Росіяни використовують мобілізованих в’язнів тюрем для розвідки позицій ЗСУ

Мобілізований російський в’язень зізнався, що його використовували як гарматне м’ясо

Російське військове командування використовує мобілізованих в’язнів для розвідування українських позицій на передовій. Про це повідомили у вівторок, 18 жовтня, у Службі безпеки України.

«Набираючи зеків у російських тюрмах, очільник ПВК «Вагнер» обіцяв їм, що вони зможуть «змити свої гріхи» кров’ю українців та отримають «чисті» документи. Та попри обіцянки їх закидають на передову як «гарматне м’ясо», – зазначають у СБУ, посилаючись на дані, отримані від одного із військовополонених.

відео СБУ

«Нас используют как пушечное мясо. Наш командир отправил нас вперед, сначала мы вместе шли, а потом оглянулся – они очень далеко были. Обычное пушечное мясо: чтобы знать, где какие позиции есть, кто где стоит… Мы как пушечное мясо… Когда вербовали, нам рассказывали совсем другую историю», – зізнався російський окупант.

За його словами, вербуванням в’язнів займався особисто ватажок ПВК «Вагнер» Євген Пригожин. Він також переконував, що мобілізовані будуть воювати пліч-о-пліч з «досвідченими» військовими, які їх всьому навчать, і вони не опиняться на передовій. Таким чином із 1200 в’язнів 267 одразу погодилися на «мобілізацію».

Втім за лічені дні цей окупант усвідомив, що «тут совсем не так», і зрозумів, що виживе, тільки здавшись у полон.

Нагадаємо, що 21 вересня президент Росії Владімір Путін оголосив про «часткову мобілізацію» для продовження війни проти України. За словами Путіна, призову на військову службу підлягають громадяни, які перебувають у запасі.

Також повідомлялося, що у Росії приватні військові компанії за 2 місяці планують набрати до 10 тис. «добровольців» серед засуджених і відправити їх воювати на Донбас. Одним з основних завдань таких підрозділів буде встановлення контролю над дорогами на напрямку Ізюм – Слов’янськ – Бахмут.

Водночас російські правозахисники повідомляли, що бойовики приватної військової компанії (ПВК) «Вагнер» розстрілюють мобілізованих на війну проти України в’язнів, якщо вони намагаються втекти із поля бою.

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та
натисніть
Ctrl+Enter