Окупанти посилюють війська на Лиманському та Бахмутському напрямках – Генштаб

Російські окупанти посилюють угруповання своїх військ на Лиманському та Бахмутському напрямках й намагаються наступати там, а також на Куп’янському, Авдіївському та Новопавлівському напрямках.

Про це йдеться в зведенні Генштабу ЗСУ станом на вечір неділі, 12 лютого.

Зазначається, що протягом доби ворог завдав два ракетні удари по Україні та здійснив 23 обстріли з реактивних систем залпового вогню. Також росіяни застосовують авіацію для завдання ударів по позиціях ЗСУ.

На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках ознак формування наступальних угруповань окупантів не виявлено. Цієї доби під ворожі обстріли потрапили райони 13 населених пунктів. Зокрема, це Нововасилівка, Вовківка, Кіндратівка, Велика Рибиця і Запсілля Сумської області та Вовчанськ, Амбарне і Дворічна Харківської області.

На Куп’янському та Лиманському напрямках російські загарбники вели вогонь із мінометів та артилерії по районах 17 населених пунктів. Серед них — Кислівка, Котлярівка, Піщане і Берестове Харківської області та Новоселівське, Макіївка, Невське, Діброва і Білогорівка Луганської області.

На Бахмутському напрямку ворожих танкових, мінометних та артилерійських обстрілів зазнали, зокрема, Спірне, Васюківка, Парасковіївка, Залізнянське, Часів Яр, Бахмут і Кліщіївка Донецької області. Загалом росіяни атакували там 13 населених пунктів.

На Авдіївському та Новопавлівському напрямках під танкові, мінометні та артилерійські обстріли росіян потрапили райони 21 населеного пункту. Серед них — Тоненьке, Авдіївка, Первомайське, Невельське, Красногорівка, Мар’їнка і Богоявленка на Донеччині.

На Запорізькому напрямку окупанти атакували райони Времівки і Новополя Донецької області; Гуляйполя, Степового, Новоданилівки, Новоандріївки і Малої Токмачки Запорізької області, а також Нікополя Дніпропетровської області.

На Херсонському напрямку від ворожого артилерійського вогню постраждали Херсон, а також райони 14 населених пунктів, зокрема, Милового, Зміївки, Веселого, Микільського, Антонівки та Дніпровського.


18