У приймальному відділенні Лозівського ТМО завершують ремонт

161688516 1438030493203642 1778731205175054957 nУ приймальному відділенні Лозівського територіального медичного об’єднання у Катеринівці завершують ремонт. Підрядник має встигнути до 1 квітня. Готовність об’єкту 16 березня приїхали перевірити директор Департаменту капітального будівництва Харківської обласної державної адміністрації Сергій Жуков та заступник Лозівського міського голови Ашот Керопов.

Основні ремонтні роботи у відділенні виконані. В оновленому приміщенні вже приймають пацієнтів. Залишилося усунути незначні зауваження спеціалістів з технічного нагляду, зробити благоустрій прилеглої території та завершити кабінет, де встановлять томограф. Лозівське ТМО має отримати його 25 березня. Застосовувати томограф почнуть згодом – після навчання медиків.

Лозівському ТМО також повинні надати МРТ  та ангіограф, однак строки та моделі цього обладнання лозівським медикам поки що не відомі. Кабінет для приладу магнітно-резонансної томографії вже готовий. Він знаходиться на першому поверсі біля центрального входу для зручності дослідження пацієнтів, яких прийматимуть. Для ангіографа приміщення готують у хірургічному відділенні. Коли Лозівське ТМО матиме ангіограф, то зможе подаватися на отримання пакету лікування інсульту. Ангіограф – це більш мобільний прилад рентгенологічного дослідження.

Після наради у Лозівському ТМО Сергій Жуков окремо зустрівся з керівництвом Лозівської громади. Обговорили оснащення нового приймального відділення та програми, за якими лозівські медики можуть отримати додаткове фінансування.

Приймальне відділення у Катеринівці фактично переобладнують на відділення екстреної (невідкладної) медичної допомоги – за державною програмою «Велике будівництво». Вартість реконструкції складає 11 986 072 гривень. Замовник робіт та розпорядник коштів – Департамент капітального будівництва ХОДА. Лозівська міська рада 15 лютого виділила 498 440 гривень для співфінансування соціально важливого для громади проєкту.

    Джерело: Лозівська міська рада