Рецепт супу з макаронами, картоплею та м’ясом

Суп з макаронами і картоплею та м’ясом

Супи є одним з найулюбленіших перших страв у нашій кухні. Вони дуже смачні, а також добре насичують. Одним з найпопулярніших варіантів є суп з макаронами і картоплею та м’ясом. Цей суп надає ситий смак і стане справжнім смаколиком для всієї родини. Його можна готувати як на обід, так і на вечерю. Адже він зігріє і зарядить енергією вашіх домочадців.

Суп з макаронами і картоплею та м’ясом готується достатньо просто. Спочатку ми миємо картоплю і моркву, очищаємо їх шкірку. Потім нарізаємо картоплю кубиками, а моркву – соломкою. М’ясо, будь то філе курячого або яловичини, ми розтираємо в м’ясорубці, щоб отримати фарш. З фаршу формуємо невеликі фрикадельки.

Далі вимикаємо каструлю на плиту, доливаємо в неї воду. Коли вода закипить, кидаємо варені макарони і нашу картоплю з морквою. Додавши фрикадельки і варимо все разом декілька хвилин. Після цього додаємо олію, сіль, перчик і цибулину, приправляємо супчик за смаком. І ось наш суп з макаронами і картоплею та м’ясом готовий до подачі на стіл!

Що підкажуть кулінари

Завжди починайте з підготовки інгредієнтів: зламайте макарони надвоє, обсмажте до золотистого кольору на розігрітій олії, вимикаємо каструлю і заливаємо гарячою водою, додамо трохи солі і залишимо під кришкою на кілька хвилин. Потім знову вимикаємо і додамо картоплю, яку вже почистили і порізали на кубики. Це дозволить вам зекономити час, оскільки картопля вариться приблизно стільки ж часу, скільки й макарони.

М’ясо для супу можна приготувати у вигляді фрикаделек: змішайте фарш з цибулею, додайте сіль і перець за смаком, а також рослинну олію. З цієї маси робимо невеликі кульки і варимо їх у воді протягом 15-20 хвилин, поки не будуть готові.

Після того, як картопля і фрикадельки варяться: додайте макарони і продовжуйте варити ще кілька хвилин, поки вони не будуть готові. Подаємо суп гарячим, приправленим перчиком і зеленню. Цей суп чудово поєднується з чорним хлібом і може стати повноцінним обідом для всіх домочадців.

Щоб зробити суп більш насиченим і соковитим: додайте до нього курячого філе, яке перед цим треба обсмажити на розігрітій олії зі шматочками цибулі. Такий варіант супу з макаронами і картоплею з м’ясом стане справжнім гастрономічним вибором для вашої родини.

Варимо курячий супчик з макаронами і картоплею

Варимо курячий супчик з макаронами і картоплею

Супчик – це чудове перше гаряче страва, яка завжди піднімає настрій і дарує тепло і ситність всім домочадцям. Щоб приготувати смачний курячий супчик з макаронами і картоплею, нам знадобиться куряче філе, яке можна нарізати на невеликі шматочки або змелити в фарш.

Спочатку ми готуємо макарони. Для цього варимо їх у каструлі з кип’ятком і додамо трохи солі. Виходить, що макаронні вироби треба варити близько 8-10 хвилин. Щоб не склеїлися, через кілька хвилин після початку варіння їх треба помішувати. Після готовності зливаємо воду і зберігаємо макарони в каструлі під кришкою.

Далі ми обробляємо моркву та цибулину. Моркву чистимо і тремо на тертці, а цибулину ріжемо дрібненькими кубиками. У каструлю з розігрітою олією кладемо цибулину і моркву, і смажимо ці овочі до м’якості. Потім додаємо куряче фаршу і продовжуємо смажити, поки воно не стане рум’яним.

Потім додаємо картоплю, нарізану на невеликі кубики, і обсмажуємо її разом з курячим фаршем. Далі заливаємо каструлю водою і варимо суп на середньому вогні до того моменту, поки картопля не стане м’якою.

Суп приправляємо сіллю і чорним перчиком за смаком. Також можна додати інші смакові добавки, наприклад, зелень або спеції. Після цього видаляємо супчик з вогню, додаємо макарони і декілька хвилин дімуємо під кришкою, щоб смаки добре сполучилися.

Варимо курячий супчик з макаронами і картоплею – це просто, смачно і корисно. Цей смаколик зігріє вас в холодну пору року і зарядить енергією на весь день!

Приготування

Для приготування супу з макаронами і картоплею та м’ясом нам знадобиться куряче філе, картопля, макарони, морква, цибулина, олія, сіль, перчик.

Спочатку ми починаємо готувати м’ясо. Філе нарізаємо на невеликі шматочки і обсмажуємо на рослинній олії до золотистого кольору. Додавши трохи солі і перцю, приправляємо м’ясо за смаком. Як тільки воно готове, виймаємо з макаронних виробів та викладаємо на окрему тарілку.

Після цього в каструлю зливаємо воду і ставимо на вогонь довести до кипіння. Додаємо обрізану картоплю і моркву, нарізані кубиками. Варимо їх протягом 10-15 хвилин, доки картопля не стане м’якою.

У цей час ми готуємо фрикадельки. Для цього змішуємо фарш з цибулиною, сіллю і перчиком. З отриманої суміші формуємо фрикадельки і добавляємо їх у каструлю з картоплею і морквою.

Після того, як картопля стане м’якою, додаємо в каструлю макарони і продовжуємо варити суп ще 5-7 хвилин, поки макарони не стануть готовими.

Суп готовий! Подаємо його гарячим на стіл та насолоджуємося чудовим поєднанням смаків м’яса, картоплі і макаронів.

Смачний обід для всієї родини

Смачний обід для всієї родини

Українська кухня відома своїми смачними та ситними стравами, які радують не тільки дорослих, а й малечу. Серед них є дуже популярний суп з макаронами і картоплею з м’ясом. Його можна приготувати дуже просто і швидко, а результат виходить дуже смачним.

Для приготування супу потрібно взяти свіже м’ясо, куряче філе або яловичину, і нарізати його на невеликі кубики. Потім беремо каструлю, наливаємо в неї воду і ставимо на вогонь. Коли вода закипить, вимикаємо вогонь і викладаємо в каструлю кусочки м’яса. Далі додаємо картоплю, моркву і цибулину, які також нарізаємо на кубики.

Далі додаємо в каструлю макарони і фрикадельки. Макарони можна взяти будь-які, які вам подобаються – короткі або довгі, зі звичайного чи макаронного борошна. Фрикадельки можна приготувати з макаронного фаршу або з м’ясного фаршу. Для цього змішуйте фарш зі сіллю, перцем, цибулею та іншими приправами, формуйте кульки та викладайте їх у каструлю.

Додайте до супу також рослинну олію, чорний перець та сіль за смаком. Потім вимикаємо повністю вогонь і настоюємо суп на протязі 10-15 хвилин. Смачний суп з макаронами і картоплею з м’ясом готовий!

Вермішелевий суп з фрикадельками

Вермішелевий суп з фрикадельками

Суп з макаронами і картоплею та м’ясом може бути не тільки смачним, але і насиченим. Особливо коли ви викладаєте його вермішеллю і фрикадельками. Цей супчик додасть сили і зігріє вас в холодну пору року.

Суп з макаронами і картоплею варто почати готувати спочатку з підготовки м’яса. Потрібно змішати фарш з курячого філе, приправити його сіллю і чорним перцем. З цієї маси формуємо невеликі фрикадельки. Оскільки макаронні вироби займають менше часу на приготування, ніж картопля, то їх можна варити окремо в киплячій солоній воді.

У каструлю додаємо олію і на ній обсмажуємо дрібно нарізану цибулину. Потім додаємо нарізану кубиками картоплю і моркву. Варимо до готовності. Приправляємо сіллю і чорним перцем за смаком.

Коли картопля буде готова, додаємо в каструлю вермішеллю і варимо декілька хвилин. Потім вимикаємо вогонь і заливаємо суп фрикадельками. Даємо йому настоятись, щоб смаки добре злеглися. При подачі можна прикрасити суп свіжим зеленню.