Як правильно збирати та вживати корінь солодки

Як приймати корінь солодки

Корінь солодки – рослина, яка відноситься до родини бобових. Вона використовується як цінний продукт, який має багато корисних властивостей. Особливо часто його приймають дітям, оскільки воно має м’яку дію на організм і допомагає в боротьбі з різними захворюваннями.

Найпоширенішими способами прийому кореня солодки є відвар, настойка та сироп. Для виготовлення відвару треба взяти 1 столову ложку сухого кореня солодки та залити його склянкою кип’ятку. Потім потрібно настояти протягом 2 годин, а потім процідити. Цей відвар можна приймати по 1/4 склянки до їжі 3 рази на день.

Настойку кореня солодки можна приготувати таким же чином, як відвар, але дозу треба збільшити – 1 столову ложку кореня солодки на горнятко кип’ятку. Після настоювання (2-3 години) настойку треба процідити. Дітям можна приймати по 1 чайній ложці настойки 2-3 рази на день після їжі.

Крім того, з кореня солодки можна приготувати сироп. Для цього треба взяти 50 г кореня солодки, залити його 200 мл води та варити на маленькому вогні протягом 30 хвилин. Потім треба процідити сироп та додати до нього 250 г цукру. Знову треба поставити на вогонь та варити, поки маса не стане густою. Готовий сироп можна приймати по 1 чайній ложці 2 рази на день.

Курс прийому кореня солодки триває приблизно 2-3 тижні. Після цього рекомендується зробити перерву на 1-2 тижні. Важливо пам’ятати, що прийом кореня солодки може мати певні протипоказання, тому перед початком прийому краще проконсультуватися з лікарем.

Сироп солодки для дітей

Сироп солодки для дітей

Сприяє зняттю кашлю та має загальнозміцнюючу дію

Сироп з кореня солодки – це природний продукт, який допомагає покращити здоров’я дітей. Він має багато корисних властивостей, проте його слід вживати з обережністю і в заданій дозі.

Сироп солодки має високу ефективність у лікуванні кашлю та основних захворювань дихальних шляхів

Сироп солодки має потужну заспокійливу та зміцнюючу дію на дихальну систему дитини. Він сприяє зняттю сухого та мокрого кашлю, полегшує виділення мокротиння. Він також знімає запалення та прискорює процеси загоєння ворожок та розтяжок на слизовій оболонці дихальних шляхів.

Курс прийому сиропу солодки

Курс прийому сиропу солодки повинен тривати не менше 10 днів. Дитинам до 3 років рекомендується приймати по 1 чайній ложці сиропу 3 рази на день після прийому їжі. Дітям від 3 до 12 років можна збільшити дозу до 2 чайних ложок сиропу 3 рази на день. Після закінчення курсу можна зробити перерву протягом 2 тижнів і повторити курс прийому.

Діти з підвищеною чутливістю до продукту не можуть вживати сироп солодки

Деякі діти можуть мати індивідуальну непереносимість до сиропу солодки. У таких випадках слід звернутися до лікаря та проконсультуватися щодо призначення іншого засобу для лікування кашлю.

Відвар кореня солодки як альтернатива сиропу

Крім сиропу, можна також приготувати відвар з кореня солодки. Для цього треба залити 1 столову ложку порошку кореня солодки склянкою кип’ятку та настояти протягом 30 хвилин. Дитині можна дати по 1/4 склянки відвару 3 рази на день після прийому їжі. Курс прийому відвару такий же як і сиропу.

Готуємо сироп самостійно

Готуємо сироп самостійно

Солодка – це рослина, корінь якої має багато корисних властивостей. Його використовують для лікування захворювань органів дихання, особливо кашлю. Щоб скористатися корисною дією солодки, можна приготувати сироп самостійно.

Для приготування сиропу з кореня солодки треба зробити відвар. До 2 склянок води беруть 2-3 ложки порошку з кореня солодки. Треба залити корінь водою і поставити на вогонь. Довести до кипіння і варити 10-15 хвилин. Після цього відвар потрібно процідити.

Отриманий відвар можна використовувати як самостійний засіб для лікування кашлю або приготувати з нього сироп. Щоб зробити сироп, потрібно відвар змішати з цукром у співвідношенні 1:1. Поставити суміш на вогонь і готувати, поки весь цукор не розчиниться.

Готовий сироп з кореня солодки можна приймати по 1-2 ложки перед їжею. Він сприяє виведенню слизу з організму і пом’якшує кашель. Крім того, сироп солодкий на смак, що робить його більш приємним продуктом для дітей.