Смачний суп з мідіями: оригінальний рецепт для розкішних обідів

Суп з мідіями – нове блюдо на вашому столі

Якщо ви шукаєте новий рецепт для смачного обіду власного приготування, то суп з мідіями стане ідеальним вибором. Це неймовірно смачна страва, яка поєднує в собі ніжність морепродуктів та багатий смак овочів.

Щоб приготувати цей неймовірно смачний крем-суп, вам знадобиться кілька інгредієнтів. Почніть з розморозження мідій. Наріжте цибулю дрібними шматочками та часником. Перець і моркву нарізані тоненькими пластинками.

У каструлю злегка розітріть нашатковану цибулю та часник у розігрітому маслі, поки вони стануть золотистого кольору. Потомитися разом з іншими овочами. Покладіть в каструлю нашатковану картоплю та накрийте водою. Дайте супчику повариться до готовності.

Поки сушак вариться, підготуйте мідії. Вилийте вершковий бульйон з каструлі, накрийте його кришкою, щоб подавити їх, й опустіть в каструлю. Закиньте в каструлю креветки та дайте їм трохи потомитися разом з мідіями.

Час, коли мідії та креветки готуються, використайте для приготування вершкового пюре. Викладіть частиці мідій та креветок у блендер, додайте вершки та відкинуту частину бульйону готування і змішайте до гладкості виною. На кінець закиньте у пюре трохи цибулі та дрібно нарізаного сиру, щоб додати трохи гостроти та аромату.

Готовий крем-суп з мідіями і креветками servirуйте з сирком, травами та трохи оливкової олії. Це ідеальний перший страва на будь-якому обіді або вечері, і він підніме настрій всій вашій родині під час спільного прийому їжі.

Рецепт перший з додаванням локшини

Рецепт перший з додаванням локшини

До приготування цього смачного крем-супу з мідіями вам знадобиться:

  • 500 г мідій
  • 1 л бульйону (рослинного або м’ясного)
  • 1 цибуля
  • 2-3 зубчики часнику
  • 1 морква
  • 2-3 картоплі
  • 150 г локшини
  • 30 г вершкового масла
  • сіль, перець, чебрець за смаком

Розморозьте мідії і вилущіть їх з черепашниць. Дрібно наріжте цибулю, моркву, картоплю і часник.

У каструлі розітріть вершкове масло та підсмажте на ньому цибулю, додайте моркву і картоплю. Злегка підсмажте ці овочі. Додайте часник та обсмажте ще 2-3 хвилини.

Потомитися бульйоном. Дайте закипіти. Далі викладіть мідії і відкиньте ті, що не відкрились. Вино і обсмажте ще хвилин 10-15. Потім зняти з вогню і перетерти супчик блендером або пропустити через сито.

Додайте мелений перець, сіль, та чебрець за смаком і проваріть ще 2-3 хвилини.

Покладіть у суп нашатковану локшину і варіть ще 5-7 хвилин.

Подаємо гарячим, присипавши кожну порцію натертим сиром та порції можуть бути прикрашені креветками і зеленню. Смакуйте цей неймовірно смачний суп з мідіями!

Рецепт другий томатний суп

Рецепт другий томатний суп

Другий томатний суп – це смачна, ароматна страва, яка легко готується. Його основою є бульйон з овочів і морепродуктів, який прикрасить вишуканість вашого столу. До приготування цього супу вам знадобляться такі інгредієнти:

  • мідії;
  • креветки;
  • цибуля;
  • часник;
  • томатна паста;
  • бульйон;
  • картопля;
  • морква;
  • перець;
  • вино;
  • вершкове масло;
  • сир;
  • чебрець;
  • сіль;
  • вода.

Для початку приготуйте бульйон з овочів і морепродуктів. Для цього підготуйте свіжу мідію і креветки – розморозьте їх і промийте під холодною водою. Наріжте цибулю злегка брудною і обсмажте її на вершковому маслі. Додайте мелений часник і тушкуйте цю суміш на невеликому вогні.

Потім додайте мідії і креветки до цієї підсмаженої цибулі і часнику. Закиньте разом з бульйоном з овочів і морепродуктів і дайте їм потомушитися на невеликому вогні. Після цього додайте нарізану картоплю і моркву, а також шматочки перцю. Все це доведіть до готовності ідеального крем-супу.

В цьому часі займіться приготуванням соусу з томатною пастою, який пізніше додається в суп. Для цього злегка фіксуєте томатну пасту та додайте її в бульйон. Ретельно змішайте і продовжуйте готувати на помірному вогні.

Після цього додайте вино і пюре з картоплі, щоб суп став більш густим і насиченим смаком. Дайте страві потомитися на вогні ще 10-15 хвилин. В заключення прикрасьте суп змідіями і креветками вершковими маслами та розтертий сир. Подавайте страву гарячою з шматочками хліба та свіжим чебрецем для більшого смакового задоволення.

Рецепт третій з додаванням сиру

Рецепт третій з додаванням сиру

Для приготування цього крем-супу з мідіями вам знадобиться:

  • 300 г мідій
  • 2 шт картоплі
  • 1 шт цибулі
  • 1 шт моркви
  • 1 зубчик часнику
  • 50 г вершкового масла
  • 200 мл вершків
  • 50 г меленого сиру
  • сіль та перець – за смаком

Спочатку розморозьте мідії, а потім злегка промийте їх під холодною водою. Дайте зрізати мідії на шматочки.

У каструлі розігрійте вершкове масло, додайте нарізану цибулю, моркву та часник і потоміть це все на середньому вогні декілька хвилин. Залейте овочі бульйоном та додайте картоплю, нарізану кубиками.

Тепер дайте бульйону з овочами закипіти і варіть на середньому вогні до того моменту, коли картопля звариться. Після цього зменшите вогонь, додайте мідії і варіть ще кілька хвилин.

Злегка охолодіть масу і ретельно розтерть її блендером або протерти через сито для отримання однорідного пюре.

Поверніть пюре назад до каструлі і разом з супом знову підігрійте до кипіння. Додайте мелений сир та вершки, перемішайте і доведіть до готовності.

Перед подачею полить вершками, посипте зеленими чебрецями і подавайте гарячим. Смак цього крем-супу з мідіями та сиром вразить навіть найвибагливіших гурманів!

Рецепт четвертий додаємо вершки

Рецепт четвертий додаємо вершки

Для приготування крем-супу з мідіями і морквою вам знадобляться наступні інгредієнти:

  1. мідії – 500 грамів;
  2. морква – 1 шт;
  3. цибуля – 1 шт;
  4. часник – 2 зубчики;
  5. картопля – 2 шт;
  6. вершкове масло – 2 столові ложки;
  7. соус вершковий – 100 мл;
  8. сіль, перець – за смаком;
  9. зелень – для прикраси.

1. На першому етапі приготуйте бульйон з мідій. Для цього овочі ретельно промийте, наріжте моркву, цибулю і часник.

2. Потоміть овочі у каструлі з розімленим маслом, до чого додайте мелений перець і часник.

3. Додайте мідії і потоміть їх до відкриття.

4. Дайте бульйону трохи затягнутися і процідіть через сито або власному відкриття.

5. Далі додайте бульйон до каструлі разом із нашаткованою картошкою і водою. Це другий етап приготування.

6. Закиплюйте і далі варіть до готовності картоплі, після чого розбавте бульйон до зручного смаку водою.

7. Збити весь вміст каструлі в пюре.

8. Додайте вино, закиньте мідії і варіть ще декілька хвилин.

9. Злегка обсушіть морепродуктів.

10. Наріжте цибулю і моркву шматочками, злегка піджарте на олії разом з морквою.

11. Дайте овочам трохи остудитися й додайте до супчика разом із зеленню.

12. При подачі на стіл,полийте суп вершковим соусом і прикрасьте зеленню.

Ваш смачний суп з мідіями готовий!