Секрети приготування білого пшенично-житнього хліба на заквасці в духовці

Хліб в духовці на заквасці білий пшеничний житній

У приготуванні хліба на заквасці є своя хитрість. Закваску можна приготувати з кількох складових: борошно, вода, цукровий пісок. Для початку беремо декілька пластівців свіжого борошна, додаємо трохи цукрового піску та кілька ложок теплої води.

Заготовку залишаємо у теплому місці на кілька годин, щоб закваска дозріла. Після цього уважно відправляємо закваску у піалу та додаємо до неї кілька ложок борошна. Все це перемішуємо і залишаємо ще на кілька годин.

Коли закваска вже готова, візьмемо краще біле пшеничне та житнє борошно у співвідношенні 3:1. В сумісну ємність виливаємо борошно, додаємо цукровий пісок, теплу воду та зароблену закваску. Все це добре перемішуємо до отримання однорідної маси.

Тепер нам потрібно дати тісту “відпочити”. Залишаємо його у місці з комфортною температурою на 2-3 години. Після цього формуємо хліб та відправляємо його у духовку, розігріту до 200 градусів. Через 20-30 хвилин хліб готовий!

Таким чином, хліб в духовці на заквасці білий пшеничний житній просто неможливо замінити! Він має неповторний вигляд, аромат та смак, який нічим не порівняти. Приготування закваски та виробництво хліба потребує трохи терпіння та уваги, але кінцевий результат вас приємно здивує!

Ой хліб хлібець колоски пшеничні…

Ой хліб хлібець колоски пшеничні…

Хліб – це один з найулюбленіших і найбільш поширених продуктів на українському столі. Завдяки заквасці з пшеничного борошна, він має особливий смак і аромат. Щоб приготувати смачний хліб в духовці на заквасці, потрібно трохи часу і уважно слідувати рецепту.

Почнемо з приготування закваски. Для цього візьмемо кілька столових ложок пшеничного борошна і розведемо його водою до консистенції густої сметани. Додаємо кілька крихіток цукру і залишаємо на декілька годин, щоб закваска дозріла. За цей час закваска активується і набуває характерного кислого запаху.

Після того як закваска готова, ми готуємо тісто. Для цього велику миску з борошна зробимо горбочок і зробимо у ньому ямку. В цю ямку виливаємо закваску і додамо теплу воду. Поступово додаємо борошно, замішуючи тісто руками. Для кращого з’єднання і повної абсорбції вологи, можна додавати борошно поступово.

Потім, коли тісто стане однорідним і не липне до рук, формуємо з нього кулю і залишаємо в теплому місці на кілька годин, щоб воно підіймалося. Цей процес називається “виріст”. Тісто повинно подвоїтися за обсягом.

Якщо тісто вже підійшло, додаємо сіль і знову ретельно замішуємо. Тепер можна додавати різні добавки, такі як грубо перемелений пшеничний сік, кілька нарізаних яблук або розмелений жарений пісок для хрусткості корки.

Готове тісто розкладаємо на підсипане борошном робоче місце і розділяємо на кілька пластівців. Кожну пластівку формуємо в прямокутник і скручуємо в рулет. Зав’язуємо вузлом нитку на кінці, щоб рулет не розкрився під час випікання.

Духовку попередньо розігріваємо до 220 градусів. Потім відправляємо хліб в духовці на приблизно 40-50 хвилин, поки він не набуде золотистого вигляду і характерного аромату. Під час випікання можна використовувати пару, щоб отримати хрустку корочку.

Тепер наш білий пшеничний хліб готовий! Він має неперевершений смак і аромат. Насолоджуйтесь смачними ковбасками або сиром, нарізаючи шматочки теплого хліба.

Хліб на столі – достаток у домі

Хліб на столі – достаток у домі

Коли наш дім наповнюється ароматом свіжого хліба, то відразу відчуваєш затишок і домашній затишок. Хліб – це не просто їжа, він символізує достаток і приплив багатства. Тому в кожній родині повинна бути заготовка насичених хлібних пластівців, які будуть прикрашати наш стіл і задовольняти смакові рецептори.

Приготувати хліб – це справжня мистецтво, в якому є свої хитрості. Починаємо з дозрівання закваски, яку треба годувати борошном і водою. Це додає сил і життєвої енергії нашому хлібу. Готуємо заготовку з білого та пшеничного борошна, додаємо цукрового піску та грубого солоду для насиченості смаку. Залишаємо заготовку на декілька годин, щоб вона дозріла і набрала необхідного вигляду і консистенції.

Потім відправляємо нашу заготовку у духовку, яка попередньо прогріта до теплому стану. Важливо уважно стежити за тим, щоб хліб не згорів або не залишився сирим всередині. Для цього можна використовувати хитрість – додати в духовку яблуко, яке буде вимірювати температуру і показувати готовність хліба.

Після кількох хвилин чекання хліб виливаємо з форми і залишаємо на гарячому розпеченому камені. Це додає хлібу хрусткості і неповторного смаку. Тепер наш білий пшеничний житній хліб готовий до подачі на стіл. Вигляді золотого пластівця спокусливо манить і збуджує апетит. Це вже справжній шедевр хлібопічного мистецтва.

Тому, ми повинні пам’ятати, що хліб на столі – це не просто продукт харчування, це символ достатку і благополуччя у нашому домі. Завжди слід мати нашу власну заготовку і гарячий свіжий хліб на столі, щоб радувати себе і своїх близьких цим дивовижним даром природи.

Приготування

Для приготування білого пшенично-житнього хліба на заквасці потрібно кілька етапів. Спочатку ми готуємо заготовку – суміш борошна, води і цукрового піску. Залишаємо її протягом кількох годин, щоб закваска дозріла і стала активною.

Після цього ми беремо велику піалу і виливаємо в неї закваску. Додаємо грубого і пшеничного борошна, а також теплої води. Уважно перемішуємо і залишаємо на деякий час, щоб тісто піднялось і стало подвійним об’ємом.

Потім ми додаємо до тіста нашу заготовку і знову добре перемішуємо. Для кращого смаку можна додати кілька ложок яблука, яке змінить смак хліба.

Далі ми виготовляємо пластівці з тіста і відправляємо їх у духовку, попередньо розігріту до певної температури. Час приготування залежить від розміру і температури духовки, але в середньому це займає близько 30 хвилин.

Після цього виймаємо хліб і залишаємо його охолодитися. Тоді він буде готовий до споживання. Білий пшенично-житній хліб з закваски має характерний смак і аромат, і він чудово підійде для будь-якого столу.

Тільки ангели з небес не просять хліба

Тільки ангели з небес не просять хліба

Щоб приготувати смачний білий хліб, потрібно мати кілька необхідних інгредієнтів і знати кілька секретів. Основою буде міцна закваска, яку треба приготувати з пшеничного борошна і води. Візьмемо піалу борошна, додаємо теплої води і добре перемішуємо. Заготовку залишаємо у теплому місці протягом кілька годин, щоб вона активувалася і набула потрібного вигляду.

Уважно додаємо до нашої заготовки ще кілька пластівців з борошна, додаємо трохи цукрового піску і добре перемішуємо. Потім додаємо трохи теплої води і знову перемішуємо. Цей процес треба повторювати декілька разів, до того моменту, поки закваска не набере потрібного вигляду і не стане густою.

Коли наша закваска готова, додаємо до неї солі, трохи цукру і гарячої води. Потім поступово вливаємо борошно і замішуємо тісто. Тісто повинно бути м’яким і еластичним, але не липким. Щоб досягти такої консистенції, можна додавати борошно поступово, уважно оцінюючи стан тіста.

Готове тісто залишаємо у теплому місці на деякий час, щоб воно піднялось. Потім знову замішуємо і відправляємо в духовку, яку перед цим попередньо розігріли. Хліб потрібно приготувати приблизно протягом 40-50 хвилин при температурі 180-200 градусів за Цельсієм.

Після витягання з духовки хліб залишаємо на решітці, щоб він охолонув. Це допоможе йому стати більш смачним і ароматним. Насолодитися свіжим білим хлібом можна з яблуками, маслом або випічкою. Адже тільки ангели з небес не просять хліба!