Створення кос на довге волосся: техніки та ідеї

Коси на довге волосся

Коси – це один з найпростіших і найбільш чудових способів прикрасити своє довге волосся. Вони створюють романтичний образ і додають жіночності будь-якій зачісці.

Найпопулярніша та найпростіша в плані виконання коса – це “коса з чубчиком”. Для її плетіння треба лише трохи вправності та волосся не менше плечей.

Починаємо від лівого вушка, розділяємо волосся на три частини і починаємо плести обернену французьку косичку. Підвищуємо косичку вгору, додаємо до неї волосся з лівого боку, трохи плетемо далі і витягаємо локон, щоб додати об’єм. Цю операцію повторюємо з правого боку.

Плетемо таким чином, поки не дійдемо до центру голови, потім з’єднується дві косички зв’язуються і витягаються вниз. Якщо ви хочете додати трохи ажурності до зачіски, можна додати косичку замість звичайного пасма витягненого вниз.

Така коса виглядає дуже ефектно і витончено. Вона підходить до будь-якого вигляду і події. До того ж, коса з чубчиком можна виплести самостійно і швидко. Таким чином ви отримаєте чудову зачіску замість звичної плітки або простого хвостика.

Косичка з трьох пасм

Косичка з трьох пасм

Косичка з трьох пасм – це один з варіантів плетіння волосся, який дуже популярний серед жінок з довгими локонами. Ця зачіска виглядає чудово і підійде для будь-якого випадку – від повсякденного до урочистого.

Для створення косички з трьох пасм слід витягати три вільних пасма волосся з правого, центрального і лівого краю голови. Потрібно розділити ці пасма на три рівні ділянки і зліпити їх вушками, щоб не плутатися. Тоді починається плетіння.

Плетіння варто розпочати з середнього пасма, яке поміщається між двома іншими. Це пасмо потрібно перекинути через ліве пасмо, а потім через праве. Таким чином, середнє пасмо з’єднується з пасмами з обох боків і стає частиною лівого пасма.

Далі, праве пасмо перекидається через середнє пасмо, а потім через ліве. Так кожне пасмо з’єднується з попереднім і стає частиною коси, що плететься. Плетіння триває до кінця волосся, а потім коса заводиться в хвіст, щоб закріпити її.

Така косичка з трьох пасм виглядає дуже ефектно і цікаво. Вона може бути розкрашена ажурними вставками або скрасити волосся витонченими повторюваними малюнками. Такі оздоблення роблять зачіску ще більш неповторною і привертають увагу оточуючих.

Інші види кісок

Крім звичайної коси на довге волосся, існують інші цікаві види зачісок, які можуть доповнити ваш образ.

Французька коса

Французька коса – це одна з найпоширеніших форм кісок. Вона виглядає дуже чудово і підходить для будь-якого випадку. Щоб плести французьку косу, потрібно розділити волосся на три частини і плести їх, поступово додавати вільні локони і перекривати їх один з одним. Результатом буде гарне і ажурне плетіння, яке можна зав’язати у хвіст або зєднати з іншою косою.

Дві коси з обох сторін

Дві коси з обох сторін

Ще один варіант цікавої зачіски – плести дві коси з обох сторін. Для цього треба витягати невеликі пасма з лівого та правого боку голови і плести їх окремо. Далі кожна коса заводиться вушка і плести далі, до середини голови. Такі дві коси чудово доповнять ваш образ і створять неповторну зачіску.

Зав’язана в косичку

Ще один варіант цікавої зачіски – зав’язана в косичку. Для цього треба плести косу з обох боків голови та з’єднується вона в центрі. Тоді косичка може бути зав’язана у хвіст або додати до іншої коси. Така зачіска дуже гарно виглядає і підійде для будь-якого свята або вечірнього заходу.

Ажурні коси – відмінний вибір для весільної зачіски

Ажурні коси – відмінний вибір для весільної зачіски

Для жінок, які мріють про незвичайну і неповторну весільну зачіску, ажурні коси стануть ідеальним вибором. Вони виглядають дуже ніжно і елегантно, надають образу особливого шарму та романтичності.

Ажурне плетіння коси може мати різні форми і стилі, проте найбільш популярним є варіант з зав’язкою по центрі. Для його створення спершу потрібно розділити волосся на дві частини – праву та ліву. Потім з правого пасма волосся треба витягати тонкі прядки і плести з ними косу, яка зєднується з правим вушком. Заводиться права косичка наліво, далі додати трохи вільних локонів на краях коси. Зліва повторюються самі кроки, але в зворотному порядку – косичка заводиться наліво і зєднується з лівим вушком.

Отримані коси потрібно перекинути одна через одну в центрі, а дальше плести навколо них ще одну косу. Це можна зробити, використовуючи техніку, відому як “фішкатий” спліт. При цьому прядка плететься по зворотному принципу, її краями заворачиваються навколо центральної коси. Таким чином, вона навколо неї і зав’язується.

Ажурні коси чудово поєднуються з іншими елементами весільної зачіски. Наприклад, їх можна доповнити трьома витягнутими локонами, які поміщаються поверх чубчика. Цей елемент додає образу розкішності та романтичності.