримки здоров’я в цілому.