Як готувати смачну брюссельську капусту: прості рецепти і поради

Як смачно приготувати брюссельську капусту прості рецепти

Брюссельська капуста — це невеликі капустинки, які дуже схожі на мініатюрні головки капусти. Вона також відома своїми корисними властивостями, а саме: високим вмістом вітаміну С, А і заліза. Крім того, вона багата клітковиною, яка допомагає утримувати нормальний рівень цукру в крові і покращує травлення. Також брюссельська капуста містить багато антиоксидантів, які допомагають захистити наші клітини від впливу вільних радикалів.

Існує безліч рецептів приготування брюссельської капусти, варених, тушкованих або запечених. В цій статті ми розглянемо кілька простих рецептів, які допоможуть вам насолодитися смаком цього корисного овоча.

Один з найпростіших способів приготування брюссельської капусти – це варення. Для цього вам знадобиться капуста, вода, сіль і невелика кількість смаженого на вершковому маслі часнику та цибулі. Молоді качани брюссельської капусти можна не розкладати на окремі листочки, а зварити цілком.

Для гарненького панірування через друшляк на варений квасоль раніше треба налаштуватись на тонкі розсолюшки – звичайна сіль в розпитій воді на 5%. Процес панірування триває не швидко, і треба готувати декілька маленьких гастрономії, щоб увага дітей не розсіялась. Квасоль готується дуже швидко, залишається тільки трохи підсмажити.

Сузуки, виставлені на папір, вийшли дуже смачні, а ще більше вони сподобались дітям. Смажити квасолю можна безпосередньо в сковороді Дощ отакож смачний.

3 секрети смачної брюссельської капусти

Перший секрет: Обов’язково проваримо брюссельську капусту перед приготуванням. Для цього велику горщик наповнимо водою, додамо трохи солі і поставимо на вогонь. Як тільки вода дойде до кипіння, запускаємо туди капусту і варимо приблизно 5-7 хвилин, залежно від розміру листочків. Потім витягаємо її з води за допомогою друшляка і залишаємо стекти.

Другий секрет: Тушкуємо капусту на сковороді з цибулею і часником. Для цього наріжемо цибулю тонкими колечками і обсмажимо на розігрітій сковороді з оливковою олією. Додамо дрібно нарізаний часник і смажимо ще хвилин 5-7, доки цибуля стане золотистою. Потім додаємо брюссельську капусту і тушкуємо на середньому вогні ще близько 10-15 хвилин, поки капуста стане м’якою.

Третій секрет: Додаємо сніданок для прикраси і смаку. Можна попередньо панірувати капусту в борошні, яйці і сухарях, а потім обсмажити на сковороді з олією до золотистого кольору. Це додасть страві смаку та текстури. Також можна додати нарізані перчики частинами, квасолю або картоплю варену. Тоді капуста стане ще більш ситною і корисною.

Корисний гарнір для всієї родини

Якщо ви шукаєте смачний і корисний гарнір для всієї родини, зверніть увагу на брюссельську капусту. Ця овочева страва має безліч корисних властивостей і гарно поєднується з різноманітними інгредієнтами.

Щоб приготувати брюссельську капусту, вам знадобиться капуста, квасоля, цибуля, картопля та часник. Капусту ми дрібно нашинкуємо, квасолю підваримо в окремій каструлі. Потім в банки для консервування додаємо воду, оливкову олію та сіль, проварюємо на п’ять хвилин до кипіння. Після цього додаємо шинковану капусту і тушкуємо на помірному вогні.

Подрібнену цибулю і часник обсмажуємо на сковороді з олією, додаємо до капусти. Додаємо також підсмажену картоплю, яка додасть страві солодкий смак. Для панірування можна використовувати сухі сухарі, які додаються до капусти під час тушкування. Після цього готуємо цей смакоту на помірному вогні.

Готову страву можна подавати з кислим кремом або соусом, виготовленим на основі чорний перчика, оливкової олії та вина. На кончикум картоплябудьодногоможна прикрасити листочків свіжої зелені. Цей гарнір прекрасно поєднується з рибою або м’ясом і стане відмінним доповненням до будь-якого обіду або вечері. Залежно від ваших смакових уподобань, можна змінювати склад інгредієнтів, додавати інші овочі або спеції, створюючи унікальні поєднання смаків.

Приготування

Приготування

Для приготування смачної брюссельської капусти з вино-часниковим соусом потрібно невелику кількість овоча та кілька інших інгредієнтів. Візьміть приблизно п’ять чашок капусти і розділіть на декілька частин. Тепер ми можемо продовжити приготування.

До киплячої води добавляємо брюссельську капусту і варимо її протягом п’яти хвилин. Потім капусту треба злити через друшляк і продовжити процес приготування.

На сковороді розігріваємо оливкову олію і додаємо дрібно нарізану цибулю та зубчики часнику. Обсмажуємо овочі декілька хвилин до золотистого кольору. Потім додаємо брюссельську капусту і тушкуємо на помірному вогні приблизно 10-15 хвилин.

Увага! Не забудьте додати квасолю та картоплю із паніруванням у брюссельську капусту. Цей прийом додає різноманітний смак та корисність до страви. Листочки перчика надають пікантності. Після додавання усіх інгредієнтів тушкуємо протягом близько 10 хвилин або доки овочі не будуть м’якими.

Готову страву можна подавати гарячою або холодною. Вона чудово підходить як гарнір до м’ясних страв або може бути самостійною стравою для вегетаріанців. Спробуйте цей простий рецепт і порадуйте себе та своїх гостей смаком брюссельської капусти!

Брюссельська капуста обсмажена з шинкою

Брюссельська капуста – корисний овоч, який можна приготувати різними способами. Один зі способів – обсмажити капусту з шинкою. Для цього нам знадобиться капуста, шинка, цибуля та часник.

Для початку очистимо брюссельську капусту від зовнішніх листочків і промиємо її. Потім кожну капустину проколимо вилкою, щоб під час приготування вона стала більш м’якою. Капусту можна не різати на частини, а залишити цілу.

У сковороді розігріваємо олівкову олію і обсмажуємо на ній цибулю та часник до золотистого кольору. Потім додаємо кусочки шинки і смажимо їх до пожовтіння. Додамо капусту і тушкуємо її протягом п’яти-десяти хвилин, поки вона не стане м’якою.

Після тушкування додаємо до сковороди квасолю та перчик (можна вибрати за власним смаком: гострий, солодкий або помірно гострий). Заправляємо все це виною і чорним перцем. Душимо всі інгредієнти разом ще протягом декількох хвилин, щоб всі смаки зліпилися.

Готову страву можна подавати гарячою, порціями, прикрашивши її зеленню або сиром. Брюссельська капуста обсмажена з шинкою – відмінна проста страва, яка обов’язково здивує ваші гостей своїм неповторним смаком!

Варимо вітамінний овочевий супчик

Смачний і корисний супчик з овочів — це ідеальна страва для зимового часу. Ви можете використовувати різні овочі, але ось рецепт простого овочевого супчика з брюссельською капустою.

Для приготування цього супчику вам знадобиться: банка квасолі, капуста (половину капусти ми нарізаємо дрібненько, половину – на тонкі соломки), головка цибулі (нарізана на кубики), кілька зубчиків часнику (подрібнені), кілька картоплин, пять шматочків моркви (паніруємо на сковороді), оливкова олія, вода, сіль, чорний перчик, вино.

До кипіння ставимо каструлю з водою на вогонь. Потім додаємо увагу оливкову олію, капусту (якщо її дрібненько нашинкувати, то вона швидше провариться), картоплю, квасолю, паніровану моркву, цибулю і часник. Варимо цю силову страву близько півгодини.

У кінці варіння додаємо сіль, чорний перець і вино. Потім ще п’ять хвилин тушкуємо на сковороді разом з овочами. Це додасть супчику прекрасний смак і аромат.

Готовий супчик можна подавати на стіл у глибокій мисці з соковитими смаженими грудками птиці або просто з тістовими чи м’ясними пиріжками.

Капустяне пюре для дієтичного раціону

Брюссельську капусту — це корисний овоч зі смаком, який можна використовувати для приготування різних страв. Один з простих і смачних варіантів – капустяне пюре. Для його приготування вам знадобиться капуста, картопля, цибуля, часник, оливкова олія.

Почнемо з приготування капусти. Зі спеціалізованого магазину можна купити заморожену капусту, яка вже нарізана на частини та готова до подальшої обробки. Якщо ви вибрали саме таку опцію, то додаємо заморожену капусту до води зі сковороди та варимо до кипіння.

Якщо ж ви купили свіжу капусту, то потрібно видалити товсті листочки та зубчики з капусти. Потім промиваємо капусту у друшляку та кладемо її у сковороду з водою. Проваримо капусту до м’якості та здаємо її на друшляк для стікання рідини.

Поки капуста готується, можна приготувати картоплю. Чистимо картоплю та ріжемо її на шматочки. Кладемо картоплю у окрему сковороду з водою та готуємо її до м’якості.

Далі треба підсмажити цибулю та часник на оливковій олії до золотистого кольору. Це дасть чудовий аромат вашому пюре. До такого жиру можна додати перця та солі за смаком.

Коли всі інгредієнти готові, зліваємо рідину з капусти та картоплі та кладемо всі інгредієнти в каструлю. Додайте до сковороди із цибулею та часником капусту та картоплю. Блендером перемелюємо все до консистенції пюре.

Щоб страва стала ще ситнішою та ароматнішою, можна додати до пюре трошки червоного вина. Це додасть глибини смаку та аромату. Також можна спробувати додати панірування, яке матиме цікавий смак.

Будь ласка, зверніть увагу, що це пюре дуже дієтичне. Воно не містить багато калорій, однак містить цінні поживні речовини та вітаміни, які необхідні організму. Завдяки такому пюре ви зможете насолодитися смаком та одночасно підтримати свої амбіції щодо здорового харчування.

Пікантна заготівля з капусти

Брюссельська капуста – це смачна та корисна страва, яку можна приготувати по-різному. Прості рецепти допоможуть вам швидко та смачно приготувати цей овоч.

Один зі способів приготування брюссельської капусти – пікантна заготівля. Для цього нам знадобиться капуста, вода, обов’язково – вино, часник, цибуля, оливкову сковороду та друшляк.

Приготування починаємо з того, що капусту очищаємо від зовнішніх листочків та розрізаємо на дві частини. Потім капусту варимо у киплячій воді до готовності.

Поки капуста готується, на оливковій сковороді обсмаляємо дрібно нарізану цибулю та часник. Потім додаємо до сковороди капусту. Для більш пікантного смаку можна додати ще якусь овочову складову, наприклад, картоплю або перчик. Все разом тушкуємо протягом п’яти хвилин.

Далі додаємо до сковороди трошки вина та перчика. Заготівля висить на вогні ще п’ять хвилин. Після цього сковороду знімаємо з вогню та відціджуємо її в друшляку.

Готову заготівлю можна подавати окремо, як гарнір до м’яса або використовувати в стравах. Ця пікантна заготівля стане чудовим доповненням до вашого меню!