Земельники Лозівської міської ради перевантажені

originalНавантаження на відділ містобудування, архітектури та земельних відносин Лозівської міської ради збільшилось майже у 10 разів, розповідає його керівник Інна Кошляк. Одна з причин – голосування депутатів міської ради на минулій сесії 28 травня. Тоді обранці не підтримали до 300 звернень мешканців громади. Спеціалісти почали готувати їх повторно. Кілька днів довелось витратити на роз’яснення людям, які не отримали ділянки у власність або дозволи на оформлення землі.

Збільшення кількості нових звернень земельники також пов’язують із результатами голосування. Фіксують дні, коли надходить більше сотні заяв. Рішення на наступну сесію, що відбудеться 17 червня, відділ готує в авральному режимі, зазначила Інна Кошляк.

Наразі на одного спеціаліста відділу земельних відносин припадає до 200 звернень, не враховуючи питань оренди ділянок, орендної плати та відповідей на запити громадян.

Секретар Лозіської міської ради Юрій Кушнір повідомив, що перед депутатами порушуватимуть клопотання про збільшення штату відділу містобудування, архітектури та земельних відносин. Для мешканців громади посадовець наголосив, що право на землю із запровадженням ринку землі не скасовується. Звертатися за ділянкою для ведення особистого селянського господарства можна буде і в подальшому.

–>

Джерело: Лозівська міська рада