Лозівська громада отримала «ЦНАП на колесах»

IMG 4052Мобільний центр надання адміністративних послуг Лозівській громаді передали 18 березня у Києві. В урочистому заході взяли участь Людмила Рабчинська, заступниця Міністра цифрової трансформації, В’ячеслав Негода, заступник Міністра розвитку громад та територій України, Тобіас Тиберг, посол Швеції в Україні та Ксав’є Камю, керівник відділу програм зовнішньої допомоги «Належне управління та верховенство права» Представництва Європейського Союзу в Україні. Лозівську міську раду представляв перший заступник голови Олександр Жидков.

«ЦНАП на колесах» поїде у 24 віддалені населені пункти Лозівської громади. На місцях люди зможуть отримати 211 адміністративних послуг. Вже розроблені та затверджені маршрути та графік виїзду Мобільного ЦНАПу. Він облаштований двома робочими місцями, необхідною офісною технікою, платіжним терміналом, пандусом, кондиціонером, системою обігріву, відеоспостереженням. Для людей з особливими потребами придбали спеціальне обладнання, щоб фахівці могли обслуговувати їх вдома.

Лозівська громада єдина у Харківській області отримала мобільний ЦНАП. Його вартість складає майже півтора мільйони гривень. За словами Лозівського міського голови Сергія Зеленського, сучасна техніка працюватиме у громаді завдяки участі Лозової у Програмі «U-LEAD з Європою». Угоду про партнерство між Програмою та Лозівською міською радою підписали у лютому 2020 року. У рамках співпраці не лише отримали пересувний офіс, але й підвищили кваліфікацію персоналу ЦНАПу та інших спеціалістів громади, облаштували віддалені робочі місця адміністраторів меблями та комп’ютерною технікою, підключили ЦНАП до програмного комплексу автоматизації, що прискорило роботу адміністраторів, придбали за кошти міського бюджету комп’ютерне обладнання для мобільного ЦНАПу.

Голова громади висловив вдячність партнерам з Програми «U-LEAD з Європою» за підтримку реформи і всебічну допомогу у розбудові мережі ЦНАП, а колективу Лозівського центру надання адмінпослуг –за бажання розвиватися та покращувати якість обслуговування.

Лозівський ЦНАП приймає мешканців міста Лозова та старостинських округів – це понад 90 000 чоловік. На рік надає 12000 послуг.

Джерело: Лозівська міська рада