Домашня піца на основі смачного дріжджового тіста – незабутній смак у вашій кухні!

Смачне дріжджове тісто – основа домашньої піци

Після важкого дня або просто у затишній компанії, немає нічого кращого за запашну піцу. Її основою є смачне дріжджове тісто, яке дає піці неповторний смак і аромат.

Для приготування дріжджового тіста потрібно змішати в емність для тіста 400 грамів борошна, 1 брусочок маргарину, 1 столову ложку цукру та 1 чайну ложку солі. Заводимо воду до теплоти розчинити в ній 20 грамів дріжджів та додати до суміші з борошна. Потім замішуємо тісто, додаючи теплу воду поступово, доки воно не стане однорідним і не буде легко відставати від рук.

Готове тісто потрібно залишити на 1-2 години в теплому місці для розкочування. Після цього воно зменшиться в розмірі вчетверо, тому його треба знову замісити і залишити на 30 хвилин. Після цього тісто готове для використання як основа піци.

Нюанси приготування

Нюанси приготування

Дотримання вимог

Приготування смачного дріжджового тіста – важлива ланка в приготуванні домашньої піци. Для цього варто дотримуватися певних вимог. Перш за все, використовуйте свіжі дріжджі, щоб забезпечити якісний підйом тіста. Також важливо правильне дозування інгредієнтів та дотримання часу випікання.

Використання теплої води

Для приготування дріжджового тіста слід використовувати теплу воду або молоко. Це допоможе активізувати дріжджі і сприятиме розкочуванню тіста. Також варто додати брусочок маргарину або масла, щоб тісто було м’яким і ніжним.

Правильне дозування інгредієнтів

Для приготування основи піци потрібно використовувати 500 г борошна, 10 г цукру та 10 г солі. До цього додається 7 г дріжджів. Таке дозування забезпечить достатню кількість інгредієнтів для приготування основи піци.

Час розмішування тіста

Для того, щоб тісто розкочувалося на вчетверо, його потрібно помістити у чисту ємність, викрити на 30 хвилин в теплому місці та потім помістити в холод на декілька годин. Таке розкочування допоможе основі піци стати повітряною та пухкою.

Холодне місце для зберігання

Після розкочування основу піци потрібно зберігати в холоді до використання. Це дозволяє тісту зберегти свою консистенцію та не дозволяє дріжджам активізуватися забагато. Приготувати смачну піцу з листкового тіста можна із холоду, воно також зберігатиме свою форму та властивості.

Рецепт звичайної дріжджової основи

Рецепт звичайної дріжджової основи

Для приготування смачної дріжджової основи для піци потрібно мати такі продукти:

  • 500 г борошна
  • 10 г дріжджів
  • 1 ст.л. цукру
  • 1 ч.л. солі
  • 300 мл теплої води

Приготувати основу дуже просто. Спочатку потрібно в роздрібній ємності розчинити дріжджі у теплій воді разом з цукром. Додайте сіль та перемішайте.

Потім додайте борошно поступово і замішуйте тісто до однорідної консистенції.

Коли тісто стане такою кулею, його потрібно викласти на дошку, посипану борошном, і помістити в холод на 2 години. Це допоможе тісту розкочуватися.

Після цього тісто можна використовувати для приготування піци. Розкочуйте його на столі, посипаному борошном, у вигляді круглої пластинки.

Після цього можна додавати всі інші інгредієнти і запікати піцу в духовці.

Ви зможете насолодитися насиченим смаком піци з використанням цієї основи. Якщо хочете отримати більше смаку, можна додати до тіста невеликий брусочок маргарину.

Тому, якщо ви хочете приготувати смачну піцу вдома, не забудьте використати цей рецепт і насолоджуйтесь їжею разом зі своїми близькими!

Рецепт листкової основи

Рецепт листкової основи

Щоб приготувати листкову основу для піци, потрібно використати дріжджове тісто. Після дотримання певної технології приготування, воно стає повітряним і ніжним.

Почніть з розкочування дріжджів. Для цього візьміть ємність, розчиніть у теплій воді трохи цукру і дріжджів, додайте трохи борошна. Залиште його на деякий час на тепле місце, доки дріжджі не розкочуються.

Після цього приготуйте основу для тіста. Змішайте борошно з сіллю, додайте розкочані дріжджі і замісьте тісто. Його треба замісити, додаючи холодний маргарин, щоб тісто було повітряним і мастильним.

Коли тісто буде готове, треба залишити його на холод на деякий час. Це допоможе йому стати більш пружним і легким для розкочування.

Після цього розкочуйте тісто в багатошарову основу для піци. Для цього розкатайте його на плоскій поверхні, додаючи брусочки маргарину між шарами.

Розкотану основу переложіть на підготовлену форму для піци і випікайте в печі до готовності. Основа повинна стати золотистою і хрусткою.

Тепер ваша листкова основа готова до використання. Вона чудово підійде для приготування смачної піци з різними начинками.

Кілька порад з приготування піци

Кілька порад з приготування піци

Для успішного приготування піци важливо дотримуватися основи – смачного дріжджового тіста. Основа має бути розкочується, тому перед початком готування потрібно його підготувати.

Перше, на що треба звернути увагу, це використання свіжих дріжджів. Застарілі дріжджі можуть не активуватися і тісто не підійде. Для активації дріжджів потрібно використовувати теплу воду, але не гарячу, щоб не знищити грибкові клітинки.

Часом дріжджі можуть бути не вистачити, тому можна замінити їх на сухі дріжджі. Але слід пам’ятати, що їх потрібно використовувати менше, ніж свіжих дріжджів – вчетверо менше.

Основу тіста можна зробити з дріжджів, муки, води, цукру, маргарину та солі. Додавання маргарину допоможе зробити тісто більш рум’яним і смачним. Для того, щоб тесто розкочувалось, потрібно додати трохи цукру.

Приготування тіста потребує дотримання температурного режиму. Якщо тісто ставити на декілька годин в холод, воно потім швидко підійде, але насичена смаком і ароматом. Якщо ж приготовити тісто допоможе використання листкового тіста, яке можна приготувати заздалегідь і зберігати в холодильнику.

Основу піци можна приготувати з використанням різних видів борошна – пшеничного, кукурудзяного, цільнозернового. Також можна додати до тіста інші інгредієнти – спеції, зелень, сир, овочі, м’ясо, морепродукти та багато іншого. Важливо, щоб основа була готова і розкочувалася, а решта інгредієнтів додаються перед запіканням.