Як приготувати оселедці в домашніх умовах за допомогою смакового соління

Пряний оселедець – це смаковита закуска, яка зберігається довше і використовується як прикраса до столу в будь-який час року. Приготування оселедця в домашніх умовах – це простий процес, який вимагає тільки кількох інгредієнтів і невеликих затрат часу.

Перш за все, ми розморожуємо філе оселедця і ретельно відрізаємо хвостову частину. Для приготування пряного оселедця можна використовувати як цілі тушки, так і порційні філе.

Потім ми готуємо розсол: велику посудину заповнюємо водою, додаємо сіль, лаврові листки, насту перцю, пряного перцю-горошка. Розсол має бути настільки солоним, щоб під час контрольного погруження яйце плавало на поверхні.

Філе оселедця ми покладаємо у контейнер і заливаємо його розсолом так, щоб продукт повністю покривався розсолом і перекривався контейнером. Закриваємо контейнер кришкою і ставимо його у холодильник на 4-6 годин при температурі від 2 до 6 градусів за Цельсієм.

Після того як оселедець проявився у розсолі, його можна приготовити за будь-яким рецептом. Найчастіше оселедець їдять з картоплею, цибулею та відварними яйцями в якості гарніру. Смак оселедця можна варіювати, додавши до нього різні приправи та прянощі. Краще використовувати льодяний, добре охолоджений оселедець з пряним посолом, який має насичений смак та аромат.

Готуємо улюблену закуску нашвидкуруч

Оселедець пряного посолу – улюблена закуска багатьох. Але не завжди є можливість придбати його готовим у магазині. Щоб засолити оселедець самостійно, потрібно мати деякі продукти і дотримуватися певного рецепту.

Спочатку, розморожуємо коржі оселедця. Для цього кладемо їх у контейнер з прозорою кришкою та ставимо в холодильник протягом декількох годин. Таким чином, оселедець буде природно розморожуватися, не втрачаючи свою якість.

Потім беремо кухонну роздільну планку і відрізаємо від оселедця хвостову частину. Потрібно ретельно промити філе оселедця під проточною водою, щоб видалити решту льодяного розсолу.

Далі готуємо розсол. Перць-горошок і лаврові листочки наламуємо на невеликі шматочки. Розраховуємо кількість розсолу відповідно до кількості тушок оселедця. Потрібно взяти близько 100 г солі на 1 л води. Воду прокип’ятимо, посолюємо, додаємо перець-горошок і лаврові листочки. За потреби можна додати ще деякі спеції за смаком.

Далі розсол буде треба охолодити. Рекомендується заморозити розсол і зберігати його при температурі -20 градусів Цельсія. Потім, перед приготуванням оселедця, охолоджений розсіл потрібно розморозити при температурі +2-4 градуси Цельсія.

Тепер у нас готовий розсіл і ми готові приготувати оселедець. Філе оселедця потрібно звивати гармошкою і складати в контейнер частинами. Між шарами оселедця можна додати різні спеції, як-от: перець, лаврові листочки, коріандр, зелень тощо. Закриваємо контейнер кришкою та ставимо в холодильник.

Оселедець потрібно зберігати в холодильнику не менше ніж наступні сутки, щоб засолювання відбулося повністю. Рекомендується зберігати оселедець порційними частинами і, перед подачею до столу, додати овочі (цибулю, моркву) та залити олією. При цьому оцінити смак та якість готового продукту.

Приготування

Для приготування оселедця пряного посолу в домашніх умовах потрібно мати якісне мариноване оселедце. Після придбання оселедця, потрібно розсолити його. Для цього необхідно взяти розсол розсолу з хвостову сіль і лаврові листочки, додати воду та перець-горошок. Філе потрібно розморожуємо, а потім ретельно промиваємо під холодною водою.

Далі філе ріжемо на порційні шматочки. Частки повинні бути однаковими за розмірами, щоб рівномірно просолити весь продукт. В контейнер або посудину потрібно ставимо шматочки оселедця. Далі засипаємо сіллю і перцем-горошком.

Потрібно пам’ятати, що кількість солі залежить від розміру філе, але загалом для оселедця треба використовувати близько 300-350 грам солі на 1 кг риби. Після насипання солі треба перемішувати продукт, роблячи це досить ретельно і щільно. Перед закриванням кришкою контейнера необхідно залити оселедець контейнер розсолом, так щоб весь продукт був покритий рідиною.

Далі контейнер закриваємо кришкою і ставимо в холодильник на сутки. Після закінчення цього періоду просолу контейнер з оселедцем можна виймати з холодильника. Оселедець таким чином буде готовим до подачі на стіл. Такий рецепт забезпечує оселедця пряним смаком, який можна зберігати у холодильнику кілька тижнів.

Оселедець «24 години»

Оселедець «24 години» – це страва, яку можна легко приготувати в домашніх умовах. Для цього потрібно мати свіже оселедче філе.

Спочатку розморожуємо оселедець, розтрошуючи його на порційні тушки і відкладаємо кісточки. Далі, підготовлюємо розсілю. У кухонній посудині змішуємо воду, сіль, цукор, лаврові листки і перець-горошок за смаком. Ретельно перемішуємо, доки сіль і цукор не розчиняться. Розсол має бути достатньо охолоджений.

Зберігаємо оселедця в контейнері, залитому розсолом, і закриваємо кришкою. Потрібно тримати страву у холодильнику протягом 24 годин, щоб вона настоялася та зберегла свій особливий смак.

Приготовлений оселедець можна подавати до столу як окремий продукт або використовувати для приготування інших страв. Він чудово підійде як доповнення до закусок або солодкого льодяного десерту.

Ще один варіант засолювання

Для приготування оселедця пряного посолу в домашніх умовах, можна скористатися ще одним варіантом засолювання. Для цього потрібно приготувати контейнер, який може бути посудиною з кришкою.

Спочатку розморожуємо заморожене оселедець. Потім відрізаємо голову та хвостову частину. Розморожену тушку трохи промиваємо під холодною водою.

Далі готуємо розсол. Для цього в підходящу посудину наливаємо холодну воду і додаємо сіль. Потрібно ретельно змішати, доки сіль повністю не розчиниться. Якщо хочете, щоб оселедець був дуже пряним, можна додати кілька гравців перцю-горошків, лаврових листків та інших прянощів за своєю смаковою уподобанням.

Потім оселедця потрібно покласти в підготовлену посудину і залити його розсолом так, щоб тішки були повністю покриті. Кришку посудини закриваємо і ставимо в холодильник на декілька годин. Якщо потрібно вмістити багато риби, можна скористатися ще одним способом – закладати порційні філе в скляний посуд з слідом солі на дні.

Після того, як оселедець пройшов процес засолення, його можна зберігати в кухонній холодильної камері при температурі приблизно 0-5°C протягом декількох днів. Перед подачею до столу рекомендується трохи промити рибу під холодною водою.

Такий спосіб засолювання забезпечить хорошу якість приготовленого продукту і додасть йому неповторний смак.

Корисні поради

Приготування розсолом

Для приготування оселедця пряного посолу в домашніх умовах, потрібно розморожуємо філе тушок оселедця, після чого відрізаємо голови та хвостову кісточку. Для розсолу засмагайте у кухонній посудині сіль, цукор, перець-горошок, додаємо лаврових листочків. Потім виключаємо засмажений розсол з вогню і вливаємо до нього холодної води. Ретельно перемішуємо, доки сіль та цукор повністю не розчиняться, тоді настоїть на кілька хвилин.

Засолювання оселедця

Закриваємо оселедця в контейнер з розсолом щільно кришкою. Краще все ж таки зберігати розсол в чавуній або емальованій посудині, оскільки вона не встає на температури, щоб зіпсувати смак продукту. Топитьесь в запарену воду (700 грамів води на кілограм риби) і 120 грамів солі,—ові відпускаємо варити близько 20 хвилин з моменту закипання. Розморожені, засолені та приготовані оселедці краще розловити та зберігати наступного року в холодильнику у закритому посуді.

Приготовленим до столу

До приготовленими до столу оселедця можна подавати різноманітні соуси та маринади зі шматочками цибулі, базиліком, зеленим свіжим перцем, оцтом і водою, але краще зі знайденою вище рецептом оселедців. З циммона можна приготувати оливки: вибираємо маленькі, Льодяного закриваємо їх кришкою та зберігаємо в холодильнику.