Росія викрала з України пшениці щонайменше на мільярд доларів

Майже чверть української пшениці вирощується на тимчасово окупованих Росією територіях

Росіяни зібрали з непідконтрольних Україні територій майже 6 млн тонн пшениці, а також близько 88% озимих культур, посіяних на окупованих територіях. Про це пише Bloomberg з посиланням на результати дослідження NASA Harvest.

Як повідомляється, вартість вкраденого продовольства складає близько 1 млрд доларів.

У повідомленні зазначається, що з непідконтрольних Україні територій було зібрано майже 6 млн тонн пшениці, близько 88% озимих культур, посіяних на окупованих територіях, а незібрані площі переважно розташовувались вздовж лінії фронту.

Журналісти зазначають, що майже чверть української пшениці вирощується на тимчасово окупованих Росією територіях. Оцінки NASA Harvest стосуються пшениці й поки що виключають інші культури чи харчі, які зберігалися на складах.

«Україна є великим експортером пшениці, і блокада її портів після вторгнення Росії призвела до зростання цін, що потенційно зробило контрабанду зерна більш прибутковою. Дозвіл Україні відновити експорт допоміг знизити ціни на зерно, але вони, як і раніше, залишаються історично високими». публікації.

Команда NASA Harvest підрахувала, що фермери зібрали 26,6 млн тонн пшениці цього року в Україні, що на кілька мільйонів тонн більше, ніж прогнозували. Великий український виробник HarvEast заявив, що всі озимі культури, які він посадив на своїй землі на Донеччині, були зібрані окупаційними силами цього літа.

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та
натисніть
Ctrl+Enter