На Запорізькій АЕС відновили підключення до енергосистеми України

Запорізька АЕС продовжує працювати в енергосистемі України

Захоплену російськими військами Запорізьку АЕС в Енергодарі знову під’єднали до електромережі після того, як живлення було призупинено внаслідок російських обстрілів. Про це ввечері у суботу,5 листопада, повідомило Міжнародне агентство з атомної енергії (МАГАТЕ).

«Обидві зовнішні лінії електропередачі ЗАЕС, лінія 750 кВ і резервна лінія 330 кВ, що використовуються для подачі електроенергії з мережі, були відремонтовані, і в п’ятницю вдень почалося повторне підключення. Близько 22:00 електропостачання 750 кВ на всіх шести блоках ЗАЕС було відновлено», – повідомив гендиректор МАГАТЕ Рафаель Гроссі.

Зазначено, що вісім аварійних дизель-генераторів, які забезпечували електропостачання станції, відключено та переведено в режим очікування.

Як інформував ZAXID.NET, в середу, 2 листопада, внаслідок обстрілів російських окупантів була знеструмлена Запорізька АЕС. Обстрілами РФ було пошкоджено дві останні високовольтні лінії зв’язку Запорізької АЕС з українською енергосистемою. Зрештою, станція перейшла у режим повного знеструмлення.

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та
натисніть
Ctrl+Enter