Яку ділянку водогону «Краснопавлівка-Лозова» реконструюватимуть у першу чергу

161076100 161450125807546 6237767660738564540 n

У Департаменті ЖКГ Харківської облдержадміністрації 16 березня відбулась нарада щодо проєкту реконструкції водогону «Краснопавлівка-Лозова». В обговоренні взяли участь керівник Департаменту Сергій Магдисюк, секретар Лозівської міської ради Юрій Кушнір, заступник міського голови з питань ЖКГ Денис Петренко, начальник відділу містобудування, архітектури та земельних відносин міської ради Інна Кошляк, директор КВ «Дніпро» КП «Харківводоканал» Максим Панченко, представники Держгеокадастру, екологи та проєктанти.

У першу чергу вирішили реконструювати ділянку водогону між Краснопавлівкою та селом Браїлівка. Це найаварійніший відрізок, переконані у «Харківводоканалі». Його протяжність біля 2 кілометрів. Попередня вартість робіт – майже 20 мільйонів гривень. На початок самої реконструкції Харківська обласна рада 11 березня виділила 3 мільйони гривень. Цих коштів недостатньо, тому підійматимуть питання про додаткове фінансування.

На повну реконструкцію водогону «Краснопавлівка-Лозова» необхідно понад 750 мільйонів гривень. Замовник робіт – Департаменті ЖКГ Харківської облдержадміністрації. Водогін має дві гілки по 33 кілометри. За майже 40 років експлуатації вони зношені на 70 та понад 90%.

Роботи з реконструкції водної артерії Лозової почнуть після того, як проєкт пройде експертизу та визначать підрядника. Харківська обласна рада виділила понад 2 мільйони гривень на завершення проєктної документації, експеризу та отримання технічних умов на об’єкт.

На нараді обговорили також земельні питання. Водогін проходить через 55 ділянок, які знаходяться у приватній, державній власності або належать Лозівській міській територіальній громаді. Департамент ЖКГ ХОДА за підтримки Лозівської громади вирішуватиме ситуацію у кожному окремому випадку – шляхом викупу, обміну чи у інший спосіб.

Джерело: Лозівська міська рада