Двох керівників водного господарства із Закарпаття звинуватили у махінаціях на 58 млн грн

Обом фігурантам справи загрожує до п’яти років ув’язнення

Двом посадовцям водного господарства із Закарпаття, які у різний час були керівниками водгоспу в одному з районів, оголосили про підозру в службовій недбалості, що призвела до збитків на 58 млн грн. За версією слідства, керівники водгоспу оформляли договори на розчистку річок із ФОПом, який не мав дозволів на такі роботи і під виглядом розчистки русел видобував із Тиси гравій.

Як у середу, 8 лютого, повідомила прес-служба Закарпатської обласної прокуратури, двох керівників одного з міжрайонних управлінь водного господарства, які знали про відсутність дозволів у підприємця на потрібні роботи, однак укладали з ним договори протягом 2017-2020 років. Роботи проводилися в Хустському районі.

«В.о. начальника управління уклав із підприємцем договір на виконання робіт із розчистки русла р. Тиса. При цьому проігнорував те, що необхідних для цього документів – відповідних погоджень та спецдозволів на користування надрами – у підприємця не було. Раніше таку ж службову недбалість при укладенні договорів із вказаним ФОПом допустив і попередник підозрюваного на посаді – нині в.о. заступника начальника управління», – йдеться у повідомленні прокуратури.

За даними правоохоронців, протягом 2017-2020 років під виглядом розчистки русла на території Хустського району проводили незаконний видобуток піщано-гравійної суміші. Збитки від протиправної діяльності посадовців загалом склали понад 58 млн грн.

Обом чиновникам оголосили про підозру за ч. 2 ст. 367 ККУ (службова недбалість, що спричинила тяжкі наслідки). Фігурантам справи загрожує до п’яти років позбавлення волі із забороною займатися певною діяльністю на три роки.

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та
натисніть
Ctrl+Enter